Suzuki Swift 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De vierde generatie Suzuki Swift, die debuteerde in december 2016, zal in juli worden vervangen door de verbeterde Suzuki Swift 2022 , volgens een rapport van Japan’s Best Car.

Volledig herontwerp

De Japanse publicatie creëerde een speculatieve weergave van de Suzuki Swift van de volgende generatie met een lagere motorkap, een opvallendere grille, compacte ledkoplampen, slanke led-mistlampen, hoekige karakterlijnen en hogere achterdeurgrepen. Het heeft een schoner, maar sportiever exterieur, met meer scherpte en agressie. De koplampen zijn slechts een aangepaste versie van het huidige ontwerp, waarbij het bovenste deel ontbreekt, wat misschien niet het definitieve ontwerp is. Deze weergave is onofficieel, maar het is op dit moment de enige beschikbare visuele weergave van de toekomstige auto.

Suzuki Swift 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Verbeterd HEARTECT-platform

De basis van de Suzuki Swift 2022 zou hetzelfde HEARTECT-platform kunnen zijn, met kleine verbeteringen op het gebied van veiligheid, wegligging en comfort. Er is ruimte voor groei in lengte en breedte, maar forse gradaties en afmetingen zouden in de buurt komen van de Suzuki Baleno. Ter referentie: de huidige Swift Suzuki in Japan is 3.845 / 3.855 mm lang, 1.695 mm breed en 1.500 mm / 1.525 mm hoog. De wielbasis bedraagt ​​2.450 mm.

Suzuki Swift 2022 – geen volledig hybride systeem?

Groot nieuws op het gebied van aandrijflijn is dat Suzuki terugtrekt op elektrificatie, meldt Best Car. Terwijl het bedrijf in Japan een volledig hybride aandrijflijn aanbood (waarbij de auto over korte afstanden in ‘EV’-modus kan worden gereden) in de derde en vierde generatie van de Swift, heeft het geen plannen om dat systeem in het nieuwe voertuig verder te ontwikkelen. Wel komt er een mild hybride aandrijflijn met een 48 volt lithium-ion accu in plaats van de huidige 12 volt accu, zo wordt voorgesteld.

✓ U kunt ook controleren:

De nieuwe functies van het meer geavanceerde mild-hybridesysteem kunnen onder meer de regeling van de koppelvulling en het stationair draaien van de elektromotor omvatten. De basismotor zou een 1,2 liter motor met natuurlijke aanzuiging zijn. Volgens een recent rapport van Best Car zou de geïntegreerde startergenerator (ISG) een vermogen van ongeveer 13 pk ontwikkelen.

Suzuki Swift Sport 2023 gaat verder als milde hybride

De Suzuki Swift Sport zal waarschijnlijk in de volgende generatie doorgaan als een milde hybride, suggereert een rapport van response.jp. Het is de voortzetting van de K14D 1.4-liter booster-straalmotor met 48V mild hybrid-systeem met een maximumvermogen van 95 kW (129 pk) en een maximumkoppel van 253 Nm en wordt ondersteund door de WA06B-motor met 10 kW (14 pk) en 53 Nm. De motor haalt zijn sap uit een 48-volt lithium-ionbatterij, die de elektrische energie opslaat die wordt gegenereerd wanneer het voertuig afremt en remt.

De volgende generatie Suzuki Swift Sport zou ongeveer een jaar na de release van de nieuwe Swift in de winkels kunnen liggen. Het tweede Best Car-rapport dat hierboven is aangehaald, zegt dat het rond mei 2023 in Japan zou kunnen worden gelanceerd.

Suzuki Swift 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Suzuki’s elektrificatiestrategie

In februari 2021 presenteerde Suzuki een update over zijn lange termijn elektrificatieplan. Suzuki zei dat de “de komende vijf jaar de tijd zullen zijn van geconcentreerde ontwikkeling voor Suzuki om na 2025 te overleven”. Het zal in de eerste helft van het decennium het hybride systeem van Suzuki van de volgende generatie ontwikkelen en op de markt brengen. De marktintroducties met het nieuwe hybride systeem zullen in 2025 beginnen.

Het elektrificatieplan omvat de introductie van hybride aandrijflijnen voor mini-, compacte en commerciële voertuigen, plug-in hybrides (PHEV) en de uitbreiding van modellen die zijn uitgerust met het hybridesysteem. Hun plan om de CO2-uitstoot in actie te verminderen, roept op tot elektrificatie tegen 2030. Vanaf 2030 moet het aandeel elektrisch aangedreven voertuigen toenemen.