Toyota Land Cruiser 2022: specificaties, prijs, releasedatum

We hebben onlangs verschillende herintroducties en restylings gezien van de iconische stoere naamplaten voor elk terrein, waaronder de Ford Bronco, maar zoals het laatste rapport suggereert, zou een van Amerika’s langstlopende naamplaten na het modeljaar 2021 met pensioen kunnen gaan. De huidige Toyota Land Cruiser J200 is sinds 2008 in de zesde generatie en zal met een paar wijzigingen voor het seizoen 2021 in de verkoop gaan. De premium offroader krijgt twee nieuwe kleuropties voor zijn topversie en de Heritage Edition zal beschikbaar zijn met de derde zitrij. Hoewel de Amerikaanse markt de 2022-versie misschien niet zal zien, zou de Toyota Land Cruiser uit 2022 als het gloednieuwe model uit de 300-serie buiten die markt moeten verschijnen .

De off-road gespecialiseerde en goed uitgeruste Land Cruiser wordt in het Duits geschat op 85.000 euro, waar het in de afgelopen vier modeljaren een kleine serieverkoper was met een aantal van ongeveer 3.500 verkochte eenheden. Het verouderde ontwerp en het hoge prijskaartje zijn enkele van de factoren die bijdragen aan de trage verkoop in het VK, maar de status van het model is beter in het Midden-Oosten en Australië, waar het volledig opnieuw moet worden ontworpen voor het modeljaar 2022.

Toyota Land Cruiser 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De opnieuw ontworpen Land Cruiser 300 zou alleen op de nieuwe platformversie van het merk moeten komen met een vierwielaangedreven systeem. Net als zijn luxe twin Lexus LX, zou de nieuwe Land Cruiser de huidige V-8-motor moeten verlaten en overschakelen naar een kleinere cilinderinhoud met turbocompressor. Er moet ook een 2,8-liter viercilinder turbodiesel zijn en uiteindelijk de hybride versie. Het model zou naar verluidt het niveau van premium- en luxefuncties moeten verminderen ten gunste van offroad-capaciteiten.

Toyota Land Cruiser 2022: ontwerp

De opnieuw ontworpen Toyota Land Cruiser 2022 300 zou een ladderframevariant van het veelgebruikte TNGA-platform van het merk gebruiken. Het moderne en lichtgewicht ontwerp van het platform zou verschillende voordelen moeten opleveren voor de nieuwe generatie Land Cruiser, waaronder de implementatie van moderne technologiesystemen en een hybride aandrijflijn.

Wat betreft het uiterlijk van het model, de prototypeversie is nog niet gespot. Rapporten suggereren dat de nieuwe generatie Land Cruiser moet komen met evolutionaire stylingveranderingen. Het model moest een gedurfdere styling van de voorkant krijgen met de nieuwe grille en koplampen. Volgens rapporten zal de nieuwe versie 4950 mm lang, 1870 mm hoog en 1980 breed zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

De beschikbare details over het cabineontwerp van de Toyota Land Cruiser 2022suggereren dat de opnieuw ontworpen offroader het niveau van premiumfuncties in zijn nieuwe generatie zou moeten verminderen in vergelijking met het eigenlijke model. De huidige Land Cruiser krijgt lederen bekleding, vier-zone automatische airconditioning, een schuifdak, verwarmde, geventileerde en elektrisch verstelbare voorstoelen en een verwarmd stuur in de basisuitvoering. Het eigenlijke instapmodel Land Cruiser bevat ook tal van technische kenmerken zoals een 9-inch touchscreen, navigatie, draadloos opladen, JBL-geluidssysteem met 14 luidsprekers, enz. Veiligheid heeft ook de hoogste prioriteit en elk model vertrouwt op automatische noodremming, rijstrook vertrekwaarschuwing, dood – Hoekbewaking met waarschuwing voor dwarsverkeer achter, surroundcamera’s en parkeersensoren.

Het opnieuw ontworpen model moet worden uitgerust met het verlaagde niveau van de gebruikte premiumfuncties. Het model zou het nieuwe infotainmentsysteem van het merk gebruiken vanaf de instapversie, maar enkele beveiligingssystemen overslaan. Het model moet ook beginnen met minder dure materialen.

Toyota Land Cruiser 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Land Cruiser 2022: aandrijflijn

De opnieuw ontworpen, wereldwijde Toyota Land Cruiser 2022 zal zich concentreren op zijn offroad-capaciteiten en profiteren van het gebruik van het nieuwe TNGA-platform. Net als de volgende Lexus LX, krijgt de aankomende Land Cruiser ook nieuwe aandrijfoplossingen, waaronder diesel- en benzinemotoren en tot slot de hybride versie.

De nieuwe generatie Land Cruiser zou een 2,8 liter viercilinder turbodieselmotor gebruiken, die waarschijnlijk gekoppeld is aan de automatische zesversnellingsbak. De 3,5-liter twin-turbo V-6 benzinemotor van Lexus moest de huidige V-8-motor vervangen. De nieuwe turbobenzinemotor moet ook deel uitmaken van de hybride setup. De door benzine aangedreven Land Cruiser zal waarschijnlijk een 8-traps automatische transmissie gebruiken.

De huidige Land Cruiser vertrouwt op de 4,5 liter turbodiesel V-8-motor met een goede 200 kW en 650 Nm koppel. Het model uit de 200-serie maakt ook gebruik van een 4,6-liter V-8-benzinemotor van 227 kW. Het Amerikaanse model haalt zijn vermogen uit de 381 pk sterke 5,7 liter V-8-motor.

Toyota Land Cruiser 2022: release, prijs

De Toyota Land Cruiser 2022 zal naar verwachting medio 2021 op de markt komen en later in het jaar op de markt komen. Als berichten over het verlaagde premieniveau in de bestuurderscabine waar blijken te zijn, zou het model aanzienlijk minder moeten kosten dan het huidige model.