Toyota bZ4X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota presenteerde de bZ4X 2022 Concept op de Shanghai Motorshow 2021. De fabrikant publiceerde onlangs een teaserfoto. De elektrische SUV wordt het eerste model in de bZ-reeks en zal de aandacht trekken met zijn hoekige design en een verrassing in het interieur. We hebben foto’s en informatie voor u.

De studie met de ingewikkeld klinkende naam bZ4X is de eerste Toyota e-car die op het nieuwe e-TNGA elektrische platform wordt gebouwd. Ook al ziet het er heel bijzonder uit, de studie zou voor het grootste deel ook kunnen worden overgedragen naar het productiemodel.

Toyota bZ4X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Shanghai Motorshow dit jaar staat in het teken van elektrische mobiliteit, en Toyota hoeft geen twee keer gevraagd te worden. Lees verder voor meer details over het bZ4X-concept.

  • Eerste e-auto op het e-TNGA-platform
  • Hoekig ontwerp
  • Het ontwerp van het stuur doet denken aan vliegtuigbesturingen
  • Waarschijnlijk gewoon vierwielaandrijving
  • bZ4X krijgt waarschijnlijk een zonnedak
  • Marktintroductie medio 2022
  • Er zijn in totaal 7 bZ-modellen gepland
Toyota bZ4X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De bZ-serie krijgt een heel bijzonder ontwerp om zich als een puur elektrische serie te onderscheiden van de andere modellen. Toyota plant waarschijnlijk een submerk voor e-modellen, aangezien er tegen 2025 meer bZ-versies op de markt zullen komen.


✓ U kunt ook controleren:

Prijzen en start verkoop

Er is nog niet veel bekend, maar de lancering van het bZ4X-model staat gepland voor medio 2022. De prijs die Toyota van plan is aan te kondigen voor de elektrische SUV is nog niet bekend.


Toyota bZ4X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Exterieur design

Hoekig, hoekig, robuust en zelfverzekerd – deze woorden zijn waarschijnlijk de beste manier om het bZ4X-concept te beschrijven. Overal waar hoeken en randen zijn ingebouwd, is niets te zien van speelse rondingen. Toyota slaat een andere weg in met de elektrische SUV, al zijn de nieuwe modellen van de RAV4 en Yaris al in vergelijkbare hoekrichtingen gegaan.

Een ander uniek verkoopargument van de bZ4X zijn de panelen op de wielkasten die rond de voorkant lopen. Er is nog geen informatie over technische details, maar de elektrische SUV zal waarschijnlijk alleen met vierwielaandrijving worden aangeboden. Wat ook heel innovatief zou zijn: een zonnedak. De bZ4X zou er waarschijnlijk mee kunnen worden uitgerust.


Toyota bZ4X 2022 interieur

Het zicht in het interieur valt vooral op het stuur. Weet je dat ergens? Wij ook! Toyota had een beetje van Tesla kunnen kopiëren, want het bijzondere Lenrad-design, dat meer doet denken aan een vliegtuigbesturing dan aan een autostuur, is ook terug te vinden in de conceptafbeeldingen voor de nieuwe versie van de Model S. Nu moet de nieuwe elektrische Toyota ook bestuurd worden als een vliegtuig – het valt nog te bezien of dit detail in het productiemodel zal worden verwerkt.

Toyota bZ4X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Bovendien zie je achter het stuur een ietwat vreemd ogende structuur die je blik meteen naar het instrumentendisplay trekt. Dit is aan de kleine kant, maar het centraal gemonteerde touchscreen in liggend formaat is qua formaat oké. De middenconsole is vrij hoog gemonteerd, er is een draaiwiel waarmee je de verschillende rijmodi kunt activeren.