Toyota Aygo X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Toyota Aygo X 2022 , de stedelijke van het Japanse bedrijf, is al onderweg en zal een make-over brengen die we vandaag met deze weergave verwachten.

De derde generatie van de Toyota Aygo is al onderweg. Er zijn verschillende gelegenheden geweest dat fotografen verschillende prototypes hebben achtervolgd die in een redelijk geavanceerde staat voor het ontwikkelingsprogramma stonden. Dus vandaag willen we je laten zien hoe de nieuwe look van de   Toyota Aygo X 2022 eruit zal zien  met de eerste rendering   voordat het model eind volgend jaar officieel debuteert.

Toyota Aygo X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De   nieuwe Aygo X 2022 , die verder zal worden geassembleerd in de Kolin-fabriek in Tsjechië, is te zien op verschillende spionagebeelden zoals onze collega’s bij. Daarin zien we een voertuig in een vrij vergevorderd stadium van zijn ontwikkelingsprogramma. Onder de camouflage zijn meerdere designlijnen te onderscheiden van een model, dat dit keer uniek is voor Toyota en geen broers heeft van andere merken.

Toyota Aygo X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Aygo X 2022 ontwerp

De Toyota Aygo X 2022 die we je tonen in de   weergave die deze lijnen illustreert,   is geïnspireerd op zijn oudere broer, de Toyota Yaris. De nieuwe generatie van de utiliteit zal als basis dienen voor een imagoverandering voor stadsbewoners, waarbij het ontwerp in de vorm van de ‘X’ van de huidige generatie buiten beschouwing wordt gelaten. De verhoudingen zullen nauwelijks veranderen, maar we hebben een hoger front en van elkaar gescheiden met nieuwe koplampen in een horizontale opstelling en meer.

✓ U kunt ook controleren:

Aan de zijkant vinden we een nieuwe raamlijn die naar achteren zachtjes oploopt. Aan de achterkant van de nieuwe Aygo 2022 worden echter verticaal opgestelde koplampen met een gladdere onderkant verwacht. De achterkant zou een sportiever uiterlijk bieden, terwijl het totaalpakket gebaseerd is op  Toyota’s GA-B-platform  , dat ook door de Yaris wordt gebruikt. gebaseerd, maar ingekort voor de Aygo.

Toyota Aygo X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De officiële presentatie zal voor eind 2021 plaatsvinden en begin volgend jaar zullen de eerste exemplaren bij de dealers aankomen. Hij zal worden uitgerust met een   1,0 liter driecilindermotor met een maximum vermogen van 80 pk  . Toyota sluit een volledig elektrische variant voorlopig uit vanwege de hoge uitgaven voor ontwikkeling en daaropvolgende marketing, evenals een plug-in hybride variant. Het opnemen van geëlektrificeerde technologieën in de vergelijking voor het verminderen van emissies is niet uitgesloten, of het nu gaat om een ​​traditionele hybride of een semi-hybride.