Toyota Hilux 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota heeft een herziene Toyota Hilux 2021 pick-up onthuld. Tijdens het geplande herontwerp kreeg de auto een bijgewerkt exterieurontwerp, verbeterde uitrusting, een dure Invincible-versie en een 2,8-liter dieselmotor van 204 pk. De verkoop van het nieuwe item in Thailand, waar een van de Hilux-assemblagefabrieken is gevestigd, is al gestart. De prijs van de goedkoopste versie met een enkele cabine is 544.000 baht (ongeveer 1,2 miljoen roebel). De vernieuwde pick-up zal in juli op de Europese markt verschijnen. De timing van de lancering van het model in Rusland is nog niet bekendgemaakt.

Externe verbeteringen

De update veranderde het ontwerp van de Hilux-carrosserie aanzienlijk. De auto had een veel grotere grille, geoptimaliseerde koplampen en lantaarns en opnieuw ontworpen bumpers. De kopoptiek kan nu volledig met LED’s worden bediend, terwijl eerdere diodes alleen in het dimlicht zaten. De pick-up kreeg ook nieuwe velgen van maat 18 en de carrosseriekleuren van het model werden aangevuld met Emotional Red II, Dark Blue en Oxide Bronze.

Toyota Hilux 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Hilux 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De topversie van Invincible verschilt uiterlijk van de andere wijzigingen. Het is te herkennen aan het originele ontwerp van de voorkant, de kunststof panelen op de wielkasten, de treeplanken en de achterklep met de naam van de uitrusting in grote letters. Bovendien is de Invincible-versie verkrijgbaar met slechts twee cabine-opties – Extra Cab (anderhalve) en Double Car (twee rijen), terwijl de reguliere Hilux ook verkrijgbaar is in Single Cab (één rij).

Toyota Hilux 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Hilux 2021: specificaties, prijs, releasedatum

salon

Binnenin is de pick-up niet zoveel veranderd. Opvallend zijn de verschillend getekende wijzerplaten, de betere grafische weergave van het boordcomputerdisplay (4,2 inch diagonaal) en het grotere formaat van het hoofdscherm op de middenconsole (8 inch in plaats van 7 inch). Het multimediasysteem zelf heeft nieuwe software aangeschaft die de prestaties enigszins verbetert. Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard inbegrepen.

Toyota Hilux 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Hilux 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Een van de nieuwe opties die verscheen in het arsenaal van Toyota Hilux is de JBL Premium Sound Acoustics met 9 luidsprekers en een 800 W versterker met acht kanalen. Verdere uitrustingskenmerken voor de Rich-versies zijn airconditioning, keyless entry en motorstart met een druk op de knop, satellietnavigatie en parkeersensoren voor en achter. Lederen bekleding is ook beschikbaar.

Toyota Hilux 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Technische gegevens Toyota Hilux 2021

Technologische innovaties zijn waarschijnlijk de belangrijkste. En het eerste wat ik wil noemen is de toevoeging van een gemoderniseerde 2,8 liter turbodiesel aan het motorengamma die een ongekende 204 pk levert. en 500 Nm. Bovendien wordt het stationaire toerental van een dergelijke motor teruggebracht van 850 tot 680 tpm en wordt de respons van het gaspedaal nauwkeurig afgesteld voor een nauwkeurigere tractiecontrole. Een pick-up met een nieuwe motor van 204 pk accelereert in slechts 10 seconden naar 100 km / u. Het brandstofverbruik van deze versie is 7,8 liter per 100 km.

✓ U kunt ook controleren:

Alle oude motoren bleven draaien. Deze omvatten de oude versie van de 2,8-liter motor (177 pk, 450 Nm), een minder krachtige 2,4-liter turbodiesel (150 pk, 400 Nm) en een 2,7-liter aardbenzine (166 pk ). Er zijn twee transmissies – “mechanica” en “automatisch” met 6 stappen.

Er zijn merkbare veranderingen opgetreden in de configuratie van het pick-upchassis. Er zijn nieuwe veren, schokdempers en geluidsarme blokken. De besturing heeft een andere instelling gekregen. Dit alles zou het chassis comfortabeler moeten maken zonder de trekbaarheid van het voertuig te beïnvloeden. Overigens heeft het nieuwe model een laadvermogen van 1 ton en een maximaal aanhangergewicht van 3,5 ton. De vermelde gegevens zijn relevant voor modificaties met vierwielaandrijving die zijn uitgerust met een star koppelingsmechanisme voor de vooras. Versies met achterwielaandrijving zijn minder duurzaam, maar hebben een elektronische imitatie van een sperdifferentieel.

Foto door Toyota Hilux 2021