Suzuki SX4 S-Cross 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Suzuki’s kleine crossover is in veel opzichten geweldig. Het is betaalbaar, gemakkelijk te besturen en uiterst betrouwbaar. Dat is de reden waarom het nog steeds behoorlijk goede verkopen doet, ook al bestaat het al sinds 2013. Daarom haast de Japanse fabrikant zich niet met het herontwerp. Dit betekent echter niet dat de Suzuki SX4 S-Cross 2021 niet zonder wijzigingen geleverd zal worden. Het bedrijf heeft een nieuwe facelift voorbereid die enkele nieuwe stylingdetails en nieuwigheden onder de motorkap zal brengen.

Suzuki SX4 S-Cross 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Typisch voor Suzuki, een van de meest conservatieve autofabrikanten in Japan, zijn visuele veranderingen daarom nogal subtiel. Aan de andere kant zijn de kansen redelijk goed in Europa, waar deze kleine crossover wordt geleverd met twee nieuwe aandrijflijnopties. Aan de andere kant blijft de cabine vrijwel hetzelfde.

Suzuki SX4 S-Cross 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp Suzuki SX4 S-Cross 2021

Als het gaat om ontwerpwijzigingen, is dit in wezen hetzelfde voertuig dat zeven jaar geleden werd geïntroduceerd. Daarom zijn de mechanica en het algehele ontwerp volledig hetzelfde. Aan de andere kant heeft het bedrijf nog een facelift gedaan, en nogmaals, de zaken zijn nogal subtiel. In de praktijk is de belangrijkste verandering een nieuwe grille die gebruik maakt van chromen staven die vergelijkbaar zijn met de nieuwe Vitara. De koplampen zijn van buitenaf hetzelfde gebleven, maar er is een nieuwe interne lay-out die zeker een positief effect heeft op de algehele visuele aantrekkingskracht.

✓ U kunt ook controleren:

Aan de andere kant van de auto zie je ook lichte revisies. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op de achterbumper en de achterlichten. Natuurlijk kun je ook rekenen op nieuwe kleuropties en wielen.

Innerlijk

Hoewel de uiterlijke veranderingen zeer opmerkelijk en erg mooi zijn, blijft het interieur van de Suzuki SX4 S-Cross 2021 grotendeels hetzelfde. U kunt rekenen op dezelfde kajuitindeling die eerder functioneel dan stijlvol is. We kunnen niet zeggen dat het er slecht uitziet, maar interieurontwerp is erg belangrijk voor de klanten van vandaag. In dit geval kunt u vertrouwen op overwegend harde kunststoffen. Als je daar niet al te veel last van hebt, geniet je van comfortabele stoelen, een zeer goede ergonomie en een uitstekende bouwkwaliteit.

Suzuki SX4 S-Cross 2021: specificaties, prijs, releasedatum

We vinden het ook leuk dat ondanks de betaalbare prijs de hoeveelheid standaarduitrusting meer dan behoorlijk is. Zo zijn alle modellen standaard uitgerust met adaptieve cruisecontrol en elektrische zijspiegels. De mid-range opties zijn standaard voorzien van een touchscreen oppervlak, stoffen bekleding, verwarmde voorstoelen, lederen stuur, etc. De duurste modellen zijn ook uitgerust met extra’s zoals navigatie, parkeersensoren, panoramadak, enz.

Suzuki SX4 S-Cross 2021 motoren

Als het om de aandrijflijn gaat, komen er grote innovaties voor de Europese versie van deze cross-over. Het aanbod omvat drie nieuwe motoropties. De eerste is een nieuwe 1,4-liter turbo-viercilinder met zo’n 140 pk. De tweede is een hybride versie op basis van deze motor met een totaal vermogen van 140 pk. Ten slotte is er een nieuwe instapversie die gebruik maakt van een 1,0-liter driecilinder turbomotor met 100 paarden.

In andere delen van de wereld blijft de Suzuki SX4 S-Cross ook in 2021 rijden met een bekende 1,5 liter atmosferische motor die zo’n 110 pk ontwikkelt. Het presteert niet bijzonder goed, maar staat bekend om zijn uitstekende betrouwbaarheid en duurzaamheid. Versies met populaire Fiat MultiJet-motoren zijn ook beschikbaar in bepaalde markten.

Suzuki SX4 S-Cross 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Suzuki SX4 S-Cross 2021 releasedatum en prijs

De bijgewerkte Suzuki SX4 S-Cross 2021 is al op de meeste markten gearriveerd. Hoewel er een aantal behoorlijk interessante nieuwigheden zijn, is de prijs vrijwel hetzelfde gebleven, althans voor basismodellen, die in Europa ongeveer 17.500 euro kosten. In Zuidoost-Azië zijn basismodellen veel goedkoper, vooral vanwege het motorenaanbod. Ze beginnen bij 12.500 euro.