Toyota Fortuner 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De 3e generatie van de Toyota Fortuner is officieel bevestigd. Volgens het laatste mediabericht wordt eind dit jaar de Toyota Fortuner 2022 onthuld. Gelukkig hebben we nog maar een paar renders binnen en we moeten toegeven dat Toyota geweldig werk heeft geleverd.

Naast een aantrekkelijkere styling en veel hoogwaardige materialen introduceert de fabrikant ook de nieuwe Electronic and Electrical (ENE)-architectuur. Dat betekent dat Fortuner een nieuwe motor zou kunnen krijgen en waarschijnlijk een hybride aandrijving. Net als de vorige versie behoudt de nieuwe echter dezelfde body-on-frame-constructie.

Toyota Fortuner 2022 exterieur herontwerp

Het belangrijkste hoogtepunt van de derde generatie Toyota Fortuner 2022 is de vernieuwde designtaal. Zoals eerder vermeld, is deze beroemde SUV gebaseerd op een nieuwe elektronische en elektrische (ENE) architectuur. Bovendien behoudt het zijn body-on-frame constructie en dezelfde scherpe lijnen. Over het algemeen zijn de meeste visuele veranderingen van tevoren.

De Toyota Fortuner ziet er stijlvoller uit en de fabrikant heeft zijn grille vernieuwd en betere koplampafbeeldingen toegevoegd. Het meest opvallende verschil met de voorganger is de nieuwe chromen strip, die zich om de moderne led-dagrijverlichting uitstrekt en zo leidt tot een agressievere styling.

binnenaanzicht

De aankomende Toyota Fortuner 2022 moet een compleet nieuw interieur krijgen. Over het algemeen gaan we uit van meer comfort en een aanzienlijk betere kamerindeling. Deze SUV is verkrijgbaar in de configuratie als drierijige stoel en biedt zelfs voldoende ruimte voor de passagiers erachter. Om een ​​lang verhaal kort te maken, vanwege de nieuwe ENE-architectuur mogen we een ruimere cabine verwachten.

Naar verluidt zal de aanstaande Fortuner ook een nieuw centraal touchscreen hebben met een 7-inch of grotere 8-inch versie met Apple CarPlay / Android Auto-integratie en de 10-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel. De Fortuner zou ook zonder diezelfde elektrische stuurbekrachtiging (EPS) kunnen.

✓ U kunt ook controleren:

Bijgewerkt rijhulpsysteem

De Fortuner van de derde generatie krijgt een geavanceerder rijhulpsysteem (ADAS) om concurrerend te blijven op de markt. Dat betekent dat hij is uitgerust met een Lane Departure Warning-systeem, een Pre-Collision Safety-systeem en cruisecontrol, die ook in de tweede generatie beschikbaar is.

Specificaties Toyota Fortuner 2022 aandrijflijn

Zoals eerder vermeld, zal de 3e generatie Toyota Fortuner in 2022 op de nieuwe elektronische en elektrische (ENE) architectuur zitten. De hoofdingenieur van Toyota Motor Corporation, Yoshiki Konishi, heeft naar verluidt bevestigd dat de Fortuner van de derde generatie een soort van elektrificatie zou krijgen.

Konishi wees er ook op dat we kunnen rekenen op twee hybride schijven. Volgens hem zal het instapmodel Toyota Fortuner een mild hybride systeem gebruiken, terwijl de bovenste zou worden uitgerust met een krachtiger systeem. We mogen de komende weken echter meer details verwachten over motorspecificaties en vermogensnummers.

Toyota Fortuner 2022 releasedatum en prijs

Eindelijk komt de nieuwe Toyota Fortuner 2022 , die dit jaar waarschijnlijk debuteert als het 2022-model. Uit veel vroege rapporten blijkt dat deze SUV een lichte facelift krijgt en op het nieuwe platform staat dat het gebruik van elektrificatie mogelijk maakt.

Yoshiki Konishi bevestigt deze bewering en onthult dat Fortuner wordt aangeboden met minimaal twee hybride systemen. De prijs is nog steeds een mysterie, maar alles onder de $ 30.000 is acceptabel.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com