Toyota Camry 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota heeft de lancering aangekondigd van de bijgewerkte Toyota Camry 2021 sedan in Europa. Dit is een opnieuw ontworpen versie van het 8e generatie model dat sinds begin 2019 in de Oude Wereld landen te koop is. De auto voor de Europese markt werd gemoderniseerd volgens een iets ander programma dan zijn buitenlandse tegenhanger (de nieuwe Camry debuteerde afgelopen zomer in de VS), hoewel de originele auto’s al enkele verschillen vertoonden. De vernieuwde sedan zal alleen in Europa verkrijgbaar zijn met een hybride aandrijflijn. De verkoop van nieuwe artikelen zou voor het einde van de herfst moeten beginnen. Complete sets en prijzen worden de komende dagen bekend gemaakt.

Toyota Camry 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lichaamsontwerp

De belangrijkste veranderingen in uiterlijk vielen op de voorkant. Hier is de configuratie van het radiatorrooster herzien – het uitsteeksel in het midden is verdwenen en de zijpanelen hebben decoratieve C-vormige inzetstukken gekregen. Ze zijn verkrijgbaar in chroom of zilver, terwijl de grille zelf verkrijgbaar is in zwart en donkergrijs.

Toyota Camry 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Er zijn bijna geen verbeteringen aan de achterkant als je geen rekening houdt met een kleine correctie in de lantaarnafbeeldingen. Maar de opnieuw ontworpen Toyota Camry heeft nieuwe 17- en 18-inch velgen die de sedan een sportief tintje geven. Het model heeft ook een nieuwe body-emaillen in Deep Metal Grey.

Toyota Camry 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Binneninrichting en meubilair

De belangrijkste innovaties in de cabine betreffen het multimediasysteem. Het mediacenterdisplay is voortaan niet meer in de console ingebouwd, maar komt erboven uit terwijl de ventilatieroosters naar beneden worden bewogen. De schermgrootte is vergroot van acht tot negen inch en er zijn mechanische schakelaars aan de zijkanten toegevoegd voor snelle toegang tot basisfuncties. Het bijgewerkte systeem biedt de beste prestaties, evenals ondersteuning voor Apple CarPlay- en Android Auto-technologieën voor gadgetintegratie.

✓ U kunt ook controleren:

Toyota Camry 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De restyling in 2021 had niet alleen betrekking op de elektronica, maar ook op het interieur. Zo hebben beige en zwart lederen bekleding een ander perforatiepatroon. Daarnaast zijn er twee nieuwe opties voor decoratieve inzetstukken op het voorpaneel, tunnel- en deurkaarten voorbereid: Black Engineered Wood en Titanium Line Pattern.

Toyota Camry 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Toyota Corolla sedan zal worden uitgerust met de nieuwste versie van het Toyota Safety Sense-complex. Het heeft de functionaliteit van het automatische remsysteem verbeterd – nu reageert de auto op tegemoetkomende voertuigen en voetgangers die verticaal bewegen bij het afslaan naar links of rechts. De elektronische assistenten omvatten ook adaptieve cruisecontrol, rijstrookvolging en verkeersbordherkenning.

Technische gegevens Toyota Camry 2021

Qua technologie is alles hetzelfde gebleven. De hybride Camry-modificatie, die in Europa geen alternatief heeft, is uitgerust met een 2,5-liter benzinemotor, een elektromotor en een variator. Het totale vermogen van het systeem is 218 pk.