Toyota C-HR 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In onze review van de nieuwe Toyota C-HR 2022 vindt u de uitrusting en prijzen van het voertuig, de technische gegevens evenals een foto van de crossover en een video van de proefrit. En tussendoor een uitstapje naar het uiterlijk van het model.

De compacte crossover Toyota C-HR werd op 26 juni onthuld op de Autosalon van Genève. De productie van het model voor de Europese markt vindt plaats in een fabriek in Turkije.

Toyota C-HR 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische specificaties

Hieronder vindt u de belangrijkste technische gegevens van de nieuwe Toyota C-HR.

De tabel bevat de belangrijkste parameters: afmetingen, brandstofverbruik (benzine), bodemvrijheid, gewicht, koffer- en tankinhoud, motoren, transmissies, type aandrijving, rijprestaties, enz.

Toyota C-HR 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lichaam

anatomiekruising
voertuigklasse:compacte crossover
lengte / breedte / hoogte, mm4360 / 1795 / 1565
wielbasis, mm2640
Bodemvrijheid (bodemvrijheid), mm160
laadruimtevolume, l297
Leeg gewicht kg1420 — 1460
Inhoud brandstoftank, l50

motor en versnellingen

type motorbenzinebenzine
volume, ik2.01.2
prestaties, HP148116
Koppel, Nm189185
Type versnellingsbakvariatorvariator
aantal versnellingen
drijfveervoorkantVolledig
Acceleratie 0-100 km/u, s11.211.4
Topsnelheid, km/u195180
brandstofverbruik, l  
– Stad8.88.1
– de afstand5.85.7
– gemengd6.96.6
brandstoftype9595

Gebouwd op het TNGA-platform met een multi-link achteras, heeft de Toyota SNR 2022 in coupévorm een ​​lengte, breedte en hoogte van respectievelijk 4.360 mm, 1.795 mm en 1.565 mm en een wielbasis van 2.640 mm. Het koffervolume van het model is slechts 370 liter, maar de juiste geometrische vorm van het compartiment maakt het uiterst handig voor dagelijks gebruik.

De hybride variant wordt aangedreven door een 1,8-liter motor met 98 pk, een 72 pk elektromotor, een nikkelhydride accupakket en een variator. Het vermogen van deze aandrijflijn loopt op tot 122 pk.

Bovendien hebben de Japanners verschillende versies met conventionele motoren voorbereid. De basismotor is een 1,2-liter turbobenzinemotor die 115 pk (185 Nm) levert en wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een variator.

Daarnaast is de Toyota C-HR te bestellen met een atmosferische 150 pk sterke motor. Deze laatste wordt uitsluitend via een variator aangedreven. Wat betreft de aandrijving, het kan niet alleen voorwielaandrijving zijn, maar ook vierwielaandrijving. In het laatste geval is een van de RAV4 geleende lamellenkoppeling verantwoordelijk voor het overbrengen van het koppel naar de achterwielen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

  • Lexus LS 2022
  • Toyota Hilux 2022

Andere technische kenmerken zijn Safety Sense met automatisch remmen, adaptieve cruisecontrol, bewaking van verkeersborden en rijstrookmarkeringen en een voetgangerswaarschuwingsfunctie.

buitenkant

Het uiterlijk van de productie Toyota C-HR 2022 is gebaseerd op het gelijknamige prototype, dat de Japanners in 2014 voor het eerst lieten zien. Over het algemeen verschillen de commerciële en conceptvarianten van het model echter aanzienlijk van elkaar.

De auto is oorspronkelijk ontworpen door Calty Studio in Californië, en het project werd voltooid door Japanse specialisten onder leiding van Katsuhiko Isawa. Het resultaat van hun werk is een zeer emotionele en dynamische uitstraling van de crossover.

Toyota C-HR 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Vooral van voren is de Toyota C-HR indrukwekkend. De krachtige bumper, de smalle, knipperende koplampen en de gespierde motorkap creëren een agressief “gezicht”, het silhouet van het voertuig is onvergetelijk met zijn uitlopende wielkasten, de oplopende drempellijn en de verborgen achterdeurgrepen.

De parka krijgt ook een coupévormig dak met een kleine vin en luifel aan de achterkant. Deze laatste is zo ontworpen dat het beruchte “zwevende” dakeffect ontstaat. Aan de achterzijde heeft de CXR een al even massieve bumper en massieve koplampen.

Het uiterlijk van de nieuwe CHR is gedurfd en onmiskenbaar, waardoor het model lijkt op een zwart schaap in de beste zin van het woord tegen de achtergrond van de andere, meer klassieke modellen van het Japanse merk. Dit wordt niet alleen bereikt door de reeds genoemde componenten, maar ook door het gebruik van concave en convexe oppervlakken en een trendy two-tone lakafwerking.

auto interieur

Het interieur van de cross-over is grotendeels gemaakt van eersteklas materialen, met contrasterende lichtblauwe bekleding die de ruimte conventioneel verdeelt in een boven- en ondergedeelte.

Het instrumentenpaneel bestaat uit twee diepe nissen met analoge meters en een kleurenscherm ertussen. Het dashboard van de nieuwe Toyota CHR 2022 is overzichtelijk en asymmetrisch, maar wordt gedomineerd door goedkoop glanzend plastic.

Toyota C-HR 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Bovenaan de middenconsole bevindt zich een 6,0-inch informatiesysteemtablet, daarnaast een klassiek vormgegeven elektronische klok. De graphics van het touchpad zijn matig en de reactiesnelheid had beter gekund. De nadelen zijn onder meer het gebrek aan ondersteuning voor Android Auto en Apple CarPlay.

De Toyota C-HR biedt meer ruimte dan hij van buitenaf lijkt. Zelfs een bestuurder van twee meter lang kan comfortabel achter het stuur zitten. De voorstoelen hebben een uitstekend profiel, comfortabele bekleding en merkbare zijdelingse steun voor heupen en rug.

Helaas is de tweede rij in dit opzicht aanzienlijk inferieur aan de eerste, maar hetzelfde kan worden gezegd van de overgrote meerderheid van compacte parketten. De nadelen van de achterbank zijn niet alleen het gebrek aan opstelruimte, maar ook het slechte zicht door de kleine ramen en het ontbreken van aparte luchtroosters. Maar er zitten handige bekerhouders op de deuren.

Prijzen

Hoe hoog zijn de kosten? Volgens de officiële dealerwebsite bedraagt ​​de prijs van de nieuwe Toyota C-HR 2022 30.840 euro.