Toyota Camry 2024: Interieur, motor en modificaties

De Toyota Camry, de bestverkochte middelgrote sedan van de afgelopen 21 jaar, wordt volledig opnieuw ontworpen en gaat zijn negende generatie in. Hij zal ook als hybride auto op de markt blijven komen, mogelijk in nieuwe varianten. De volgende generatie Toyota Camry Hybrid van 2024 wordt naar verwachting op alle gebieden aanzienlijk verbeterd.

Toyota Camry 2024: Interieur, motor en modificaties

Ontwerp

De huidige Camry overtreft op indrukwekkende wijze zijn voorgangers met zijn gedurfde design, maar blijft een praktische gezinsauto waar functionaliteit belangrijker is dan esthetiek, zoals blijkt uit de grote ramen, rechte gordellijn en eenvoudige daklijn. Vergeleken met moderne modellen zoals de Toyota Prius 2024, de Crown 2024 of de nieuwste elektrische auto’s zoals de Ioniq 6 2024 of de ID.7 2024, mist hij misschien de “wow-factor” naar hedendaagse maatstaven.

Toyota Camry 2024: Interieur, motor en modificaties

Spionagefoto’s laten zien dat de volgende generatie Camry Toyota’s nieuwe designformule voor sedans zal volgen. In tegenstelling tot de vorige generaties Camry, die erg lijken op het model van de achtste generatie, krijgt het model een slanker design en sportievere lijnen.

De nieuwe Camry heeft een lage motorkap en daklijn die de indruk wekken van een lage zitpositie. Bovendien loopt de daklijn steiler af dan bij de traditionele sedan. Hoewel we een prototype hebben gezien met een enkele uitlaat met twee stralen, weten we zeker dat een van de sportmodellen een dubbele uitlaat met vier stralen zal hebben.

Toyota Camry 2024: Interieur, motor en modificaties

De hamerkopvormige voorkant en de vloeiende overgang naar de achterkant, evenals de aflopende daklijn en het vloeiende profiel, zorgen ervoor dat de volgende generatie Camry Hybrid direct te onderscheiden is van het scherpe en hoekige huidige model.


Binnen

Wat het interieur betreft, weten we dat Toyota de voorkeur geeft aan vorm boven functionaliteit en evolutionaire updates van generatie op generatie. we kunnen dus niet verwachten dat Toyota de Europese en Zuid-Koreaanse modellen volgt met ongebruikelijke elementen zoals een tweespaaks stuurwiel of een klimaatregelingspaneel met touchscreen. De Japanse fabrikant heeft geen haast om over te stappen op minimalisme en gelooft niet in het verbasteren van luxe.

Toyota Camry 2024: Interieur, motor en modificaties

Toyota Audio verbeterd multimediasysteem

In plaats van het Toyota Audio 7-inch infotainmentsysteem en het Toyota Audio Plus 9-inch touchscreen, zal de volgende generatie Toyota Camry Hybrid voorzien zijn van Toyota Audio multimedia infotainmentsystemen met 8-inch en 12,3-inch touchscreens. Het Toyota Audio multimediasysteem is ontwikkeld in de VS en is voorzien van Apple CarPlay en Android Auto, dubbele Bluetooth-connectiviteit, Drive Connect (cloudgebaseerde navigatie), OTA-updatefunctie en een nieuwe spraakassistent die reageert op de prompt “Hallo, hallo, hallo, OK, Toyota”.

Digitaal dashboard

Afgezien van de infotainmentsystemen lijkt het semi-digitale 7-inch instrumentenpaneel van de huidige Camry Hybrid verouderd. We verwachten dat de duurdere versies van de Camry Hybrid van de volgende generatie een volledig digitaal 12,3-inch instrumentenpaneel krijgen met verschillende lay-outs en een uitgebreidere weergave van het hybride systeem. Een projectiedisplay in kleur met een projectieoppervlak van minstens 10 inch zou beschikbaar moeten zijn in sommige configuraties.

Toyota Camry 2024: Interieur, motor en modificaties

Zetels

Naast betaalbaarheid en efficiëntie is comfort op de lange afstand een belangrijk voordeel van de Camry. Verwarmde en geventileerde voorstoelen en een verwarmd stuurwiel zouden deel moeten uitmaken van de uitrusting. Nieuw voor de negende generatie zouden verwarmde achterstoelen kunnen zijn, zodat achterpassagiers in de winter bijna net zo comfortabel kunnen reizen als voorpassagiers.


Beveiliging

De volgende generatie Toyota Camry wordt standaard uitgerust met Toyota Safety Sense 3.0 (TSS 3.0), in plaats van de huidige generatie Toyota Safety Sense 2.5+ (TSS 2.5+). Het nieuwe ADAS-pakket omvat verbeteringen die mogelijk worden gemaakt door sensoren met geavanceerde detectiemogelijkheden.

TSS 3.0 bevat een nieuwe proactieve rijassistent die zachtjes remt in bochten of samenwerkt met de automatische besturing om de afstand tot de voorligger, voetgangers of fietsers te controleren. Het is geen vervanging voor het systeem om botsingen te vermijden en werkt in verschillende situaties.

Het systeem omvat een botsingsvermijdingssysteem met verbeterde voetgangersdetectie, Lane Keeping Assist met stuurassistentie en verbeterde rijstrookdetectie, Dynamic Cruise Control met volledige radar en optioneel vierde afstandsregelingsniveau, Lane Keeping System met verbeterde rijstrookdetectie en de nieuw toegevoegde noodremfunctie. Andere functies van TSS 3.0 zijn Traffic Sign Assist met verbeterde verkeersbordherkenning.

Toyota Camry 2024: Interieur, motor en modificaties

Naast TSS 3.0 verwachten we in de volgende generatie Toyota Camry ook een panoramische monitor (360-graden camerasysteem), dodehoekwaarschuwing met waarschuwing voor kruisend verkeer achter en parkeerhulp met automatisch remmen voor en achter. De standaarduitrusting omvat gordelverklikkers voor en achter, tien airbags, een voertuigstabilisatiesysteem, tractiecontrole, antiblokkeerremmen, elektronische remkrachtverdeler, remassistentie, Intelligent Stop Technology en een achteruitrijcamera.


Technische gegevens

De volgende generatie Toyota Camry Hybrid zou kunnen worden aangeboden met twee bijna in productie zijnde hybride systemen: de verbeterde THS-II met een 2,5-liter motor en de volledig nieuwe Hybrid Max met een 2,4-liter turbomotor. Deze laatste is bedoeld om klanten aan te spreken die normaal gesproken kiezen voor de prestatiegerichte 3,5-liter V6-motor van de Camry. het gerucht gaat dat de nieuwe Hybrid Max in twee versies zou kunnen komen, één met ongeveer 265 pk en één met ongeveer 335 pk.

Voor het eerst in het Camry-gamma zou er een Toyota Camry met plug-in hybride kunnen komen. In dat geval zou Toyota gebruik kunnen maken van het 302 pk plug-in hybridesysteem uit de RAV4 Prime, dat een 2,5-liter motor combineert met twee elektromotoren, één voorin en één achterin.


Datum van uitgifte

De volgende generatie van de Toyota Camry Hybrid wordt in de tweede helft van 2024 als modeljaar 2025 bij de dealers verwacht. De huidige modeljaar 2024 Camry Hybrid, die verkrijgbaar is vanaf 28.855 euro, is nog van de achtste generatie.


Prijs

De prijzen voor de volgende generatie van de 2024 Camry Hybrid zullen naar verwachting beginnen bij ongeveer 30.000 euro en eindigen bij ongeveer 35.000 euro. Naast de reguliere uitrustingsniveaus zoals LE en XLE, zal Toyota de 2024 Camry Hybrid naar verwachting ook aanbieden in de sportievere SE, XSE en TRD uitrustingsniveaus.


Nieuweautos.com zegt

De Toyota Camry is een belangrijk model voor het bereiken van de elektrificatiedoelstellingen van het bedrijf en blijft een belangrijke pijler van het bedrijfsplan. Een hybride versie van de betrouwbare middelgrote sedan zal naar verwachting aantrekkelijker worden voor de massa dankzij een hogere efficiëntie, meer vermogen en een breed scala aan opties.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen