Suzuki Jimny 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De Jimny is altijd al populair geweest bij offroad-enthousiastelingen, niet alleen vanwege zijn capaciteiten, maar ook vanwege zijn opvallende stijl en zijn zeer betaalbare prijs. Dat geldt met name voor de huidige generatie, die nog maar een paar jaar bestaat. Normaal gesproken zouden we in zo’n korte tijd geen grote veranderingen verwachten, maar de Suzuki Jimny 2021 komt eigenlijk met veel weg.

Suzuki Jimny 2021: specificaties, prijs, releasedatum

We hebben het niet over een klassieke mid-cycle update of iets dergelijks. Als je bekend bent met Jimny’s productiecycli en carrosserie-SUV’s in het algemeen, weet je waarschijnlijk dat updates in deze gevallen niet zo gebruikelijk zijn. In plaats daarvan past de Jimny zich gewoon aan verschillende delen van de wereld aan om niet alleen aan de eisen van de klant te voldoen, maar ook om juridische kwesties op te helderen. Daarom zullen we verschillende soorten veranderingen zien in Azië en Europa.

Suzuki Jimny 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Suzuki Jimny 2021 in Europa

Het is geen geheim dat veel fabrikanten moeite hebben om aan de eisen van de EU-markt te voldoen. Dit heeft vooral te maken met emissienormen die echt hoog zijn. Daarom zien we minder dieselmotoren dan voorheen. Ook met benzinemotoren is de situatie niet veel beter en Suzuki’s bekende 1,5 liter atmosferische motor kan niet aan de laatste eisen voldoen. Daarom kan het niet meer worden verkocht op het oude continent.

Het management van Suzuki heeft echter een manier gevonden om met dit model in Europa te blijven. De nieuwste emissie-eis geldt alleen voor personenauto’s. Voor vrachtwagens, bestelwagens, pick-ups, etc. ziet het er heel anders uit. Daarom heeft de Japanse fabrikant enkele wijzigingen aangebracht. De achterbank is verwijderd en er zijn weinig wijzigingen aan de bagageruimte en achterin, waardoor de Suzuki Jimny in 2021 als bedrijfswagen in Europa verkrijgbaar zal zijn . Een Jimny met twee zitplaatsen is nu de enige versie die je in Europa kunt krijgen.

Suzuki Jimny 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Suzuki Jimny 2021 op de Aziatische markt

In markten als India en Zuidoost-Azië in het algemeen liggen de zaken heel anders. Daar is de Jimny ook erg populair bij gezinnen. Daarom werkt Suzuki aan een vierdeursversie, zeggen rapporten.

Natuurlijk zou dit model verschillende aanpassingen krijgen, en het eerste dat in je opkomt is de wielbasis, die ongeveer 88 inch meet op het standaardmodel. De uitgerekte versie zal waarschijnlijk ongeveer 100 inch tussen de assen hebben, waardoor het op één lijn komt met Vitara en vele andere subcompacte SUV’s en cross-overs. Dat zou genoeg moeten zijn om plaats te maken voor vier deuren, comfortabele achterbank en zelfs de extra laadruimte. Natuurlijk blijft de doosachtige vorm hetzelfde, dus de vierdeurs Suzuki Jimny 2021 zal ook een behoorlijke expediteur zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Suzuki Jimny 2021 ontwerp en specificaties

In andere delen van de wereld komt de Suzuki Jimny in 2021 availableongeveer hetzelfde blijven. Dit betekent dat je kunt rekenen op een vertrouwd ontwerp dat, naast een opvallende styling, ook behoorlijk serieuze prestaties biedt, vooral off-road. De kleine afmetingen van het model zijn gewoon geweldig voor het omgaan met hard terrein. De naderingshoek is ongeveer 37 graden, terwijl de vertrekhoek maximaal 49 graden is. De kantelhoek is ook ongeveer 28 graden. Wanneer u een parttime 4 × 4-systeem en een lagesnelheidsbak toevoegt, krijgt u een van de meest capabele offroaders onder de kleine SUV’s. We houden ook van de ophanging met drievoudige schroefveren, die volgens de huidige normen misschien rudimentair lijkt, maar zorgt voor een uitstekende stijfheid en betrouwbaarheid op zwaar terrein.

Suzuki Jimny 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De aandrijflijn blijft natuurlijk hetzelfde. U kunt vertrouwen op een bekende 1,5 liter benzinemotor met een atmosferische motor die een maximaal vermogen biedt van circa 100 pk. Dat is niet veel, maar gezien de grootte en het gewicht van de Jimny is de rijdynamiek eigenlijk best goed. De motor is uitgerust met een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een 4-traps automaat en bij alle modellen wordt het vermogen op alle wielen overgebracht.

Suzuki Jimny 2021 releasedatum en prijs

We verwachten de Suzuki Jimny 202 1 de komende weken te zien. We verwachten dat Europese modellen goedkoper zullen zijn omdat het nu een bedrijfswagen is. In de rest van de wereld zouden basisversies ongeveer 24 / 25.000 euro moeten kosten.