Toyota 4Runner 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Toyota 4Runner op basis van middelgrote vrachtwagens is een van de meest offroad en robuuste SUV’s op de weg. Met de groeiende belangstelling voor de hardcore SUV’s voor elk terrein na de introductie van de vernieuwde Jeep Wrangler en de geheel nieuwe Ford Bronco, zou Toyota de aandacht moeten vestigen op de verouderende 4Runner en deze binnenkort volledig opnieuw moeten ontwerpen. De huidige Toyota 4Runner van de vijfde generatie is soldaat sinds 2010 en de nieuwe generatie, zo beweren bronnen, zou de Toyota 4Runner in 2022 kunnen zijn .

Toyota 4Runner 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De gelekte details suggereren dat het productplan van het merk een herziening van de carrosserielijn zou moeten omvatten, inclusief de full-size Tundra-pick-up en 4Runner SUV. Ook het luxemerk Lexus zal er de komende modeljaren heel anders uitzien.

De herziene 4Runner is gepland om op het nieuwe wereldwijde platform van het merk te komen, dat zal worden gedeeld met de gloednieuwe Tundra-truck en de grote Sequoia SUV. Het model zou ook in de uitverkoop moeten gaan met de evolutionaire stijlveranderingen.

Er moeten grote veranderingen plaatsvinden in de cabine van het model. Het model krijgt ook nieuwe aandrijflijnoplossingen, waaronder een V-6 hybride opstelling met twee turbochargers. Rapporten suggereren ook een mogelijke verandering in de geometrie van de ophanging.

Toyota 4Runner 2022: ontwerp

Toyota werkt aan de nieuwe generatie full-size Tundra-pick-uptruck die het nieuwe wereldwijde vrachtwagenchassis van het merk zal gebruiken. De nieuwe globale architectuur F, Body-on-Frame-Underlay of TNGA-F moet staal van hoge sterkte en gewichtsbesparende materialen gebruiken. Het resultaat moet een verbeterde stijfheid en een lager gewicht zijn in vergelijking met het vorige ontwerp. Het nieuwe ontwerp maakt ook de implementatie van de nieuwste technologieën en aandrijflijnoplossingen mogelijk. De herziene Toyota 4Runner 2022 moet trouw blijven aan het carrosseriedesign en de TNGA-F-basis overnemen.

Visueel gezien moet de nieuwe generatie 4Runner zich aanpassen aan het ontwerp van de huidige versie. Het model zou ook enkele stijlelementen uit het FTAC Concept-model moeten overnemen. De nieuwe 4Runner krijgt een herziene grille-stijl en nieuwe koplampen. Er zullen ook enkele veranderingen zijn in de vormgeving van het lichaam en de opnieuw ontworpen achterkant.

Toyota zal opnieuw verschillende uitrustingsopties aanbieden met specifieke stylingdetails en offroad-verbeteringen.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

De cabine van de Toyota 4Runner 2022 zou ingrijpender veranderd moeten worden dan het exterieur. Volgens rapporten zou het model enkele stilistische elementen van de onlangs opnieuw ontworpen RAV4 moeten overnemen. Toyota moet ook de materiaalkwaliteit in het hele assortiment verbeteren.

Op technologisch vlak ontvangt de nieuwe 4Runner ook de nieuwste systemen van het merk. Het model moet moderne trends volgen en een enorme touchscreen-optie bieden. Het Entune-infotainmentsysteem van de nieuwe generatie zal verkrijgbaar zijn met een 12,0-inch touchscreen. Het model biedt ook een head-updisplay, premium geluidssysteem, enz.

Toyota zal elke versie opnieuw uitrusten met een volledige Safety Sense-suite. Het pakket omvat systemen zoals geavanceerde radarcruisecontrol, automatische noodremfunctie, rijstrookcentrering, enz. Het model zal ook beschikbaar zijn met dodehoekbewaking en surround vision-camera’s.

Toyota 4Runner 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota 4Runner 2022: prestaties

De opnieuw ontworpen Toyota 4Runner 2022 zal overschakelen naar het nieuwe wereldwijde vrachtwagenchassis van het merk en profiteren van verbeterde structurele stijfheid en een lager gewicht. Het model heeft ook een herziene chassisgeometrie voor betere offroad- en onroad-prestaties. Sommige bronnen suggereren om over te schakelen naar de onafhankelijke achterwielophanging.

Op vermogensniveau zou de nieuwe 4Runner het moeten stellen zonder de huidige 4,0-liter V6-motor of in versies met lage specificaties. Het model zou kunnen overschakelen naar een kleinere 3,5 liter V6-motor die zo’n 300 pk kan leveren. Een andere oplossing zou een 3,4 liter zescilinder Lexus LS500 kunnen zijn.

Net als de herziene Tundra-pick-up, moet de nieuwe generatie 4Runner ook een benzine-elektrische hybride aandrijflijn gebruiken als optie voor de topaandrijving. Het systeem moet een krachtige twin-turbo V6-motor combineren met een elektrische setup.

De volgende 4Runner zal weer beschikbaar zijn met de hardcore offroad-versnellingsbak van het merk TRD en Fox-dempers enz.

Toyota 4Runner 2022: release, prijs

De nieuwe generatie Toyota 4Runner 2022 zou op de markt moeten komen kort nadat de gloednieuwe Tundra midden 2021 werd gelanceerd. De verkoopdatum zou eind 2021 moeten zijn.

Toyota zal de geheel nieuwe 4Runner opnieuw lanceren met een verscheidenheid aan uitrustingsopties, waaronder de TRD-versies. De basis Toyota 4Runner zou ondanks de wijzigingen een prijs moeten hebben die dicht bij de huidige versie ligt. Het daadwerkelijke model begint bij 36.020 euro.