Toyota Land Cruiser 2021: specificaties, prijs, releasedatum

In de wereld van grote SUV’s is de legendarische Land Cruiser een van de laatste Mohikanen. Terwijl de meeste andere modellen in dit segment meer gericht zijn op comfort en weggedrag op de weg, blijft dit model trouw aan zijn oorspronkelijke aard en vertegenwoordigt het een van de meest capabele off-roaders op de huidige markt. De vangst van dit model is dat het niet alleen in staat is, maar dat het die voordelen ook op zo’n luxe manier levert. Wanneer u deze ongeëvenaarde betrouwbaarheid toevoegt, krijgt u een pakket dat nergens anders te vinden is. De Toyota Land Cruiser uit 2021 gaat op dezelfde manier verder, en hoewel sommige bronnen suggereerden dat we eindelijk een vernieuwd model zouden kunnen zien, lijken we wat langer te moeten wachten.

Toyota Land Cruiser 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dit betekent dat u mag rekenen op een vertrouwd ontwerp, dat al meer dan 12 jaar niet wezenlijk veranderd is. De huidige generatie voelt misschien als een mammoet in vergelijking met sommige rivalen, maar ze heeft nog steeds veel verbazingwekkende dingen te bieden. Bovendien zijn veel van hen nergens anders te vinden.

Ontwerp van Toyota Land Cruiser 2021

De ingenieurs van Toyota moeten trots op zichzelf zijn. U ontwierp deze SUV 13 jaar geleden en hij is nog steeds meer dan competitief op de markt. Dat is beslist een prestatie. Het komende jaar zal ook geen verandering brengen. U kunt dus vertrouwen op een vertrouwde lay-out, zowel esthetisch als mechanisch. Visueel is de styling in een jaar niet veranderd, maar dat is helemaal niet erg. Deze SUV heeft een klassiek ontwerp dat nooit oud zal worden. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe editie toegevoegd genaamd Heritage. Het brengt een paar exclusieve functies met zich mee, maar de dingen zijn grotendeels hetzelfde gebleven.

Hetzelfde geldt voor de mechanica. U kunt dus vertrouwen op een van de meest capabele offroaders. Hij zit boordevol dingen als een verdeelbak met twee snelheden, een differentieel met beperkte slip en tal van andere extra’s waardoor hij letterlijk overal naartoe kan.

Toyota Land Cruiser 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Innerlijk

Interne veranderingen komen er ook niet. Als gevolg hiervan kunt u rekenen op een cabine die er niet zo modern uitziet als sommige anderen in de klas, maar een indrukwekkende bouwkwaliteit heeft. De esthetiek zorgt ervoor dat deze cabine er niet zo weelderig uitziet als modellen als Mercedes GLS, maar de kwaliteit van de materialen, de bouwkwaliteit en de precisie zijn net zo goed, zo niet beter. Naast veel kwaliteit is de cabine van zo ongeveer alles voorzien. Het is dus vrij moeilijk om hierover een klacht te vinden.

Toyota Land Cruiser 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Als het om zit- en interieurruimte gaat, wordt dit model standaard geleverd met drie rijen stoelen en acht stoelen. Een goed ding om te weten is dat u een dubbele rij versie twee kunt krijgen. Als het gaat om laadvermogen, kunt u rekenen op ongeveer 16 kubieke voet achter de derde rij, 41 kubieke voet achter de tweede en 82 kubieke voet van het totale laadvolume.

✓ U kunt ook controleren:

kenmerken

Het huidige model wordt al volop gebruikt. Het is moeilijk te geloven dat de Toyota Land Cruiser in 2021 een speciale noviteit zal hebben. We zullen vrijwel dezelfde lijst met standaarduitrusting zien, die zeker erg lang is. Enkele highlights zijn technische extra’s zoals een 9 inch touchscreen, een navigatiesysteem, bluetooth, een usb-aansluiting, hd-radio, satellietradio, 14 speakers, etc. In de lijst met standaardfuncties zijn ook gemaksfuncties zoals de automatische vierzoneklimaatregeling opgenomen. , keyless entry, startknop, elektrische achterklep, schuifdak en 120 volt stopcontact. De lijst met opties is vrij kort en omvat zaken als een entertainmentsysteem op de achterbank met twee 11,6-inch beeldschermen, een dvd-speler en twee koptelefoons.

Als het gaat om veiligheidsvoorzieningen, omvat de lijst met standaarduitrusting extra’s zoals een surroundcamera, parkeersensoren voor en achter, dodehoekbewaking, waarschuwing voor dwarsverkeer achter, waarschuwing voor aanrijdingen, automatische noodrem, voetgangersdetectie, adaptieve cruisecontrol, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, automatisch grootlicht, achteruitrijcamera, enz.

Toyota Land Cruiser 2021-motor

De dingen onder de motorkap zullen zeker hetzelfde blijven. De 2021 Toyota Land Cruiser gaat verder met een vertrouwde 5,7-liter V8. Hij heeft misschien dorst, maar hij beweegt deze enorme SUV met autoriteit. Met 381 pk en 401 pond-voet koppel is het geen verrassing dat de rijdynamiek redelijk goed is. De motor is voorzien van een 8-traps automaat die op een geweldige manier zijn werk doet.

De enige grote klacht betreft het brandstofverbruik, dat zelfs voor dit segment erg slecht is. Je kunt ongeveer 13 mpg verwachten in de stad en 17 mpg op de snelweg, wat de laagste beoordelingen in de klas zijn.

Toyota Land Cruiser 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Land Cruiser 2021 releasedatum en prijs

We verwachten Toyota Land Cruiser 2021 te zien met een startprijs van ongeveer € 87.000 tegen het einde van het jaar .