Toyota Crown Kluger 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De geruchten van een paar maanden geleden doen nu de ronde. De foto’s van de aanstaande Toyota Crown Kluger 2022 lekten gisteren uit, en deze SUV heeft een prachtige styling. Dit voertuig is echter nog niet officieel aangekondigd door Toyota in China, maar zou later deze maand zijn debuut kunnen maken op Auto Shanghai.

Voor het geval je het nog niet wist, de Toyota Crown is een van de oudste naamborden in de auto-industrie. Dit model werd in 1955 geïntroduceerd en is momenteel in de vijftiende generatie. Foto’s van de aanstaande Toyota Crown Kluger zijn opgedoken en we hebben zojuist wat informatie gekregen over de specificaties. Dit is wat we tot nu toe weten over de aanstaande Crown Toyota Kluger.

Toyota Crown Kluger 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Crown Kluger 2022 Ontwerp

De nieuwe Toyota Crown Kluger 2022 oogt bijna identiek aan de Highlander. Interessant is dat Toyota Highlander in bepaalde markten, zoals Australië, bekend staat als ‘Smart’. In tegenstelling tot de Highlander SUV was de Crown in het verleden in meerdere carrosserievarianten leverbaar. Dit model was verkrijgbaar als pick-up, coupé en stationwagen. Hoewel de exterieurstyling vergelijkbaar is, verschilt de nieuwe Crown SUV in veel opzichten van de Highlander.

Ten eerste ziet de voorschort er een stuk beter uit met een aantrekkelijker zwart gelakte grille en gegoten koplampen. De badge op de neus helpt ons ook om Crown Kluger van een afstand te identificeren.

✓ U kunt ook controleren:

Modern interieur

Binnenin zal de aankomende Toyota Crown Kluger 2022 net als de Highlander zijn. Het biedt een zeer ruime cabine en comfortabele stoelen, waaronder de met stof beklede stoelen op het instapmodel. Echter, net als bij de Highlander, worden de topafwerkingen geleverd met het gewatteerde leer en veel voorzieningen.

De laadruimte is indrukwekkend en de nieuwe SUV biedt 16 kubieke voet bruikbaar achter de achterbank. Wanneer de tweede en derde rij zijn gevouwen, krijgen kopers meer dan 84 kubieke voet. Het basismodel moet een 8-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, drie-zone automatische klimaatregeling, een 8-inch infotainment-touchscreen, Apple CarPlay / Android Auto / Amazon Alexa-compatibiliteit, satellietradio, vier USB-poorten en keyless entry / ontsteking bevatten.

Toyota Crown Kluger 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties Toyota Crown Kluger 2022 aandrijflijn

Onder de motorkap zal de nieuwste Toyota Crown Kluger hoogstwaarschijnlijk het nieuwe hybride systeem in 2022 inzetten. Volgens veel rapporten zal dit model een beproefde 2,5-liter benzine-elektrische aandrijving gebruiken die 189 pk levert.

Er kunnen echter andere motoropties worden aangeboden en deze zullen worden onthuld bij de introductie van dit model. Tot nu toe weten we dat het een automatische zesversnellingsbak zal gebruiken, maar we verwachten ook meer opties op het eindproduct.

Toyota Crown Kluger 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum, prijs

Na zoveel geruchten komt de nieuwe Toyota Crown Kluger 2022 eraan . De nieuwste editie heeft een aantrekkelijk design en doet denken aan zijn broer Toyota Highlander. Volgens de informatie die op internet circuleert, zou de aankomende SUV zijn debuut kunnen maken tijdens de Shanghai Auto Show, die later deze maand zal worden gehouden.

De Toyota Crown Kluger is echter een premium SUV die alleen op de Chinese markt verkrijgbaar is. Volgens speculatie gaat dit model rond de € 30.000 kosten, dat is € 4.000 minder dan het Highlander-model.