Toyota Highlander 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Toyota Highlander 2022 zal geen noemenswaardige veranderingen ondergaan, zoals eerdere rapporten hebben gesuggereerd. In plaats daarvan zal deze SUV nog een mid-cycle verbetering zien. Het nieuwe model zal de weg op gaan met iets grotere afmetingen en een agressievere styling. De 2022MY zal het een en ander lenen van de nieuwe RAV4-crossover. Toch zijn de veranderingen verre van dramatisch, wat geen verrassing is.

De vierde generatie van de Highlander is een bewezen en zeer betrouwbare SUV. Het interieur is modern en biedt veel comfort. De prestaties zullen blijven, wat niet slecht is, aangezien deze SUV een zeer capabele artiest is. De verkoop start in de tweede helft van 2021.

Toyota Highlander 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Highlander 2022 facelift

De aanstaande Toyota Highlander 2022 zal slechts een kleine facelift introduceren. Het is een teleurstelling nadat zoveel rapporten enkele belangrijke veranderingen suggereren. In plaats daarvan wordt deze SUV geleverd met kleine upgrades voor de voorschort. De styling oogt opgefrist en oogt agressiever. De wielkasten zijn ook een beetje anders. Het herkenbare gedurfde ontwerp is echter grotendeels hetzelfde.

De achterkant is uitgerust met winderige achterlichten en de voorbumper biedt vergelijkbare koplampen. We vinden het design opvallend en sommige onderdelen zien er sportiever uit. Als u meer sportiviteit wilt, is de XSE-uitrustingsvariant het antwoord dat u zoekt. Nieuw buitenschilderwerk is mogelijk en er staat zelfs een soort speciale editie op de planning.

✓ U kunt ook controleren:

Veranderingen in het interieur

Binnenin krijgt deze SUV nog wat meer verbeteringen. Allereerst blijft de Toyota Highlander 2022 een verfijnde cabine bieden met veel comfort en veel moderne voorzieningen. Het nieuwe model introduceert meer veiligheidshulpmiddelen en een groter aanraakscherm dat optioneel zal zijn. De streek ziet er dunner uit, maar de lay-out is ongewijzigd. In de sportievere XSE-uitrusting is een tweekleurig interieurkleurenschema beschikbaar.

Volgens de laatste berichten worden er nieuwe kleurenschema’s geïntroduceerd. Ook zal Toyota meer standaarduitrusting aanbieden, zodat zelfs de basisuitrusting L technisch rijker zal zijn. Niettemin is de stoffen bekleding behouden, samen met enkele andere interieurelementen. De opstelling met drie rijen blijft behouden en er is plaats voor zeven passagiers.

Toyota Highlander 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Krachtige V6-motor

Er verandert niets aan de uitvoering. De Toyota Highlander 2022 zal zijn 3,5-liter V6-benzinemotor opnieuw introduceren. Deze eenheid heeft een vermogen van 295 pk en een koppel van 263 lb-ft. Toyota biedt een achttraps automatische transmissie en standaard voorwielaandrijving.

Het AWD-systeem is optioneel en de fabrikant biedt ook een torque vectoring-systeem aan. Torque vectoring is echter beschikbaar in de topversies zoals Platinum en Limited. Ook qua prestaties verwachten we geen verbetering, dus deze vertrouwde V6 is een overblijfsel.

Toyota Highlander 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Toyota Highlander 2022 releasedatum, prijs

De prijs begint weer bij 36.000 euro voor de basisversie L. Dit betekent dat de Toyota Highlander in 2022 net als zijn voorganger gaat kosten. De verkoop start later in 2021 en wil je meer luxe, dan kost de topuitrusting 50.000 euro of iets meer.