Tesla Model 3 2024: Prijzen en functies

De Tesla Model 3 is al meer dan vijf jaar oud. s Werelds best verkochte elektrische sedan kreeg in oktober 2020 een update en zal in 2023 nog een update krijgen. In december 2022 plaatsten Twitter-gebruikers spionagefoto’s van wat lijkt op een testauto van de nieuwe Tesla Model 3 uit 2024. Tesla is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Model 3 met de codenaam “Highland”, wat waarschijnlijk het model is dat op deze foto’s te zien is.

Tesla Model 3 2024: Prijzen en functies

Ontwerp

De nieuwe Model 3 krijgt anders gevormde koplampen, een nieuwe voorbumper met één camera in de middelste luchtinlaat zoals bij de Cybertruck, en een opnieuw ontworpen achterbumper. Tesla plant ook kleine wijzigingen aan de buitenspiegels van de Model 3 als onderdeel van een ongebruikelijke update voor een facelift.

Voor

De Tesla Model 3 van 2024 heeft nieuwe horizontale koplampen die gestroomlijnd zijn zoals de Model S, met wat hints naar de roadster van de volgende generatie in de graphics. Volgens recente berichten worden de nieuwe koplampen voorzien van Matrix LED-technologie. Dit zal naar verwachting zorgen voor niet-verblindende grootlichtbundels die selectief het gebied van tegemoetkomend verkeer en voorliggers kunnen blokkeren.

Tesla Model 3 2024: Prijzen en functies

Een nieuwe horizontale lijn bovenaan de voorkant en een meer naar boven gebogen horizontale lijn in het midden van de auto, net boven de luchtinlaat, geven de auto een meer traditionele en ontspannen uitstraling. Tesla heeft de mistlampen weggelaten, wat de auto een schonere uitstraling geeft. De buitenspiegels zijn vergelijkbaar met die van het vorige model.

Zij- en achterkant

De achterlichten van de Model 3 zullen met de komende update niet significant veranderen. Tesla integreert de laadpoort van de auto in de linkerunit, dus er zijn beperkte opties om het uiterlijk aan te passen. Het bedrijf lijkt de vorm ongewijzigd te hebben gelaten. zelfs de belangrijkste lichtgeleider, die aan de buitenkant een C-vorm vormt, is niet veranderd. Of de veranderingen zijn minimaal, zoals we hadden verwacht, of Tesla heeft ze vanaf het begin goed verborgen gehouden.

Het heeft langwerpige uitsparingen voor de stuurautomaatcamera’s aan de zijkant die doorlopen tot de voorportieren. De behuizing van deze camera’s is echter identiek. Deze testauto lijkt ook nieuwe lichtmetalen wielen te hebben in een dubbelspaaks design, maar de aerodynamische afdekkingen om de luchtweerstand te verminderen lijken te zijn verwijderd om het algehele ontwerp geheim te houden tot de officiële onthulling.

Camera’s en sensoren

De nieuwe Model 3 heeft drie extra camera’s: één in het midden van de voorbumper en twee op het zijprofiel. De twee camera’s op het zijprofiel zitten in dezelfde behuizing op de voorspatborden als de twee achtercamera’s die zijn overgenomen van het vorige model. Not A Tesla vermoedt dat de nieuwe camera’s zijwaarts gericht zijn om Tesla Autopilot te helpen de omgeving op bepaalde kruispunten beter te begrijpen.

De nieuwe Model 3 wordt uitgerust met Hardware 4 en een nieuwe Autopilot-computer. Tesla zal verbeterde camera’s en zelfs een nieuwe bumpercamera toevoegen.

Tesla Model 3 2024: Prijzen en functies

Naar verluidt zal Tesla in een toekomstige update de temperatuursensor van de Model 3 verwijderen. De auto geeft de buitentemperatuur weer op basis van GPS-positie en weergegevens. Het is niet mogelijk om de temperatuur op een specifieke locatie te meten, bijvoorbeeld in de garage waar de auto geparkeerd staat. Het bedrijf zal de GPS-module van de elektrische auto verbeteren, zodat een hogere nauwkeurigheid kan worden verwacht.

Kleur

Tesla heeft de gratis kleuroptie voor het huidige Model 3 veranderd van Pearl White Multi-Coat naar Midnight Silver Metallic, een grijstint die erg populair is bij klanten. Voorheen was Solid Black de standaardkleur voor de Model 3. De gratis kleuroptie voor de nieuwe Model 3 zou ook Midnight Silver Metallic kunnen zijn.

Heeft de Model 3 een update nodig?

Terwijl het ontwerp van Tesla langzaam veroudert, lanceren Hyundai, Volkswagen, Polestar en Chinese concurrenten elektrische auto’s met moderne ontwerpen, waarvan sommige baanbrekend zijn in hun segment. Denk maar aan de Ioniq 6 van Hyundai, de ID.7 van Volkswagen, de 4 van Polestar, de ET5 van Nio of de Seal van BYD, die allemaal unieke proporties en een uniek ontwerp hebben. En dit is nog maar het begin, want Mercedes, Audi, Lexus, Infiniti en andere merken zullen binnenkort hun intrede doen in dit segment en nog meer smaken toevoegen. Voor Tesla zou een facelift en regelmatige updates een proactieve maatregel zijn om de groeiende concurrentie van over de hele wereld het hoofd te bieden.


Binnen

Rapporten en spionagemedia suggereren dat de Tesla Model 3 in 2024 aanzienlijke veranderingen aan het interieur zal ondergaan. Zowel het ontwerp als de uitrusting zullen naar verwachting aanzienlijk verschillen van het vorige model.

Het interieur van de nieuwe Model 3 zal dichter bij de Model S en Model X staan. Deze speculaties komen overeen met de Not A Tesla-app, volgens welke het bedrijf van plan is om het dashboard van de Model 3 met de volgende update opnieuw te ontwerpen. Tesla zal ook bijna elk onderdeel van de Model 3 updaten, met nieuwe stoelen, nieuwe RGB-verlichting, een nieuw dubbel glazen dak en mogelijk zelfs een achterruit.

Nieuwe stuuropties

Volgens geruchten zal Tesla in de nieuwe Model 3 een elektronisch gestuurde stuurvork aanbieden. Lexus is al van plan om deze technologie vanaf 2025 op geselecteerde markten aan te bieden. De stuurvork zal niet standaard worden aangeboden, maar als optie.

Tesla Model 3 2024: Prijzen en functies

Net als het vorige model is het nieuwe stuurwiel een driespaaks stuurwiel, maar het ziet er slanker en eleganter uit. Het lijkt geïnspireerd op het stuurwiel van de Tesla Semi. De optionele elektronische besturing is ontworpen om de bestuurder een comfortabelere rijervaring te geven door ongewenste trillingen van banden en remmen te elimineren. het bovenliggende ontwerp van de stuurstang is bedoeld om de bestuurder een beter zicht op de weg te geven en de noodzaak om van kijkrichting te veranderen te minimaliseren.

Materialen

Tesla zal meer gerecyclede materialen gebruiken en kleine onderdelen en reparaties betaalbaarder maken. Het bedrijf stopt met het gebruik van houten bekleding in het interieur en vervangt dit mogelijk door Alcantara.

De houten bekleding past niet bij het sportieve karakter en de volledig zwarte interieurkleur van de Performance-variant, dus het ontbreken van de houten bekleding kan voor sommige klanten een welkome afwisseling zijn.

Nieuwe stoelen en audiosysteem

De Model 3 van 2024 krijgt nieuwe stoelen. Een video die onlangs is opgedoken op internet toont een stoel aan de bestuurderskant met perforaties in de bekleding en een ventilator met het Tesla-logo aan de onderkant. Het gerucht gaat dat dit de geventileerde stoel voor de nieuwe Model 3 is. Een ander gemeenschappelijk kenmerk dat in de Model 3 Highland zal worden aangeboden is een omgevingsverlichtingssysteem. Er wordt ook gesproken over een geüpgraded geluidssysteem.


Technische gegevens

Nieuwe batterij en motoren

Volgens geruchten zijn er aanzienlijke verbeteringen gepland op het gebied van prestaties, efficiëntie en veiligheid. De Tesla Model 3 moet in 2024 op de markt komen met nieuwe elektromotoren en een fundamenteel vernieuwde carrosserie.

Volgens Chinese berichten plannen lokale bronnen dat Tesla een nieuw CATL M3P-batterijpakket met een hogere energieopslagcapaciteit van 66 kWh zal gebruiken in de standaard RWD-variant. deze upgrade zal resulteren in een aanzienlijke verbetering van de actieradius. Ter vergelijking: de Model 3 Standard Range RWD heeft een LFP-batterijpack met een capaciteit van 60 kWh en kan volgens CLTC 556 kilometer afleggen met een volle lading.

De M3P LFP accu’s zouden een energiedichtheid hebben die 10 tot 20 procent hoger is dan die van bestaande LFP-batterijen. Ze zouden ook goedkoper te produceren zijn dan nikkel-kobalt accu’s.

Tesla mikt op een maximaal EPA-bereik van 375 mijl voor de Model 3 2024 Long Range AWD.


Prijs

Tesla zal de prijs voor de nieuwe Model 3 waarschijnlijk vaststellen op ongeveer hetzelfde niveau als het voorgaande model, namelijk rond de 41.000 euro. Ter vergelijking: het voorgaande model begint bij 40.240 euro. Het bedrijf heeft de prijzen voor zijn auto’s in 2021 en 2022 aanzienlijk verhoogd en probeert dit nu te compenseren door terugtrekkingen.


Nieuweautos.com zegt

De Tesla Model 3 2024 is nu al de best verkochte elektrische auto in zijn segment en de updates zouden hem nog aantrekkelijker moeten maken, waardoor de opkomst van volledig elektrische sedans zoals de Hyundai Ioniq 6 2024, VW ID.7 2024, Mercedes CLA Electric 2024 en Nissan EV 2025, die proberen hun lunch op te eten, wordt vertraagd. Met een scherper design, nieuwe elektronica, verbeterde kwaliteit en een betere aandrijflijn zou de vernieuwde Model 3 een iets prestigieuzer en misschien zelfs efficiënter product kunnen worden.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen