Toyota C-HR 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De instapmodel Toyota C-HR 2021 crossover zal na de update van vorig jaar beschikbaar zijn voor verkoop en er zal geen significante verbetering zijn voor het nieuwe modeljaar. De Toyota C-HR 2021 keert terug met dezelfde motor onder de motorkap en zonder vierwielaandrijving. De apparatuurruimte moet ook ongewijzigd blijven terwijl de beschikbaarheid van de apparatuur interfereert. Het nieuwe modeljaar zou nieuwe kleur- en wielopties moeten brengen.

De compacte Toyota C-HR trekt de aandacht met zijn avontuurlijke aanwezigheid, maar heeft niet veel plezier achter het stuur. De anemische motor is ook niet erg efficiënt en het ontbreken van vierwielaandrijving is een ander nadeel van dit model. De C-HR is echter vanaf het begin goed uitgerust en scoort hoog op sportief rijgedrag. De veiligheidstechnologie is ook beschikbaar in alle versies.

Toyota C-HR 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota C-HR 2021: ontwerp

Toyota heeft het afgelopen jaar een aantal wijzigingen aangebracht in het conceptuele ontwerp van de C-HR en tot de volgende herontwerp zullen er geen extra werkzaamheden worden verricht. De Toyota C-HR 2021 biedt alleen enkele nieuwe kleuren en wielopties. Er komen 17 en 18 inch wielen in verschillende uitvoeringen.

Toyota heeft het ontwerp van de voorkant van de compacte C-HR voor het modeljaar 2020 opnieuw ontworpen en enkele overdrijvingen afgezwakt. Het model kreeg een eenvoudigere voorbumper en geoptimaliseerde koplampen en achterlichten. Het model heeft een slanke grille die wordt geflankeerd door hoekige, langwerpige koplampen die tot diep in het spatbordgebied reiken.  

De C-HR trekt ook de aandacht met de sterk gevormde spatbordfakkels en achterkwartieren. Toyota ‘Coupé, hoog dak’ draagt ​​ook bij aan de opvallende stijl van het model.

De achterkant is ook sterk gevormd en de achterlichten in boemerangstijl zijn ook opvallend.

Innerlijke:

De cabine van de komende Toyota C-HR 2021 zal in het nieuwe modeljaar in dezelfde vorm blijven. Het model ontving compatibiliteit met infotainment-smartphones voor de update van vorig jaar.

De C-HR heeft een eenvoudig, op de bestuurder gericht dashboard met een hoge middenconsole en gebruiksvriendelijke bediening. De voorstoelen zijn goed gevormd en ondersteunen. De verhoogde zitpositie zorgt ook voor gemakkelijke toegang en er is voldoende hoofdruimte op de eerste rij. De tweede rij biedt redelijk comfort voor normale volwassenen.

✓ U kunt ook controleren:

Als het gaat om opslagruimte, is de klasse gemiddeld 19 kubieke voet achter de achterbank. Bij neergeklapte achterbank neemt het laadvermogen toe tot 36,4 kubussen.

Uitrusting:

De volgende Toyota C-HR 2021 zou terug moeten komen met dezelfde trimopties. De basic LE is uitgerust met een 17 inch stalen wiel, LED-koplampen, stoffen bekleding, een klimaatregeling in twee zones, een bagageruimteafdekking, etc. Aan de technische kant krijgt het basismodel een 8-inch touchscreen, Apple Car Play en Android automatisch, Amazon Alexa, satellietradio, zes luidsprekers, wifi-hotspot etc. De instap C-HR heeft ook een aantal actieve beveiligingssystemen, waaronder één Voorwaartse aanrijdingswaarschuwing met automatisch noodremmen, adaptieve cruisecontrol en volghulp, automatisch grootlicht.

De mid-range versie heeft een lederen stuurwiel, keyless entry en ontsteking, dodehoekbewaking met achteruitrijwaarschuwing, etc.

Het beperkte model op het hoogste niveau schakelt over op lederen bekleding, verwarmde voorstoelen, verbeterd infotainmentsysteem, adaptieve koplampen, enz.

Toyota C-HR 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota C-HR 2021: prestaties

De Toyota C-HR 2021 keert terug met dezelfde motor onder de motorkap en er is geen teken dat de vierwielaandrijving verschijnt.

Een 2,0-liter, niet-turbo viercilindermotor levert 144 pk en een koppel van 139 lb-ft. In alle versies gaat het vermogen via de continu variabele transmissie naar de voorwielen. De motor is bloedarm en duurt meer dan tien seconden om 60 mijl per uur te bereiken.

Brandstofverbruik is ook niet de sterke kant van het model. De C-HR beheert 27 mpg stad, 31 snelweg en 29 in de gecombineerde cyclus.

Hoewel de C-HR niet responsief en zeer efficiënt is, krijgt hij goede cijfers voor het bijna sportieve rijgedrag. Het model combineert de voorste veerpoten met de onafhankelijke dubbele wishbone-achterwielophanging. In combinatie met de responsieve besturing biedt het chassis een goed gecontroleerde en comfortabele rit.  

Toyota C-HR 2021: release, prijs

De Toyota C-HR 2021 zal naar verwachting aan het einde van het jaar in de winkels liggen . De prijs moet dicht bij het huidige bereik blijven. Het instapmodel C-HR zou beschikbaar moeten zijn voor ongeveer 22.000 euro. De eersteklas versie kost ongeveer 27.000 euro.