Toyota 4Runner 2021 TRD Pro: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Toyota 4Runner TRD Pro 2021 krijgt een aantal serieuze updates. Voor 2021 krijgt deze SUV een nieuwe kleur, wielen en vernieuwde Fox schokdempers. Veel esthetische veranderingen zijn ook duidelijk en de 4Runner TRD Pro heeft eindelijk standaard LED-koplampen.

Net als het reguliere model zal de nieuwe dezelfde aandrijflijn gebruiken. Verborgen onder de motorkap is een krachtige 4,0 liter V6-motor die 270 pk en 278 lb-ft koppel kan produceren.

Toyota 4Runner 2021 TRD Pro: specificaties, prijs, releasedatum

Zal de Toyota 4Runner TRD Pro in 2021 opnieuw worden ontworpen?

Het antwoord is ja. De nieuwe Toyota 4Runner 2021 TRD Pro zal veel beter zijn dan voorheen. Over het algemeen heeft de fabrikant enkele wijzigingen aangebracht met weinig visuele impact. Naast de blauwgroene en grijze exterieurkleur heeft de 4Runner 2021 TRD Pro ook de kleur Lunar Rock.

Aan de zijkant zien de wielen met Nitto Terra Grappler-banden er sterker en stijver uit. Voor hobbelige wegen krijgt Pros bijgewerkte 2,5-inch Fox-bypass-schokken. Bovendien heeft de TRD gecoördineerde veren die aan de voorkant enkele centimeters lift geven. We zagen vergelijkbare bronnen met de Jeep Gladiator Mojave 2020. Aan de voorzijde heeft deze SUV een bekende grille en standaard led-koplampen. Daarnaast zijn panelen zoals Limited, Nightshade, Trail en TRD Pro voorzien van LED grootlicht en standaard LED mistlampen.

Toyota 4Runner 2021 TRD Pro: specificaties, prijs, releasedatum

Het interieur oogt sportiever

De nieuwe Toyota 4Runner TRD Pro 2021 ziet er sportiever uit dan het reguliere model. Toyota heeft veel hoogwaardige materialen toegevoegd en een TRD Pro-logo op deze SUV geplaatst.

De met stof beklede voorstoelen zijn comfortabeler en TRD Pro biedt een 8-voudig verstelbare bestuurdersstoel met elektrisch verstelbare lendensteun. Het Multi-Information Display (MID) bevindt zich in het midden en toont informatie over buitentemperatuur, tijd, gemiddeld brandstofverbruik en afstand. Andere functies zijn onder meer een automatische klimaatregeling in twee zones met een luchtfilter en ventilatiesleuven op de tweede rij, een achteruitkijkcamera met een geprojecteerd pad, een met leer bekleed kantel- / telescopisch stuur en nog veel meer.

✓ U kunt ook controleren:

Toyota 4Runner 2021 TRD Pro motorspecificaties

Een bewezen motor zal de Toyota 4Runner 2021 TRD Pro aandrijven . Deze SUV is uitgerust met een 4,0 liter V6-motor die 270 pk en 278 lb-ft koppel produceert. Volgens Toyota zullen er twee transferopties zijn. Het basismodel zal beschikbaar zijn met een automatische vijfversnellingsbak, met een nieuwe optie met zes versnellingen. Net als voorheen stuurt de motor vermogen naar het achterschip of alle vier de wielen, afhankelijk van welke versnellingsbak je krijgt.

Vorig jaar ontving de 4Runner TRD Pro dezelfde Fox-schokken als de Tacoma TRD Pro. Bovendien heeft Toyota geen wijzigingen aangebracht aan de ophanging voor het modeljaar 2021. De nieuwe 4Runner TRD Pros heeft echter een nieuw TRD-uitlaatsysteem dat iets beter klinkt dan het model van vorig jaar.

Toyota 4Runner 2021 TRD Pro: specificaties, prijs, releasedatum

Verkoop en prijs

De nieuwe Toyota 4Runner 2021 TRD Pro is een geweldige SUV die eindelijk de behandeling krijgt die hij verdient. Dit model zou tegen het einde van 2020 moeten worden uitgebracht, samen met de Sequoia TRD Pro, Tundra TRD Pro en Tacoma TRD Pro.

In vergelijking met het reguliere model biedt de nieuwe TRD Pro een robuuster ontwerp en de nieuwe exterieurkleur van Lunar Rock. Volgens de laatste berichten zal dit model beginnen bij 51.645 euro, dat is ongeveer 14.500
euro minder dan de Sequoia TRD Pro.