Tesla Model X 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende Tesla Model X 2021 is een volledig elektrische SUV met drie rijen die er compact en modern uitziet. Tesla X is nog steeds verkrijgbaar in twee versies. Er zal een langeafstands- en prestatiemodel zijn. Elk van deze varianten heeft zijn eigen uniekheid. Bovendien is de cabine van model X luxueus en is comfort een van de beste in dit segment.

Wat de motor betreft, gebruikt het Model X twee AC-motoren en een 100 kWh lithium-ionbatterij. Hierdoor biedt het een groot bereik en veel prestaties. Volgens nieuws zal de verkoop van de bijgewerkte versie later in 2020 starten.

Tesla Model X 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Wordt Tesla Model X 2021 geüpdatet?

Het aankomende Tesla Model X 2021 biedt een bijna identiek ontwerp in vergelijking met de Sedan S. Omdat X echter een crossover is, heeft het een andere vorm en verhoudingen.

Design is futuristisch, uniek en wordt daarom zeer goed herkend op straat. In feite is het de mooiste auto. Unieke Falcon Wing-deuren en een aflopende daklijn zorgen voor een moderne uitstraling. Het Tesla Model X heeft ook een unieke verduisterde grille en LED-koplampen. Het standaardpakket bevat 17 inch wielen, terwijl zwarte 22 inch wielen optioneel verkrijgbaar zijn.

Tesla Model X 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het interieur is modern en duurzaam

De cabine van de Tesla Model X 2021 ziet er schoon, modern en eenvoudig uit. Tesla is een bedrijf dat zeer duurzame cabines van hoge kwaliteit maakt. Het belangrijkste hoogtepunt was natuurlijk nooit een enorm touchscreen dat domineert in de cabine. Daarnaast moeten we Tesla de plaatsing van drie rijen in zo’n kleine crossover toeschrijven. Model X biedt plaats aan zeven passagiers. Het is ook verkrijgbaar in configuraties met vijf en zes stoelen.

✓ U kunt ook controleren:

De stoelen zijn ongelooflijk comfortabel en Tesla biedt veel verborgen opbergruimte. Binnenin is er een verwarmd stuur, verwarmde en inklapbare zijspiegels, een 12-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, een automatisch klimaatsysteem met twee zones, een eersteklas geluidssysteem met 17 luidsprekers, navigatie en nog veel meer. De automatische piloot ADAS (geavanceerd bestuurdersassistentiesysteem) is uitstekend en omvat adaptieve cruisecontrol, voorwaartse aanrijdingswaarschuwing, automatisch noodremmen en een waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook, evenals bewaking van de dode hoek.

Tesla Model X 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Driving range, acceleratie

Het nieuwste Tesla Model X 2021 is een volledig elektrische SUV die twee AC-motoren en een 100 kWh lithium-ionbatterij gebruikt. In tegenstelling tot veel modellen in dezelfde klasse, stuurt de Tesla X vermogen naar alle vier de wielen. Elke elektromotor produceert echter 260 pk en dankzij dit sprint de reguliere versie in slechts 4,4 seconden naar 60 mph en heeft een topsnelheid van 155 mph.

De prestatieversie wordt geleverd met de belachelijke modus. In deze modus heeft de nieuwe Tesla X slechts 2,7 seconden nodig om 60 mijl per uur te bereiken. Tesla zei dat de SUV voor lange afstanden naar schatting 328 mijl kan afleggen met één lading. Het X Performance-model heeft een iets korter bereik van 305 mijl. Volgens Tesla biedt elke compressor een bereik van maximaal 115 mijl in slechts 15 minuten.

Hoeveel kost de nieuwe Tesla Model X 2021?

De nieuwe generatie van de Tesla Model X 2021 zal aanzienlijk duurder zijn dan de vorige. We moeten vermelden dat dit model met 85.000 euro een van de duurste is op de SUV-markt. Dit is de prijs van het langeafstandsmodel.

Kiest u echter voor de prijs van de prestatieversie, dan wordt het cijfer van 105.000 euro overschreden. Kies je voor het full-featured model, dan betaal je niet minder dan 120.000 euro. Tesla zal later dit jaar het nieuwe X 2021-model uitbrengen.