Toyota Alphard 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De lancering van de Toyota Alphard 2022 van de volgende generatie staat gepland voor de tweede helft van volgend jaar.

Volgens het nieuwe rapport zouden leveringsproblemen met betrekking tot de tractiebatterij, samen met de COVID-19-pandemie en halfgeleidertekorten, de lancering van de hybride bestelwagen kunnen vertragen. Toyota kampte met hetzelfde probleem toen het vorig jaar de RAV4 Prime (RAV4 PHV/RAV4 Plug-in Hybrid) lanceerde, en daarom stopte het op een gegeven moment met nieuwe bestellingen. Als de berichtgeving klopt, wordt de nieuwe Alphard mogelijk pas eind 2022 onthuld.

qgjclzbo- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Toyota zal de Vellfire volgend jaar in de Alphard-familie integreren. Een afzonderlijke Vellfire-minibus zou ophouden te bestaan, en in plaats daarvan zou de Alphard komen met nieuwe klassen en andere styling, beweerde de Japanse kant.

Houd er rekening mee dat Toyota Motor geen richtlijnen heeft gegeven voor de productroutekaart van zijn Japanse MPV’s en dat de informatie niet-officieel is.

Toyota Alphard 2022 krijgt nieuw hybride systeem, rijdt op “hoog” TNGA-platform

De volgende generatie Toyota Alphard zou gebaseerd zijn op een hoge versie van het TNGA-platform. Verwacht een dramatische styling met agressieve voor- en achterkant. De Alphard moet in de nieuwe generatie de ladder opklimmen en tegemoet komen aan Vellfire-klanten die op zoek zijn naar een gedurfd ontwerp.

Het TNGA-platform zou zorgen voor een laag zwaartepunt en voor meer stabiliteit en minder rolbewegingen. U kunt hydraulische motorsteunen verwachten voor minimale trillingen en geluid voor een soepelere rit. Het TNGA-platform zou de manoeuvreerbaarheid verbeteren tot een punt waarop Toyota gemotiveerd is om een ​​vierde generatie GR Sport-variant uit te brengen, aldus het Japanse rapport.

iufgoxoc- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

de Toyota Alphard 2022 Hybrid zal een nieuw volledig hybride systeem gebruiken dat is afgeleid van de Toyota Harrier (Toyota Venza) en Toyota RAV4 Hybride werd geleend. Dit hybride systeem maakt gebruik van een 2,5 liter benzinemotor en een elektromotor. De motor levert 178 pk en 22,5 kgm (221 Nm) koppel, en de motor levert 120 pk en 20,6 kgm (202 Nm) koppel.

Waarom zou Toyota de Vellfire stopzetten?

De Vellfire is aanwezig in het Toyota-gamma sinds de Alphard in 2008 aan zijn tweede generatie begon als zijn meer stijlvolle en chique metgezel. Japan is de belangrijkste markt voor Alphard en Toyota Vellfire op doorreis toyopet en netwerk – dealers bekend werden. Hier verkoopt de Alphard vier keer zoveel als de Vellfire.

✓ U kunt ook controleren:

In 2020 leverde Toyota 90.748 eenheden van de Alphard in Japan, met een gemiddelde van 7.500 eenheden per maand, en werd daarmee het best verkochte voertuig in zijn segment. Verkoopgegevens voor de Vellfire voor het volledige jaar zijn niet beschikbaar, maar tussen januari en augustus bedroeg de gemiddelde maandelijkse verkoop slechts 1.652 eenheden. Toyota snijdt zijn voertuigaanbod af en is van plan om dezelfde modellen te beëindigen met individuele identiteiten die niet werken. Een daarvan is de Vellfire, meldt bestcarweb.

wrhdhosp- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Eerder dit jaar verkocht de Alphard met een snelheid van meer dan 10.000 eenheden per maand. De maandelijkse verkoop daalde echter fors tot 7.576 eenheden in april en verder tot 5.947 eenheden in mei, maar dat betekent niet dat de zeepbel is gebarsten. In mei was er zelfs een kleine modelwijziging (zie hieronder) en namen Toyota-dealers een pauze tijdens de Gouden Week. De MY2021-update zou de verkoop in de tweede helft van het jaar opnieuw moeten stimuleren.

negietoe- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Toyota lanceert Alphard 2021 en Vellfire 2021

De huidige generatie Toyota Alphard en Toyota Vellfire kregen eerder dit jaar een kleine opfrisbeurt voor MY2021 op de Japanse markt. Aangenomen wordt dat dit de laatste update is voor de derde generatie Alphard, terwijl dit mogelijk de laatste update voor de Vellfire is voordat de productie stopt. De bijgewerkte minibusjes gingen op 10 mei in de verkoop. Hieronder staan ​​de wijzigingen die Toyota met de MY2021-update heeft doorgevoerd:

  • Elektrische schuifdeuren met one-touch-schakelaars en accessoire-uitgangen zijn standaard op beide modellen.
  • Opklapbare hoofdsteun op de passagiersstoel van de Alphard’s Executive Lounge en Executive Lounge S-bekleding om het zicht op de achterbank te verbeteren.
  • Vellfire Golden Eyes II begon bij JPY 42.40,000-50.88.400 (USD 38.798-46.561).
  • Alphard Type Gold II (gebaseerd op Vellfire S) special edition-model met Sunburst Gold-houtnerf en gouden binnenbekleding voor JPY 42.40.000-50.88.400 (US $ 38.798-46.561).
  • Bepaalde Alphard-configuraties worden stopgezet (G 2.5 Benzine, G 2.5 Hybrid, S 2.5 Hybrid, SR 2.5 Hybrid).
  • Alle Vellfire-configuraties zijn stopgezet (Vellfire is nu alleen beschikbaar als een speciale editie van Golden Eyes II).
  • Geselecteerde Alphard-kleuren worden stopgezet (Luxe White Pearl Crystal Shine Glass Flake & Steel Blonde Metallic).
  • Geselecteerde Vellfire-kleuren worden niet langer aangeboden (Sparkling Black Pearl Crystal Shine en Burning Black Crystal Shine).
qhwvxbso- Nieuweautos → nieuwe autos 2022