Tesla Model Y 2021: prijzen, foto’s, functies, technische gegevens

Na de introductie van het vreemde Tesla Cybertruck-model is er nieuws dat het volledig elektrische Tesla Model Y 2021 in het najaar van 2020 zal verschijnen. Volgens de laatste roddels zal de populaire middelgrote SUV worden geüpdatet en zal hij ook meer ruimte binnenin bieden.

Zoals u wellicht al weet, is het Y-model uniek in zijn klasse en biedt het plaats aan 7 passagiers. We moeten hieraan toevoegen dat dit model kleiner en technisch minder geavanceerd is dan model 3. Beide modellen hebben echter veel gemeenschappelijke kenmerken en dezelfde motoren.

Tesla Model Y 2021: prijzen, foto’s, functies, technische gegevens

Tesla Model Y 2021 deelt de architectuur met Model 3

Het nieuwe Tesla Model Y 2021 wordt voor het volgende jaar herzien. Volgens rapporten zal 75% van de componenten afkomstig zijn van Model 3. Zoals de meeste Tesla-voertuigen biedt het nieuwe model Y maximale veiligheid. Vooral dankzij het lage zwaartepunt, de stijve carrosseriestructuur en de grote kreukelzones is dit model een van de veiligste SUV’s op de weg.

✓ U kunt ook controleren:

Er zijn ook veel standaardfuncties. Het nieuwe Tesla Model Y is uitgerust met noodremmen, botsingswaarschuwing, dodehoekbewaking en meer. Net als het X-model heeft het Y-model volledige zelfrijdende capaciteiten, wat automatisch rijden op straten en snelwegen in de stad mogelijk maakt.

Tesla Model Y 2021: prijzen, foto’s, functies, technische gegevens

Interieur

Het interieur van de Tesla Model Y uit 2021 zal ruim en technisch zijn. Bovendien biedt dit model plaats aan 7 passagiers in drie rijen. De kuipstoelen voor de bestuurder en voorpassagier zijn bijna hetzelfde als bij model 3. De stoelen op de derde zitrij zijn echter nog steeds de beste opties voor kinderen.

Het interieur is eenvoudig en netjes. Bovendien is het hoogtepunt van dit model absoluut een nieuw gigantisch 15-inch touchscreen en een meeslepend geluidssysteem. Het glazen dak ziet er prachtig uit en biedt een naadloos zicht op de lucht. Het ontwerp lijkt opmerkelijk veel op Model 3. De verhoudingen zijn echter enigszins anders door de hogere carrosserie en daklijn.

Tesla Model Y 2021: prijzen, foto’s, functies, technische gegevens

Tesla Model Y 2021 onder de motorkap

Zoals eerder vermeld, zal het Tesla-model Y hetzelfde systeem gebruiken als het Tesla-model 3. Beide modellen worden aangedreven door elektromotoren die onmiddellijk veel koppel leveren en een krachtige batterij aan de onderkant van de behuizing. Dankzij deze combinatie kan het bereik van dit model tot 300 mijl bedragen op een enkele lading.

Consumenten kunnen het Y-model opladen met een lader van niveau 2 of een nieuwe V3-compressor die beschikbaar is in 36 landen. De acceleratie van Model Y is uitstekend en het Standard Range-model gaat van 0 naar 60 mph in 5,9 seconden, terwijl de snelste prestaties 60 mph bereiken in slechts 3,5 seconden (sneller dan een Porsche 911) .

Tesla Model Y 2021: prijzen, foto’s, functies, technische gegevens

Tesla Model Y 2021 releasedatum en prijs

De Tesla-fabrikant presenteert drie varianten van het Y 2021- model. Alle modellen zullen in het najaar van 2020 beschikbaar zijn. Het goedkoopste model Y met een actieradius van 230 mijl begint bij 36.200 euro. Het volgende model is het Long Range Model Y met een actieradius van 300 mijl en een prijs van 43.600 euro. Het laatste en duurste is een prestatiemodel met een prijs van 55 700 euro.