Tesla Model X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe, opgefriste Tesla Model X 2022 is eindelijk onthuld. Dit model is een van de meest indrukwekkende elektrische SUV’s die je op de markt kunt vinden. Het heeft een prachtig design en, belangrijker nog, een moderne en futuristische cabine. Voor 2022 brengt de Model X een radicaal nieuw interieur met dezelfde indeling met zeven zitplaatsen. Bovendien zullen zijn prestaties veel sportwagens in verlegenheid brengen.

Tesla-functionarissen hebben onlangs verklaard dat het aankomende Model X ook nieuwe batterijen en een krachtigere driemotorige optie zou hebben. Deze setup levert 1.020 pk aan alle vier de wielen, wat resulteert in een tijd van 0-60 mph van 2,5 seconden. Bovendien kan de Tesla X 340 het op een enkele lading.

Tesla Model X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Tesla Model X 2022 exterieur

De nieuwe Tesla Model X 2022 is onlangs onthuld en ziet er opgefrist uit. Kortom, het wordt subtiel opnieuw ontworpen, inclusief aantrekkelijkere voorschorten.

Merkbare veranderingen zijn onder meer ventilatieopeningen in de voorbumper en betere koplampafbeeldingen. Interessant is dat je veel opties hebt om je eigen styling te doen. Zo kun je desgewenst het saaie chroom vervangen door een zwarte sierstrip, wat deze SUV een sportievere uitstraling geeft. Volgens Tesla zullen er deze keer meer wielopties zijn, en we houden van de zwarte die perfect passen bij de witte kleur van de auto.

Tesla Model X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuwe cabine met meer technologie

Binnenin biedt het nieuwste Model X 2022 meer comfort en luxe. Het eerste dat opvalt wanneer u voor het eerst in deze SUV stapt, is een nieuw stuur dat er meer uitziet alsof het door een vliegtuig is vastgemaakt dan u van een auto zou verwachten.

De volgende grote upgrade is het nieuwe 17-inch infotainmentdisplay, dat afhankelijk van de gebruiker naar de bestuurder of voorpassagier kan worden gekanteld. De stoelen zijn ook comfortabeler en je kunt deze SUV krijgen met vijf, zes of zeven zitplaatsen. Andere highlights van de uitrusting zijn de automatische airconditioning met twee zones, navigatie, adaptieve cruisecontrol, botswaarschuwing en dodehoekbewaking. automatische noodstop en waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook.

✓ U kunt ook controleren:

Tesla Model X 2022 motorspecificaties

Het hoogtepunt van de Tesla Model X 2022 is absoluut de nieuwe drievoudige motoroptie en de krachtigere batterij. Volgens Tesla zal de Model X 1.020 pk kunnen leveren aan alle vier de wielen. Hierdoor accelereert deze SUV in slechts 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 260 km/u.

Bovendien zorgen de nieuwe motor en verbeterde batterij voor 340 mijl tussen een oplaadbeurt. Er is echter ook een lange-afstandsversie beschikbaar met 360 mijl tussen oplaadbeurten. We kunnen ook de dubbele motorconfiguratie en meer batterijpakketten verwachten.

Tesla Model X 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Tesla Model X 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De aanstaande Tesla Model X 2022 is absoluut een van de meest aantrekkelijke SUV’s op de markt. De bijgewerkte versie zorgt voor een aantrekkelijker uiterlijk en veel nieuwe technologieën.

Tesla heeft onlangs aangekondigd dat pre-orders voor de bijgewerkte Model X binnenkort beschikbaar zullen zijn. Leveringen worden echter pas in 2022 verwacht. De prijzen beginnen bij 83.000 euro voor het langeafstandsmodel, terwijl de krachtigere geruite versie 113.000 euro kost.