Toyota Land Cruiser 2024: Interieur, motor en modificaties

Fans van de Toyota Land Cruiser kunnen opgelucht ademhalen. Met de Toyota Land Cruiser 2024 keert het legendarische off-roader merk uit de jaren 1950 terug.

In plaats daarvan wordt het de Land Cruiser Prado, een iets kleinere versie van de grote Land Cruiser. De meeste kenmerken die van de Big Daddy een legende in de off-roadgemeenschap hebben gemaakt, blijven echter behouden.

“Dit iconische voertuig hoort thuis in onze line-up”, zegt Dave Christ, Vice President en General Manager van de Toyota Group. “Voor 2024 keert de Land Cruiser terug naar zijn oorsprong met een design geïnspireerd op zijn erfgoed, gekoppeld aan de legendarische prestaties en duurzaamheid waar de Land Cruiser bekend om staat, en zal hij nog meer klanten meenemen op avonturen over de hele wereld, net zoals hij dat al generaties lang doet.”

Toyota Land Cruiser 2024: Interieur, motor en modificaties

Het podium

Ja, de 2024 Toyota Land Cruiser is een Prado in andere delen van de wereld, maar dat maakt hem niet minder speciaal. Hij is gebaseerd op een vergelijkbare TNGA-F frame-architectuur als de Lexus LX, Lexus GX, Toyota Tacoma en J300 Land Cruiser, wat een stijver en sterker platform oplevert dan de huidige J200 Land Cruiser. Daarnaast heeft Toyota ervoor gezorgd dat de 2024 Land Cruiser fysiek kleiner is dan de 200 Serie LC, die volgens Toyota officieel 1,2 inch korter en ongeveer 4,4 inch smaller is.

Toyota Land Cruiser 2024: Interieur, motor en modificaties

Wat is er nieuw?

De Land Cruiser heeft zijn evolutionaire gebogen carrosserie verloren en is vervangen door een doosachtige stijl die doet denken aan de oude J40 en J70 LC. In onze ogen draagt de Land Cruiser bekende stylingkenmerken als de Lexus GX 2024. er zijn ook twee frontontwerpen beschikbaar, afhankelijk van het uitrustingsniveau, wat betekent dat het plezier terug is in het Toyota-kamp. De basisversie van de 1958 Land Cruiser heeft ronde LED-koplampen en een TOYOTA signature grille, terwijl andere varianten zoals de J60 en J80 LC vierkante koplampen krijgen.

Toyota Land Cruiser 2024: Interieur, motor en modificaties

Onder de op het verleden geïnspireerde styling zit een double-wishbone vooras met twin-tube schokdempers en een multi-link achteras met schroefveren, waardoor de starre stuurassen van zijn voorgangers overbodig zijn geworden. Elektrische stuurbekrachtiging en 17-inch schijfremmen voor en achter zijn standaard op alle modellen, en alle Land Cruisers kunnen tot 6.000 pond trekken als ze goed zijn uitgerust.


Hybride aandrijflijn i-Force Max

We hebben de 2015 Land Cruiser opgenomen in onze lijst van beste tweedehands grote SUV’s vanwege zijn feilloze betrouwbaarheid en krachtige (maar dorstige) V8-motor. Maar omdat de Toyota Land Cruiser J300 debuteerde met een V6 hybride motor, verwachtten we dat de nieuwe LC een vergelijkbare motor of twin-turbo V6 zou hebben als de Lexus GX.

In plaats daarvan krijgt hij de viercilinder i-FORCE MAX hybride van de Tacoma. Deze bestaat uit een krachtige 2,4-liter viercilinder met turbo, een nikkel-metaalhydridebatterij van 1,87 kilowattuur en een kleine elektromotor die 326 pk en 465 Newtonmeter koppel levert.

Toyota Land Cruiser 2024: Interieur, motor en modificaties

Het vermogen wordt op alle vier de wielen overgebracht via permanente vierwielaandrijving met standaard vergrendelbare midden- en achterdifferentiëlen en een tweetraps tussenbak met hoge en lage overbrengingsverhoudingen. De aandrijflijn kan het koppel 50:50 over de voor- en achterwielen verdelen als het er hard aan toe gaat, en een automatisch sperdifferentieel met voertuigstabiliteitsregeling zorgt ervoor dat de zon niet ondergaat.


Stellaire Off-Road Referenties

De Toyota Land Cruiser 2024 misstaat niet in de wildernis met zijn hoekige uiterlijk. De scherpere randen betekenen een hellingshoek van 31 graden, een hellingshoek van 25 graden en een maximale hellingshoek van 22 graden, terwijl de bodemvrijheid maximaal 8,7 inch is.

Toyota Land Cruiser 2024: Interieur, motor en modificaties

Hij beschikt ook over een herzien Multi-Terrain Select-systeem dat nu zowel in de 4WD High- als in de 4WD Low-modus werkt en de Crawl Control-functie activeert, die werkt als cruise control op het terrein. Daarnaast beschikt de nieuwe Land Cruiser over Hill Descent Assist voor steile hellingen. Andere varianten krijgen een uitschakelbare voorstabilisator voor betere wielcontrole.


Uitgebreide technische uitrusting

Laat je niet misleiden door de retrostijl. De Toyota Land Cruiser 2024 is uitgerust met alle technische verfijningen. De basisversie LC 1958 van de vijfpersoons cabine is voorzien van een acht-inch touchscreen, draadloze smartphoneconnectiviteit en Over-the-Air (OTA) updates. Daarnaast heeft de basisversie van de Land Cruiser 18-inch lichtmetalen wielen, een verwarmd stuurwiel en LED-mistlampen.

Toyota Land Cruiser 2024: Interieur, motor en modificaties

In de middelste uitvoering beschikt de Land Cruiser over verwarmde en geventileerde SofTex-stoelen, een 12,3-inch infotainment-touchscreen en een audiosysteem met 10 luidsprekers. De Limited Land Cruiser First Edition is voorzien van lederen bekleding, draadloos opladen en twee USB-C oplaadpoorten voor en achter. Andere extra’s zijn spatlappen, dakrails, een dakdrager en die prachtige ronde LED-koplampen.


Veiligheidsuitrusting

alle Land Cruisers zijn uitgerust met Toyota Safety Sense 3.0, een geavanceerd assistentiepakket voor de bestuurder met functies als botsingsvermijdingssysteem, Lane Keeping Assist, Dynamic Cruise Control met radar, Lane Departure Warning, Traffic Sign Assist, Proactive Driving Assist en Automatic High Beam.


fabrieksgarantie

Alle 2024 Land Cruisers verlaten Toyota’s Tahara en Hino fabrieken in Japan met een bumper-tot-bumper garantie van drie jaar en 36 mijl, een aandrijflijn garantie van vijf jaar en 60.000 mijl, en een corrosie garantie van vijf jaar zonder kilometerbeperking.

Daarnaast wordt de Land Cruiser geleverd met een hybridegarantie van acht jaar/100.000 mijl en een accugarantie van tien jaar/150.000 mijl. ToyotaCare is ook standaard op alle nieuwe Toyota Land Cruisers. Het omvat twee jaar of tot 25.000 mijl gepland fabrieksonderhoud en twee jaar pechhulp zonder kilometerbeperking.


Initiële verkoopprijs

Toyota kondigt aan dat het basismodel van de 1958 Land Cruiser uit 2024 zal beginnen bij 50.000 euro, een prijs die voorheen alleen gold voor de LC200. Exacte prijsinformatie moet nog worden bekendgemaakt.

Foto’s & bron: Toyota Deutschland GmbH.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen