Toyota Harrier 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Toyota Harrier SUV 2021 is officieel. Volgens de fabrikant debuteert het aanstaande model in juni. Allereerst heeft Toyota zojuist nieuwe foto’s vrijgegeven en belooft dit model. Zoals u wellicht weet, werd de eerste editie van deze SUV eind 1998 gelanceerd en heeft tot dusver een aantal facelifts ondergaan.

Het laatst geüpdatete model is de SUV die in 2014 is uitgebracht. Na zes jaar besluit de fabrikant dit model competitiever te maken. Sommige websites geven echter onjuiste informatie dat de Harrier een licht gewijzigde versie van de Lexus RX is. Dat is eigenlijk niet waar, want de nieuwste RX is gebaseerd op het Toyota K-platform, terwijl de Harrier 2021 op de volledig defensieve TNGA-K-architectuur draait.

Toyota Harrier 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Harrier 2021 verbeteringen

De nieuwste Toyota Harrier 2021 is een aantrekkelijke SUV die alleen in Japan verkrijgbaar zal zijn. Dit model is gebaseerd op dezelfde TNGA-K-architectuur die ook de RAV4-crossover ondersteunt. De styling is vergelijkbaar met die van de voorganger met een sportievere uitstraling. Qua grootte meet het aanstaande model 186,6 lang, 73 breed en 105,9 tussen de assen.

De vierde generatie ziet er aantrekkelijk uit en de belangrijkste hoogtepunten zijn elegante LED-koplampen en een stijlvolle grille. Daarnaast voegde de fabrikant een agressief voorbumperontwerp en een coupéachtige daklijn toe. Aan de achterkant houden we van de nieuwe dunne horizontale LED-achterlichten die de hele breedte van het voertuig beslaan.

Toyota Harrier 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Verfrissingen in het interieur

De aankomende Toyota Harrier 2021 ziet er van binnen modern en stijlvol uit. Ten eerste zien we veel overeenkomsten met het RAV4-model. De nieuwste Harrier heeft een middenconsole met een indrukwekkend groot 12,3 inch touchscreen. Daarnaast oogt een dashboard luxer dan de RAV4, terwijl de omslagen van de deurpanelen een vergelijkbaar uiterlijk hebben. De cabine is comfortabel en dit model heeft stoelen van synthetisch leer.

✓ U kunt ook controleren:

Een ander hoogtepunt van dit model is het panoramadak met elektrische rolluiken en elektrochromatische ramen. Toyota beweert ook dat het interieur een van de minste is dankzij het gebruik van geluidsabsorberende en trillingsbeperkende materialen.

veiligheid

De onlangs gelanceerde Harrier SUV heeft ook een reeks veiligheids- en assistentiesystemen. Dit model bevat technologieën zoals een botsbeveiligingssysteem, een digitale cabinespiegel, een intelligente vrijgavesonar met parkeerremmen, een bochtassistent en nog veel meer.

Toyota Harrier 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Harrier 2021 onder de motorkap

De nieuwe Toyota Harrier 2021 is verkrijgbaar met twee motoropties. De fabrikant gebruikte de nieuwste hybride technologie met de 2,5-liter lijnmotor met vier directe inspuitingen. Afhankelijk van de opstelling ondersteunt deze motor één of twee elektromotoren. Bovendien heeft het een FWD-systeem dat een piekvermogen van 218 pk (160 kilowatt) levert. Met het AWD-model biedt het echter iets meer vermogen dan 222 paarden (163 kW).

Beide versies gebruiken dezelfde continu variabele elektrische transmissie. De tweede aandrijflijn bestaat uit een 2,0-liter benzinemotor met 171 pk en 153 pond-voet. Deze viercilinder aandrijflijn is leverbaar met een direct shift CVT-transmissie.

Toyota Harrier 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Harrier releasedatum en prijs

De herziene Toyota Harrier 2021 ziet er aantrekkelijker uit dan de vorige generatie. Volgens de laatste informatie komt het aankomende model in juni aan.