Tesla Model Y 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De compacte crossover van Tesla is onlangs gearriveerd, dus we gaan ervan uit dat de Tesla Model Y in 2022 geen grote veranderingen zal zien . Houd er echter rekening mee dat deze dingen altijd een beetje lastig zijn bij Tesla, aangezien dit bedrijf geen jaarlijkse updates uitvoert. In plaats daarvan brengt het vrijwel altijd nieuwigheden. Als we echter bedenken dat dit een vrij nieuwe auto is, twijfelen we er niet aan dat de meeste dingen hetzelfde zullen blijven.

Tesla Model Y 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hierdoor kun je rekenen op een crossover die veel goeds te bieden heeft. Natuurlijk is het eerste dat in je opkomt het bereik en de prestaties, maar deze crossover biedt ook veel binnenruimte, terwijl het weggedrag erg aantrekkelijk is. Natuurlijk is de Model Y niet zonder gebreken. Het blijft achter bij de concurrentie op het gebied van interieurkwaliteit, terwijl conservatievere bestuurders het gebrek aan fysieke bedieningselementen op het dashboard absoluut niet waarderen.

Specificaties Tesla Model Y 2022

Over ’s werelds toonaangevende elektrificatiebedrijf gesproken, het is geen wonder dat zaken als prestaties en bereik als eerste in je opkomen. Op dit moment biedt Tesla twee varianten van de aandrijflijn aan. Er is de versie met groot bereik, die een paar elektromotoren heeft met een totaal van 384 pk en een koppel van 376 pond-voet, wat genoeg is om deze SUV in slechts 4,6 seconden van nul naar zestig te krijgen.

Natuurlijk is er ook de performance-versie in de aanbieding. Deze versie biedt een maximaal vermogen van 456 pk en een koppel van 497 pond-voet. Daardoor is de acceleratie beduidend sneller en gaat het ruim onder de vier seconden.

Als het om bereik gaat, is de long range-versie natuurlijk de betere keuze. Het kan ongeveer 326 mijl reizen op een enkele lading. Het prestatiemodel is ook behoorlijk indrukwekkend, omdat het een maximaal bereik van 303 mijl biedt. Beide beoordelingen zijn met een vrij grote marge de beste in de klas.

✓ U kunt ook controleren:

Later dit jaar verwachten we het standaardmodel, dat de goedkoopste versie van de crossover zal zijn. Het zal slechts één elektromotor op de achteras hebben, terwijl het maximale bereik waarschijnlijk ongeveer 240 mijl zal zijn. Details over maximale prestaties en prestaties zijn nog in behandeling.

Tesla Model Y 2022-ontwerp

Qua basisontwerpkenmerken zal de Tesla Model Y in 2022 zeker niet veranderen. U kunt vertrouwen op dezelfde lay-out, die sterk is gebaseerd op de Model 3. Bovendien gebruiken de twee modellen hetzelfde platform en hebben ze zelfs vrijwel dezelfde wielbasis. Natuurlijk is dit specifieke model groter en heeft het meer bodemvrijheid, dus het is niet zo leuk om te rijden als het hatchback-broertje. Toch kunt u een prestatie-upgradepakket krijgen dat de ophanging verlaagt, prestatiebanden en verschillende andere upgrades brengt.

Tesla Model Y 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ook qua styling zijn er veel overeenkomsten met de al genoemde hatchback. Het hele silhouet ziet er vrij gelijkaardig uit, met uitzondering van de grotere bodemvrijheid natuurlijk.

Innerlijk

Het eerste dat opvalt aan de binnenkant is een uiterst eenvoudig dashboardontwerp. Het is vrijwel hetzelfde als het Model 3, wat betekent dat er slechts één gigantisch touchscreen is dat vrijwel alles op de auto bestuurt. Op dit dashboard vind je geen fysieke knoppen. Dit lijkt misschien een nadeel in de ogen van conservatievere automobilisten, maar feit is dat dit strakke en futuristische ontwerp perfect past bij het volledig elektrische karakter van het model.

Qua ruimte heeft dit model een wielbasis van ongeveer 114 inch, dus het is geen wonder dat de eerste en tweede rij ruim 40 inch beenruimte bieden. Aan de andere kant voelt de optionele derde rij behoorlijk krap aan en heeft alleen ruimte voor kinderen. Houd er rekening mee dat het met de grotere Model X ook niet veel beter is. De totale laadcapaciteit is ongeveer 68 kubieke voet, wat een goed aantal is voor de klasse.

Tesla Model Y 2022: specificaties, prijs, releasedatum

kenmerken

Zoals eerder vermeld, brengt Tesla constante updates uit, dus het is moeilijk om over de exacte lijst met standaard en beschikbare functies te praten. Toch zijn we er vrij zeker van dat de meeste dingen hetzelfde zullen blijven als bij het huidige model. Ter referentie: het huidige model wordt standaard geleverd met zaken als klimaatregeling met twee zones, keyless entry, 15-inch touchscreen, navigatie, een wifi-hotspot, Bluetooth, vier USB-poorten, een stereo met 14 luidsprekers, HD-radio en draadloos opladen van apparaten. U kunt ook extra USB-poorten krijgen.

Als het om veiligheid gaat, zijn alle modellen standaard uitgerust met functies zoals frontaanrijdingswaarschuwing, automatische noodremming, voetgangersdetectie, adaptieve cruisecontrol, een surround-parkeercamerasysteem, parkeersensoren voor en achter, dodehoekbewaking, rijstrookafwijking waarschuwing en waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook.

Tesla Model Y 2022 releasedatum en prijs

We verwachten de Tesla Model Y 2022 tegen het einde van het jaar . Het nieuwe model uit de standaardreeks gaat rond de 41.200 euro kosten. Het langeafstandsmodel kost ongeveer 51.200 euro, terwijl het prestatiemodel momenteel ongeveer 62.200 euro kost.