Suzuki S-Cross 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Suzuki S-Cross 2022 is de opvolger van de in 2013 gebouwde SX4 S-Cross. Met een stevig ontwerp en een herzien interieur, komt hij ook als hybride en 4 × 4-aandrijving. We hebben informatie over de Comfort en Comfort+ uitrusting en de prijs van de compacte SUV.

De Suzuki S-Cross gaat in 2022 in de verkoop voor 29.290 euro. “SX4” staat nog steeds op de achterkant, maar de toevoeging verdwijnt uit de officiële naam van de nieuwe editie. Van buiten ziet de nieuwe Japanner er veel steviger en robuuster uit. Een chromen strip en het merklogo sieren het steile radiatorrooster. De ledkoplampen met automatische lichtbundelregeling en geïntegreerde led-dagrijverlichting behoren tot de standaarduitrusting.

Ook de modern vormgegeven achterzijde met een kleine dakspoiler en nieuw gevormde achterlichten oogt hoekiger. De onderdoorrijdbeveiliging is gemarkeerd op de vrijstaande achterbumper. Een kijkje in het interieur wekt eerder de indruk van een ingrijpende facelift dan van een nieuwe uitvoering. Afgezien van de positie van het touchscreen is hier weinig veranderd. Het opnieuw ontworpen instrumentenpaneel draagt ​​nu het scherm boven de ventilatiesleuven, die zeven inch meet of, bij de top Comfort+-uitrusting, optioneel negen inch.

Dan hoort daar ook een panoramisch glazen schuifdak bij. Aan het koffervolume van 430 naar 1269 liter is niets veranderd en de afmetingen van 4,5 meter hoog en 1,79 meter breed blijven voor de Suzuki S-Cross (2022) gelijk.

Suzuki S-Cross 2022 Hybrid

Onder de motorkap van de Suzuki S-Cross werkt de 1,4-liter viercilinder turbo met 129 pk en 48-V mild hybrid-ondersteuning, bekend van de SX4 S-Cross. De benzinemotor ontwikkelt een koppel van 235 Newtonmeter en brengt het vermogen via een handgeschakelde zesversnellingsbak over op de voorwielen. De S-Cross is optioneel verkrijgbaar als Comfort+ uitvoering met 4×4 aandrijving en zestraps automaat.

✓ U kunt ook controleren:

Met de draaiknop kan de bestuurder kiezen tussen de rijmodi Auto, Sport, Snow en Lock. Met Lock wordt de kracht star overgebracht naar beide assen in een verhouding van 50:50. In de tweede helft van 2022 stuurt Suzuki de S-Cross de race in als hybride met een nieuw ontwikkelde verbrandingsmotor, motor-generatoreenheid en geautomatiseerde handgeschakelde transmissie.

De fabrikant heeft het puur elektrische bereik nog niet aangekondigd. Op het gebied van veiligheid en comfort biedt de nieuwe editie van de compacte SUV actieve remondersteuning, adaptieve cruisecontrol met stop & go-functie, een 360 graden camera, een Lane Departure Warning-systeem en een slaperigheidsassistent als dodehoekwaarschuwing, verkeerslichten bordherkenning en afhankelijk van de uitrusting Parkeerassistent. De Suzuki S-Cross is naar verwachting vanaf begin 2022 te bestellen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com