Tesla Roadster 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Tesla laat zijn fans wachten op de nieuwe Roadster 2022 , maar het moet een superlatieve elektrische auto worden met een topsnelheid van ruim 400 km/u en een bereik van 1.000 kilometer. Visueel herinnert men zich het begin in verband met moderne ontwerpen – omdat de roadster vele jaren geleden de eerste elektrische auto van de fabrikant was.

Liefhebbers van de elektrische fabrikant weten al lang dat je moet wachten op een nieuw Tesla-model omdat de start van de verkoop van de Model 3 al vertraging had opgelopen en we al een hele tijd wachten op de Model Y. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de roadster niet op de aangekondigde datum op de markt kwam. Maar geduld loont, want de Roadster zou de krachtigste Tesla aller tijden moeten zijn!

Tesla Roadster 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Model X en Model S kregen onlangs een facelift. We hebben ook al het laatste Tesla-nieuws voor u, dat voortdurend wordt bijgewerkt.

Prijzen en start verkoop

De Tesla Roadster 2.0 had in 2020 op de markt moeten komen. Daar kon Tesla zich niet aan houden, de nieuwe datum werd vastgesteld op medio 2022. Het prototype moet eind 2021 klaar en gepresenteerd zijn. De Roadster is nu al te pre-orderen – voor een reserveringskost van maar liefst 40.000 euro. Goedkoop is de Roadster niet, want de totale aanschafprijs zou 210.000 euro moeten zijn.

Tesla Roadster 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motoren en rijgedrag

Tussen 2006 en 2012 was de Tesla Roadster het eerste productievoertuig van de fabrikant. De nieuwe roadster is gebaseerd op het begin van de fabrikant en zou daarom iets heel bijzonders moeten zijn. De sprint van 0 naar 100 km/u zou in minder dan 2 seconden moeten gaan, wat momenteel het record zou zijn voor het snelste productievoertuig ter wereld.

✓ U kunt ook controleren:

De roadster zou een topsnelheid van 400 km/u moeten halen en heeft slechts 8,8 seconden nodig voor de kwart mijl (402 meter). Dat kan alleen maar omdat drie motoren de roadster moeten aandrijven. Dat weten we al van de nieuwe Plaid-versies van de Model X en Model S. De algehele systeemprestaties van de roadster zouden een ongelooflijke 10.000 Newtonmeter bedragen.

Tesla Roadster 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Maar dat is niet de enige sensatie, want Tesla belooft een actieradius van maar liefst 1.000 kilometer. De batterij moet een capaciteit van 250 kWh hebben, wat een dergelijke kilometerstand mogelijk maakt. Of de nieuwe roadster zich aan deze belofte houdt, zien we pas over een jaar.

Tesla Roadster 2022 specificaties en exterieurdesign

Elon Musk plant een SpaceX-optiepakket voor de roadster. Volgens de Tesla-baas moeten er tien raketmotoren rond het voertuig worden geïnstalleerd, wat de rij- en remeigenschappen van de roadster aanzienlijk moet verbeteren. Dit alles klinkt een beetje als een auto uit een James Bond-film die zeker niet goedgekeurd zal worden voor een productieauto.

Op de prototype foto’s zijn smalle koplampen te zien en aan de voorkant zie je dat je geen koelluchtinlaten ziet. Hierdoor ontstaat er een gelijkenis met de andere Tesla-modellen en doet de achterkant een beetje denken aan de Audi TT Roadster. De accu’s worden waarschijnlijk achter de stoelen geplaatst aangezien een accu onder de sportwagen minder populair is omdat de auto daar minder plat is.

Tesla Roadster 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De ruitenwissers ondergaan ook een revolutie met een elektromagnetische ruitenwisser waarvoor patent is aangevraagd. De nieuwe Tesla-wisser zou maar met één arm moeten rondkomen. De ruitenwisser veegt verticaal van rechts naar links en raakt bijna het hele oppervlak, in tegenstelling tot de huidige ruitenwissers, die in een halve cirkel vegen. Wanneer de ruitenwisser niet in gebruik is, beweegt deze horizontaal onder de motorkap.