Toyota Raize 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Op de jaarlijkse autoshow in Tokio maakten de producten van de Daihatsu-dochter van het merk Toyota hun debuut. De divisie is gespecialiseerd in de productie van budgetauto’s, waaronder een nieuw crossover-model – Toyota Raize 2022 . De nieuwigheid richt zich zowel op de eigenaardigheden van de Indiase markt als op ontwikkelingslanden in Zuid-Amerika en Azië.

evywbrzf- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Een onderscheidend kenmerk van de nieuwe cross-over is een aanzienlijk verschil in de configuratie van de basis- en daaropvolgende wijzigingen, de aanwezigheid van vierwielaandrijving in het hoogste uitrustingsniveau en verhoogde functionaliteit van de ingebouwde elektronica, zuinige brandstofverbruikskenmerken van de krachtbron en verhoogde efficiëntie van actieve veiligheidssystemen.

Buiten

ugdibkxa- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De Aziatische oorsprong van Toyota Stijging 2022 is het duidelijkst te zien op de foto van het frontend-ontwerp. Aandachtsgebied:

 • matige hoogte van de langstrapprofielen van de kap;
 • een combinatie van glanzend zwarte bekleding met glanzend chromen branding;
 • reliëfcontouren en ruitvormige cellen van het trapeziumvormige rooster.

Blokken xenon-vooroptiek en diffusors voor stapelbedden uitgerust met mistlampen, evenals massieve lamellen van de onderste luchtinlaat en een compacte metalen bodykit zijn gedecoreerd in een klassieke bedrijfsstijl. Het ontwerp wordt gedomineerd door elementen van graduele lichaamsreliëfs, zodat de cross-over visueel verborgen agressie creëert.

qgdbxlvl- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In profielaanzicht toont de nieuwe carrosserie de typische kenmerken van de cross-overlay-out, waaronder het platte vlak van het gewelfde dak, de plastic banden van de driedelige zijruiten, grootformaat spiegels en de gespierde textuur van de zijpanelen.

✓ U kunt ook controleren:

De aanwezigheid van een zeker terreinvermogen kan worden beoordeeld aan de hand van de hoge landing van de carrosserie, de kleine overhangen en de massieve beschermende en decoratieve offroad-aanbouwdelen. De entourage van de nieuwe cross-over vormt een succesvolle aanvulling op het “turbine”-ontwerp van de zilveren 16-inch wielen.

ceykjxoc- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De lay-out en uitrusting van de achterkant van de carrosserie werden op een sportieve, dynamische manier ontwikkeld. Op voorraad:

 • Kunststof frame, een scherpe rand van de spoiler en een flauwe helling van de achterruit;
 • versierd met branding, lijstwerk en interieursegmenten van multifunctionele lampen met exclusieve grafische achterklep;
 • Voorzien van kunststof pluggen, mistlampen en een kleine bodykit met een geribbeld bumperprofiel.

Volgens experts werd de evolutionaire restyling van de Toyota Raize 2022 cross-over SUV, aangevuld met de nieuwste ontwerp- en constructieoplossingen, erkend als succesvol qua uiterlijk en andere gebieden van automode.

Innerlijk

wzsnjppl- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In de standaardversie is de sedan met vijf zitplaatsen bekleed met goedkope, maar best mooie en duurzame stoffen en leermaterialen. De elektronica aan boord wordt vertegenwoordigd door een digitaal instrumentenpaneel, een 8-inch multimediadisplay met nominale functionaliteit en een bedieningspaneel voor de airconditioning.

 • Minimalisme heerst als het gaat om de uitrusting van de tunnel, uitgerust met een CVT-rijmodusschakelaar, een standaard organizerset en een armsteun die comfortabel is voor lange reizen.
 • Het ontwerp van pilotenstoelen met zijsteun en een typische lijst met instellingen is met kleine wijzigingen gekopieerd van oudere merkmodellen.
twlgjwah- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Gezien de kleine afmetingen van de cross-over zelf, is het logisch om een ​​driezitsbank op de tweede rij te gebruiken voor het vervoer van twee chauffeurs van gemiddeld postuur. Gemak wordt weergegeven door een rugleuning die kantelt en een opklapbare armleuning. De testrit bevestigde de effectiviteit van de interne geluidsisolatie van de cabine, de nadelen zijn onder meer een zeker gebrek aan individuele ruimte.

Het werkelijke laadvolume van de bagageruimte bedraagt ​​iets meer dan 300 liter. Door de rugleuning van de bank opnieuw te ontwerpen, loopt dit aantal op tot 449 liter. Een vol reservewiel in een vloernis heeft geen invloed op de capaciteit van het compartiment.

Technische eigenschappen

De compacte afmetingen zijn in de eerste plaats een bonus voor de Indiase automobielgemeenschap, aangezien eigenaren van auto’s met een lengte van minder dan vier meter onder de lokale wetgeving aanzienlijke belastingvoordelen kunnen genieten.

fugvzqff- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
 • Lichaamslengte 3995 mm, breedte en hoogte respectievelijk 1695 en 1620 mm. In de eerste generatie kreeg de Toyota Rise 2022 crossover een modulair DNGA-platform aangepast voor compacte auto’s, een chassis met een basis van 2525 mm en een tandem van onafhankelijke vering en torsiestaafophanging.
 • Schijfremmen voor en schoenremmen achter, de aanwezigheid van stabilisatorstangen is gespecificeerd. Het aantal en de functionaliteit van beveiligingssystemen op het niveau van Europese normen.
 • Met een stahoogte van 185 mm overwint u probleemgebieden op onverharde wegen en waterkeringen tot 50 cm diep zonder gevolgen.

De nieuwe cross-over wordt aangedreven door een 1KR-VET 1,0-liter turbobenzinemotor met een vermogen van 98 pk/140 Nm, gekoppeld aan een D-CVT-serie V-riem en continu variabele transmissie, aangevuld met Dynamic Torque Control 4WD.

Tijdens de test werden de acceleratie- en snelheidskenmerken van de door de fabrikant opgegeven crossover bevestigd, die iets later zal worden gepubliceerd.

opties en prijzen

Tot op heden zal de nieuwe Toyota Rise van het modeljaar 2022 op de wereldmarkt worden vertegenwoordigd in twee versies, kosten tussen de 12.000 en 16.000 euro.De prijs wordt bepaald door het aantal en de functionele kenmerken van extra betaalde opties.

concurrenten

In de niche van analogen van hetzelfde prijstype zijn compacte auto’s Renault Kwid, KIA Seltos , Renault Sandero, Ford Puma en Nissan Juke .