Tesla Model Y 2020: releasedatum, bereik, prestaties

De gloednieuwe Tesla Model Y 2020 wordt een kleinere versie van de Tesla Model X. Deze twee modellen zullen erg op elkaar lijken. Er zijn echter enkele verschillen, afgezien van de afmetingen. In eerste instantie draait het Y-model op een uniek platform. Volgens Tesla biedt het Y-model een uitstekende wegligging en een verbazingwekkende kilometerstand.

Het maximale geprojecteerde bereik is 300 mijl. We moeten nog nagaan of dergelijke gewaagde beweringen waar zijn. Interessant is dat niet alles er zo perfect uitziet. In het begin is er een constante vertraging in de releasedatum. De smalle tweede rij en het ontbreken van Apple CarPlay en Android Auto doen je twee keer nadenken.

Tesla Model Y 2020: releasedatum, bereik, prestaties


Strak design

Het aankomende Tesla Model Y 2020 is gebaseerd op de Model 3-sedan. Een compacte crossover biedt een futuristisch en sportief design. Een iconische ‘valkdeur’ zou het hoogtepunt van de buitenkant kunnen worden. Dit is echter alleen een mogelijkheid voor Tesla, maar niet zo waarschijnlijk. Windschermen zijn vergelijkbaar met het X-model, zo niet hetzelfde.


✓ U kunt ook controleren:

De capuchon voegt perfecte spierlijnen toe en behoudt een strak design. Model Y heeft een brede en hoge houding. De voorkuip ziet er zeer uniek uit en de Model Y rijdt op zijn eigen architectuur. En terwijl we wachten op bepaalde uiterlijke details, zullen zijzichtcamera’s zeker traditionele zijspiegels vervangen.


Tesla Model Y 2020: releasedatum, bereik, prestaties

Modern en ruim interieur

In tegenstelling tot model X met zeven zitplaatsen biedt het kleinere model Y plaats aan vijf passagiers. Het interieur oogt minimalistisch, maar ziet er vrijwel exact hetzelfde uit als het model X. Het Tesla Model Y 2020 heeft een breed 15 inch beeldscherm. De cabine biedt veel ruimte, inclusief hoofd- en beenruimte. Een hogere houding biedt veel hoofdruimte. Door de laag gemonteerde achterbank kunnen grotere mensen zich achterin krap voelen.


Comfort mag echter niet in twijfel worden getrokken. De laadruimte zal indrukwekkend zijn. Tesla claimt een opslagcapaciteit van 66 kubieke voet. Dit is een betere capaciteit in het compacte crossover-segment. De cabine zal futuristisch zijn en veel moderne functies en voorzieningen bieden. Aan de andere kant ondersteunt het infotainmentsysteem geen Android Auto en Apple CarPlay.

Tesla Model Y 2020: releasedatum, bereik, prestaties

Versnelling, bereik, opladen

Het Tesla Model Y 2020 heeft talloze aandrijflijnconfiguraties. In het begin is de standaard accu voorzien van een achterwielaandrijving. De standaardeditie heeft een bereik van 230 mijl. Een grote batterij kan het bereik vergroten tot 300 mijl. De standaardeditie versnelt ook van 0 tot 60 mijl per uur in 5,9 seconden. De grotere batterij heeft een nominaal vermogen van 5,5 seconden. Het toevoegen van een optioneel vierwielaangedreven systeem verbetert de acceleratie tot 4,8 seconden.

Het bereik zal echter dalen tot 280 mijl. Model Y biedt ook een speciaal prestatiemodel. Dit model gebruikt een pakket met twee motoren. Hierdoor sprint de compacte crossover in slechts 3,5 seconden van 0 naar 60 mijl per uur. Als het op de oplader aankomt, is het Y-model handiger dan het X-model Tesla bevestigde een nieuwe en snellere compressor. Het opladen gaat sneller, wat vooral handig is tijdens lange autoritten. De exacte laaddetails zijn echter nog steeds een mysterie.

Tesla Model Y 2020 prijs en releasedatum

Compacte crossovers komen dit jaar niet aan. De eerste voorspellingen waren duidelijk een mislukking. Het Tesla Model Y 2020 wordt later in 2020 gelanceerd. De prijs van het basismodel begint naar verwachting bij 37.000 euro. De grotere batterij kost tot 46.500 euro. De vierwielaandrijving met een hot performance-model kost 55 750 euro.  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 stimme, im mittleren: 5 von 5)