Tesla Cybertruck 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Tesla Cybertruck 2023 ziet eruit alsof het is afgezet door een buitenaards ras, maar het heeft alles in zich om het op te nemen tegen elke bestverkochte pick-up. Met een scherpe buitenkant van kras- en deukbestendig roestvrij staal is de volledig elektrische Tesla-truck echt stoer. Samen met de beschikbare vierwielaandrijving kan de Cybertruck tot 14.000 pond trekken en heeft hij een geschatte actieradius van meer dan 500 mijl.

Tesla Cybertruck 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Dit geldt echter alleen voor het duurste model, de goedkoopste begint bij 39.900 euro. Er is natuurlijk nog veel dat we niet weten over de Cybertruck, bijvoorbeeld wanneer deze officieel gelanceerd zal worden. Tesla heeft het productieschema van de truck al meerdere keren naar achteren geschoven, maar op 7 april 2022 beloofde CEO Elon Musk opnieuw dat de truck in 2023 op de markt komt.

Wat is er nieuw voor 2023?

Tesla breidt zijn assortiment uit met een van de meest populaire carrosserietypes in Amerika: de pick-up. Met indrukwekkende waarden voor een elektrische auto en een pick-up is de Cybertruck een potentiële bestseller, aangezien vrachtwagens erg goed verkopen in de VS. Daar heeft hij echter vanaf het begin mee te maken Ford F-150 Bliksem, gem GMC Hummer EV en de Rivian R1T. Ook Chevrolet is van plan om in de komende jaren een elektrische Silverado op de markt te brengen en Ram is van plan om tegen 2024 een elektrische auto met een laadbak op de markt te brengen.

Tesla Cybertruck 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Cybertruck zal verkrijgbaar zijn in drie verschillende configuraties, gedifferentieerd door het aantal elektromotoren. Hoewel vierwielaandrijving standaard is op alle versies behalve de eenmotorige versie, betekent elke extra motor een snellere acceleratie, een grotere actieradius en een groter trekvermogen.

EV-motor, kracht en prestaties

De Cybertruck is er niet alleen met één, niet alleen met twee, maar ook met drie elektromotoren. Terwijl de eenmotorige truck achterwielaandrijving heeft, hebben de tweemotorige en driemotorige modellen vierwielaandrijving. Volgens Tesla accelereert de Cybertruck van 0 naar 100 km/u in 6,5 seconden en heeft hij een topsnelheid van 110 km/u. De Cybertruck met twee motoren accelereert in slechts 4,5 seconden naar 60 km/u en heeft een topsnelheid van 120 km/u.

Tesla Cybertruck 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wie op zoek is naar ultieme prestaties, zal het driemotorige model waarderen, dat volgens Tesla in 2,9 seconden (!) van 0 naar 100 km/u accelereert en een topsnelheid van 130 km/u heeft. Alle Cybertrucks zijn voorzien van instelbare luchtvering die naar behoefte kan worden verhoogd of verlaagd, waardoor er een bodemvrijheid van maximaal 16 inch ontstaat. Gecombineerd met een oploophoek van 35 graden en een hellingshoek van 28 graden zou de Tesla pick-up wel eens een indrukwekkende offroad-machine kunnen worden.

trekvermogen en laadvermogen

Als de Cybertruck echt zoveel kan trekken als Tesla beweert, heeft hij een hoger maximaal trekvermogen dan populaire alternatieven zoals de Ram 1500. Terwijl de een- en tweemotorige Tesla’s een maximaal trekvermogen hebben van respectievelijk 7.500 en 10.000 pond, zijn de modellen met de derde motor die maar liefst 14.000 pond trekt. Elke Cybertruck kan ook 3500 pond vervoeren in zijn laadbak van 2 meter lang.

Tesla Cybertruck 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Bereik, opladen en batterijduur

Tesla heeft niet bekendgemaakt hoe groot de batterijen zijn die zijn geëlektrificeerde pick-up van stroom zullen voorzien. Elk model wordt echter geleverd met een oplaadkabel van 250 kW. Uiteraard krijgt hij ook toegang tot Tesla’s uitgebreide netwerk van superchargers. De actieradius hangt af van het aantal motoren, maar Tesla beweert dat de enkele motor een bereik heeft van meer dan 400 kilometer, de dubbele motoren een bereik van meer dan 500 kilometer en de topconfiguratie met drie motoren meer dan 800 kilometer te creëren heeft in een enkele lading.

Tesla Cybertruck 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Brandstofverbruik en MPGe in de praktijk

Aangezien er geen officiële cijfers zijn voor de Cybertruck, kunnen we alleen afgaan op de voorlopige schattingen van Tesla. We zullen ook moeten wachten tot we een echt productiemodel kunnen bemachtigen om het ambitieuze maximale bereik in de echte wereld te testen.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, comfort en belading

Wie het interieur van de Teslamodel 3 gezien als minimalistisch zullen op dezelfde manier reageren als ze de spartaanse cabine van de Cybertruck zien. Hoewel veel van de standaardfuncties en -opties nog moeten worden aangekondigd, laten de eerste afbeeldingen zien wat een plaatachtig dashboard lijkt te zijn, dat alleen wordt gedomineerd door een groot touchscreen. Het hoekige stuurwiel lijkt een soort display met achtergrondverlichting te hebben, maar dat is nog niet bevestigd. De Cybertruck biedt plaats aan zes personen en heeft een laadbak van 2 meter lang met een inhoud van 100 kubieke voet. Het heeft ook een uitschuifbare achterklep die kan worden gebruikt als oprit voor terreinwagens en motorfietsen.

Tesla Cybertruck 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

Zoals het grootste deel van het interieur zijn de details van het infotainmentsysteem van de Cybertruck nog grotendeels onbekend. We weten echter wel dat elk model een groot 17-inch touchscreen zal hebben dat horizontaal in het midden van het dashboard is gemonteerd.

veiligheid en rijhulp

Elk model wordt geleverd met Tesla’s controversiële Autopilot-functie, en het bedrijf zegt dat het een “Full Self-Driving” -optie zal bieden voor € 7.000. We verwachten dat er ook andere rijhulptechnologieën beschikbaar zullen zijn. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van de Cybertruck naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

garantie en onderhoud

Tesla biedt een uitgebreide garantie op zijn huidige modellen, maar dit is exclusief gratis onderhoud.

  • Beperkte garantie van vier jaar of 50.000 mijl
  • De aandrijflijngarantie is acht jaar geldig, ongeacht de kilometerstand
  • Geen gratis gepland onderhoud