Toyota Hilux 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Europese versie van de nieuwe 8e generatie Toyota Hilux pick-up werd in het najaar van 2015 gepresenteerd. De Japanse fabrikant heeft hard gewerkt om het werkpaard om te vormen tot een alternatief voor stadsauto’s.

Toyota Hilux 2022: specificaties, prijs, releasedatum

buitenkant

De nieuwe Toyota Hilux uit 2022 heeft een agressief en gedurfd exterieur, aangevuld met een helder kleurenschema. Het resultaat is een statige en “mannelijke” truck met goede offroad-capaciteiten.

Aan de voorkant van de Toyota Hilux pick-up vallen meteen de samengeknepen “boze ogen” van de koplampen en het trapeziumvormige radiatorrooster van horizontale chromen lamellen in Amerikaanse stijl op.

Toyota Hilux 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Aan de onderkant van de bumper bevindt zich nog een trapezium van de onderste grille, bedekt door dunne lange horizontale ribben. Op de hoeken van de bumper zitten zwarte inlays die dienen als sleuven voor de mistlampen.

Het profiel van de Toyota Hilux 2022 springt er niet uit. De meest opvallende elementen van het voertuig zijn de verchroomde zijspiegels, de grote verhoogde wielkasten en de fraaie lichtmetalen velgen.

Het nieuwe model heeft de uitstraling van een pick-up truck, en afgezien van de chromen achterklephandgreep en soortgelijke bumperinzetstukken is er niets dat opvalt. De koplampen zijn conventioneel en verschillen niet veel, althans aan de buitenkant, van die 5 of zelfs 25 jaar geleden op pick-up trucks werden geïnstalleerd.

interieur

Het interieur van de nieuwe Toyota Hylux oogt veel moderner, technologisch geavanceerder en mooier dan dat van zijn voorganger. Het interieurontwerp is echter sterk afhankelijk van de uitrusting van het voertuig – er is een groot verschil tussen de basis- en de topversie.

Het interieur ziet er over het algemeen erg goed uit – alles is goed doordacht, ergonomisch en van hoge kwaliteit, ook al voelt het niet altijd goed – het plastic is onaangenaam hard. In de auto zitten voelt echter niet meer als het besturen van een vrachtwagen – nu is het een personenauto en het interieur probeert dat op alle mogelijke manieren te vertellen.

Toyota Hilux 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Toyota Hilux 2022 pick-up heeft onder meer een lederen interieur, airconditioning, keyless entry en een multimediasysteem met groot scherm.

Het stuur is vrij groot, met een zilveren gespleten onderspaak, maar het is comfortabel en heeft knoppen, waarvan het aantal afhankelijk is van de gekozen versie. De stoelen zijn comfortabel, bekleed met stof op de basisversie en leer op de hogere uitrustingsniveaus.

Boven aan het dashboard vindt u, welke optie u ook kiest, de traditionele elektronische Toyota-klok en een groot waarschuwingslampje geflankeerd door ventilatieopeningen.

✓ U kunt ook controleren:

  • Toyota C-HR 2022
  • Toyota Hiace 2022

Het instrumentenpaneel heeft een traditionele lay-out voor moderne modellen – een analoge toerenteller aan de linkerkant en een snelheidsmeter aan de rechterkant, met een scherm ertussen dat verschillende informatie over de status van het voertuig weergeeft. De instrumenten zijn van uitstekende kwaliteit, zeer informatief en gemakkelijk te lezen.

Kenmerken

De frameconstructie is overgenomen van de vorige generatie, maar verstevigd tegen flex en torsie. De Toyota Hilux 8 4-deurs is ontworpen voor maximaal vijf inzittenden en heeft de volgende afmetingen: lengte 5.330 mm, breedte 1.855 mm, hoogte 1.815 mm en een wielbasis van 3.085 mm.

Het leeggewicht van het voertuig varieert van 2.095 kg tot 2.230 kg. Er is geen bagageruimte en de laadruimte meet 1.596 x 1.645 x 481 mm met een opgegeven laadvermogen van 880 kg.

Toyota Hilux 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De pick-up heeft een onafhankelijke double wishbone-vering voor en een onafhankelijke bladvering achter. De lengte van de achterveren is vergroot van 1.300 mm naar 1.400 mm. Geventileerde schijfremmen op de vooras en trommelremmen op de achteras. De wielen zijn 265/65 R17 of 265/60 R18, de bodemvrijheid is 227 mm.

De nieuwe Toyota Hilux 2022 zal in twee uitvoeringen op de Russische markt worden aangeboden: met een 2,4-liter dieselmotor met 150 pk en 400 Nm koppel, die wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak, en met een 2,8-liter dieselmotor motor met 177 pk en 450 Nm gekoppeld aan een 6-traps automatische versnellingsbak. In beide gevallen is de vierwielaandrijving een schakelbare vierwielaandrijving.

Prijs

Hoe hoog zijn de kosten? Volgens de officiële dealerwebsite kost de Toyota Hylux 2022 met nieuwe carrosserie 60.035 euro.

beoordelingen

De Toyota Hilux pich-up heeft veel ruimte binnenin voor mij, en het is comfortabel voorin. Ten opzichte van de vorige generatie wil ik zeggen dat Toyota een sprong in de ruimte heeft gemaakt: het interieur is prachtig, de materialen zien er erg goed uit, het ruikt niet goedkoop. Ik hou ervan. De motor is voldoende waar en wanneer het nodig is. Bodemvrijheid en veerweg zijn indrukwekkend. Achterin is veel ruimte.

Nadelen: De rugleuning van de achterbank klapt niet neer. Geen ruimte voor bagage, slechts twee 5 liter bakken onder de achterbank. Je hebt een lichaam nodig, een dekking, bogen – zonder hen is het nutteloos. De prijzen zijn schandalig.

testrit

De 2,8-liter GD reageert snel, het gaspedaal is gemakkelijk te bedienen (en er zijn er genoeg), inhalen is nu gemakkelijker. En het belangrijkste: het is stil. We hebben het al gehad over de verbeterde geluidsisolatie van het interieur, maar de motor is ook goed.

Nader een moeilijk gedeelte, schakel 4WD in of schakel terug, blokkeer het differentieel en kruip langzaam maar gestaag vooruit. Zoals het gezegde luidt: “Hoe brutaler de chauffeur, hoe langer het duurt om de tractor te volgen”. Over het algemeen is het enige dat de rijder tegenhoudt de grote overhangen voor en achter.

De van de achterwielophanging afhankelijke pick-up verliest aan jeeps en cross-overs, maar verrassend genoeg niet veel. Op het rechte stuk is de Toyota Hilux 8 stabiel, bochten met vertrouwen, er is zelfs een vleugje stuurfeedback. Het belangrijkste is om geen scherpe bochten met hoge snelheid te vliegen, hoewel het stabilisatiesysteem al volledig in de basis is ingesteld, maar je kunt de wetten van de fysica niet bedriegen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com