Suzuki Jimny 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De populaire Suzuki Jimny 2022 werd tijdens proefritten als lange versie gezien. We hebben de nieuwste SpyShot en bijgewerkte informatie voor je.

De populaire Suzuki Jimny is lange tijd alleen als bedrijfswagen leverbaar geweest. Maar nu is er een versie met lange wielbasis (LWB = Long-Wheelbase) van de Suzuki Jimny gespot.

Een lange versie van de Suzuki Jimny lijkt dichtbij genoeg om aan te raken, aangezien tijdens testritten een prototype van het iconische 4×4-voertuig werd gespot. Vanwege strikte emissienormen, zoals het productievoertuig, kon het alleen als bedrijfsvoertuig worden verkocht en zou het moeten beginnen bij ongeveer 21.000 euro.

Exterieur design

Deze prototypes van de Suzuki Jimny met lange wielbasis suggereren dat er visueel niet veel veranderd is ten opzichte van de productieversie van de compacte 4×4.

Het voorste gedeelte heeft het radiatorrooster met sleuven en het retro-gezicht behouden, terwijl het achterste gedeelte nog steeds laaghangende remlichten en een reservewiel op de achterklep heeft dat vanaf de zijkant kan worden geopend.

De echte verandering is de verlengde wielbasis, wat resulteert in een langere carrosserie. Qua looks is er niet veel veranderd, maar er lijkt een langere achterruit en dak te komen. Er is een mogelijkheid dat deze auto een vroeg prototype zou kunnen zijn. Aangezien de Suzuki Jimny vanwege de strengere emissienormen in Europa alleen als bedrijfswagen verkrijgbaar is, is de versie met lange wielbasis precies dat. Dat betekent dat je voorin twee stoelen hebt en achterin een grote laadruimte. Het valt nog te bezien of deze zal worden uitgevoerd als gesloten kofferbak of als open laadruimte…

✓ U kunt ook controleren:

De langere wielbasis betekent ook meer ruimte achterin deze Jimny, dus hij is waarschijnlijk meer geschikt als normaal werkvoertuig dan het productievoertuig.

Er moet echter een infotainmentsysteem met ondersteuning voor Android Auto en Apple CarPlay en een ingebouwd satellietnavigatiesysteem worden meegeleverd. De extra voorzieningen zijn beperkt tot airconditioning en een klein display in de wijzerplaten en instrumenten.

Suzuki Jimny 2022 interieur

De Suzuki Jimny met lange wielbasis heeft dezelfde 1,5-liter atmosferische benzinemotor als het productiemodel. Hij ontwikkelt 102 pk en een koppel van 130 Nm, dat via een handgeschakelde vijfversnellingsbak op alle vier de wielen wordt overgebracht.

De kans is natuurlijk groot dat Suzuki dit als een kans zou aangrijpen om een ​​modernere motor te introduceren, mogelijk een van de mild-hybride 1,0-litermotoren die in de Swift te vinden zijn .

Suzuki Jimny 2022 prijzen

Er is nog geen officieel commentaar op de Suzuki Jimny LWB, maar het is mogelijk dat in 2021 de uitgebreide versie van de charmante compacte 4×4 wordt onthuld. Als dat zo is, wordt verwacht dat de verkoop in 2022 begint.

De prijzen zullen iets hoger zijn dan het productievoertuig, dus wees bereid om ongeveer 21.000 euro uit te geven.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com