Toyota Kluger Hybrid 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Volgens recente aankondigingen heeft Toyota bevestigd dat het werkt aan de nieuwe hybride smart. Vanwege de situatie met Covid-19 moeten de Australiërs echter wachten tot volgend jaar om een nieuwe Toyota Kluger Hybrid 2021 in handen te krijgen. Als je het niet wist, is de Smart een SUV met zeven zitplaatsen die erg populair is in Australië. Het is ook het op één na beste model in Australië na de LandCruiser Prado.

Dit model is gebaseerd op het nieuwste modulaire platform van Toyota en biedt een uitstekend en aantrekkelijk design. De Kluger Hybrid is niet het eerste model van deze fabrikant.

Toyota Kluger Hybrid 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Kluger 2021 hybride verbeteringen

Het exterieurontwerp van de nieuwste Toyota Kluger Hybrid 2021 wordt erkend. Dit model biedt veel verbeteringen ten opzichte van het basismodel. Het is gebaseerd op de wereldwijde architectuur van de volgende generatie van het bedrijf.

Volgens bedrijfsinformatie zal de nieuwe architectuur ontwerpers in staat stellen een langer, meer onderscheidend lichaam te creëren. Hierdoor krijgt de nieuwe Kluger een flexibeler interieur. U kunt ook een grotere laadruimte verwachten. Als je het niet wist, deelde de slimme veel elementen met Highlander.

Cabine ziet er erg comfortabel uit

De aankomende Australische hybride SUV zal binnenin een luxe cabine hebben. Over het algemeen zien we binnen veel overeenkomsten als in de Toyota Highlander. Wanneer u in deze SUV stapt, merkt u eerst een groot 12,3-inch touchscreen-infotainmentsysteem dat zeer functioneel is. Dit model is ook zeer comfortabel en biedt uitstekende beenruimte voor alle inzittenden.

✓ U kunt ook controleren:

Er wordt een digitaal head-up display aangeboden, evenals het Safety Sense 2.0-systeem van Toyota. Volgens de fabrikant omvat het nieuwe systeem autonoom noodremmen, geautomatiseerde besturing, adaptieve cruisecontrol en verkeersbordherkenning.

Toyota Kluger Hybrid 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Kluger 2021 Hybrid Specificaties

De nieuwe generatie Toyota Kluger Hybrid 2021 wordt een zeer betrouwbare SUV. Zoals eerder vermeld, zal de smart veel veranderingen doorvoeren. Naast veel comfort en technische verbeteringen heeft deze SUV een zeer krachtige motor. Onder de motorkap van dit model met zeven zitplaatsen zit een 2,5-liter viercilinder Atkinson-benzinemotor. Dezelfde motor drijft de beroemde RAV4- en Camry-modellen aan. Naast deze motor gebruikt de nieuwe Kluger twee elektromotoren. Bovendien kan volgens Toyota het hele systeem 179 kW produceren.

Ten slotte zal het aankomende model standaard worden uitgerust met een continu variabele transmissie en vierwielaandrijving. Naast het hybride model zal de fabrikant ook een 3,5-liter V6-benzinemotor aanbieden. De nieuwe V6 moet 218 kW leveren via een automatische achtversnellingsbak.

Toyota Kluger Hybrid 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en kosten

De gloednieuwe Toyota Kluger 2021 zal tal van upgrades introduceren. Dit model krijgt een beter ontwerp en voor het eerst een hybride aandrijving. Na enkele vertragingen als gevolg van het coronavirus zal de nieuwe Toyota Kluger Hybrid in de eerste helft van 2021 in Australië beschikbaar zijn.

De prijsstelling van het nieuwe model is nog steeds een mysterie. De huidige slimme varieert van 45.000 tot 70.000 euro. Aangezien een hybride motor echter de volgende generatie Toyota Kluger aandrijft, zou de prijs kunnen beginnen bij 50.000 euro.