Toyota Highlander 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Toyota Highlander uit 2023 heeft uitgebreide updates gekregen om hem concurrerend te houden met waardige concurrenten zoals de Kia Telluride en Jeep Grand Cherokee. De Highlander is altijd een middelgrote auto geweest in het SUV-gamma van Toyota. Hij is iets groter dan de RAV4, maar het TNGA-K-platform is verfijnder dan de ladderframe Sequoia.

Toyota Highlander 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Hij heeft drie zitrijen voor een middelgroot gezin, maar de derde rij is de smalste in zijn klasse. De Highlander 2023 blijft onderdeel van de vierde generatie die in 2020 werd geïntroduceerd en is de eerste Highlander die standaard wordt geleverd met een viercilindermotor.

Toyota Highlander 2023: wat is er nieuw?

Zeg vaarwel tegen de soepele en eerbiedwaardige 295 pk, 263 lb-ft 3,5-liter V6-motor van de vorige Highlander. van koppel. De 2023 Highlander heeft een 2,4-liter viercilinder met turbocompressor die 265 pk en 309 lb-ft produceert. van koppel. De nieuwe en kleinere motor is 30 pk minder dan de V6, maar 46 lb-ft. meer koppel (een stijging van 17 procent).

Toyota Highlander 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het verkleinen van de motor betekent ook betere emissiecijfers, en Toyota beweert dat de viercilinder 50 procent minder NOx en CO2 uitstoot dan de V6, wat een goede zaak is. En als bewijs dat de nieuwe viercilindermotor goed past bij de 4134 lbs van de Highlander. Rijklaar gewicht, Toyota schat 24 mpg op de gecombineerde cyclus, hetzelfde als de vertrekkende Highlander V6. Voorwielaandrijving blijft standaard, terwijl vierwielaandrijving met dynamische koppelvectoring een optie is voor het hele gamma.

Toyota Highlander 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Toyota Highlander is ook uitgerust met Sway Control, Hill Start Assist en Hill Descent Assist (alleen benzineversies).

Meer technische kenmerken en stijlpunten

De turbomotor is niet de enige nieuwe functie voor de Toyota Highlander uit 2023. De Limited en Platinum krijgen standaard twee 12,3-inch multi-informatieschermen, waarmee het premium JBL-audiosysteem met 11 luidsprekers van het vorige model wordt geïntroduceerd. Het 12,3-inch centrale touchscreen is optioneel op de XLE en XSE, die beide standaard worden geleverd met een 8-inch scherm, een 7-inch digitaal instrumentenpaneel en een handsfree elektrisch bedienbare achterklep. Bovendien zijn dubbele Bluetooth en draadloze Apple CarPlay en Android Auto-connectiviteit standaard op alle 2023 Highlanders.

Toyota Highlander 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Ook nieuw zijn het draadloze laadstation (nu in het dashboardkastje) en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Andere updates voor de Highlander XSE zijn onder meer 20-inch zwarte wielen (gehuld in all-season banden met een lager profiel), op maat gemaakte afstelling van de ophanging, nieuwe rockerpanelen en XSE-exclusieve zwarte exterieurbekleding. Bovendien krijgen de Highlander L- en LE-varianten het grotere zeven-inch instrumentendisplay, terwijl de Highlander Hybrid Bronze Edition nog steeds wordt geleverd met 18-inch bronzen wielen en exclusieve lakkleuren.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Toyota Highlander 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Over de Highlander Hybrid gesproken, hij blijft gemotiveerd door een 2,5-liter viercilindermotor en twee elektromotoren, die een gecombineerde 243 pk en 36 mpg uitpompen. Het beschikt over een CVT-transmissie met standaard voorwielaandrijving of optionele vierwielaandrijving. Andere standaard kenmerken zijn verlichte bronzen dorpels, twee 120V/1500W stopcontacten, regengevoelige ruitenwissers en SofTex stoelen met bronzen stiksels, om er maar een paar te noemen.

✓ U kunt ook controleren:

Toyota Safety Sense 2.5+

De Toyota Highlander uit 2023 heeft herhaaldelijk de IIHS Top Safety Pick+ ontvangen, de hoogste veiligheidsclassificatie die is toegekend door het Insurance Institute for Highway Safety. Alle Highlanders zijn uitgerust met Toyota Safety Sense 2.5+. Het uitgebreide pakket omvat automatisch grootlicht, dynamische cruisecontrol op volle snelheid, rijstrookassistent, rijstrookvolgassistent, pre-collision-systeem met voetgangersdetectie en verkeersbordassistent.

Toyota Highlander 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Parkeersensoren voor en achter met automatisch remmen zijn beschikbaar op Limited- en Platinum-uitrustingsniveaus, terwijl de Platinum-uitrusting een 360-graden roterende camera heeft.

Toyota fabrieksgarantie

De Toyota Highlander uit 2023 verlaat de fabriek met 3 jaar/36.000 mijl bumpergarantie, 5 jaar/60.000 mijl aandrijflijngarantie en 5 jaar corrosiegarantie zonder kilometerbeperking.

Toyota Highlander 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Highlander Hybrid wordt geleverd met een hybride garantie van 8 jaar/100.000 mijl en een batterijgarantie van 10 jaar/150.000 mijl. Standaard op alle Highlanders uit 2023 dekt ToyotaCare twee jaar of 25.000 mijl fabrieksonderhoud en twee jaar pechhulp (onbeperkt aantal kilometers).

Toyota Highlander 2023: prijzen en beschikbaarheid

Toyota heeft nog geen officiële lanceringsdatum voor de Highlander in 2023 aangekondigd, maar we verwachten dat de eerste leveringen in de late zomer of vroege herfst bij de dealers zullen plaatsvinden. Prijzen zijn nog niet bekend, hoewel we verwachten dat de basisprijzen voor alle modellen vergelijkbaar zullen zijn. Ze beginnen bij ongeveer 38.000 euro voor de Highlander L en zijn meer dan 50.000 euro voor de topuitrusting Platinum en Hybrid Platinum.