Suzuki Grand Vitara 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nu de Grand Vitara van de derde generatie eindelijk niet meer op de meeste markten verkrijgbaar is, gaan er genoeg geruchten die wijzen op een uitbreiding van de huidige vierde generatie van de iconische kleine SUV. De huidige generatie is vorig jaar geüpdatet en is in veel opzichten een behoorlijk verbazingwekkend voertuig, vooral als het gaat om aandrijflijn en mechanica in het algemeen. De huidige generatie is echter aanzienlijk kleiner dan de vorige versie, dus we kunnen “Grand” weer in zijn naam zien. Het gerucht gaat dat dit model in 2021 als Suzuki Grand Vitara zou uitkomen.

Suzuki Grand Vitara 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Op dit punt wachten we nog op het horen van de ambtenaren. Dus blijf gereserveerd voor alles wat u in de volgende secties zult lezen. Als dat zo is, verwachten we dat het aanzienlijk langer zal duren en dat zou een bijzonder goed effect moeten hebben op de laadruimte, die momenteel zelfs voor dit segment vrij klein is. Het mechanische aspect van de nieuwe versie zou grotendeels hetzelfde moeten blijven.

Suzuki Grand Vitara 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp van de Suzuki Grand Vitara 2021

Het is niet moeilijk te voorspellen dat de Suzuki Grand Vitara 2021 vooral over stretchen zal gaan. De huidige generatie is goed voor nog geen 98,5 inch wielbasis. Dat is bijna 4,5 centimeter minder dan de Grand Vitara van de derde generatie. Daarom zou de huidige Vitara een “grote” versie krijgen, en het is vrij duidelijk dat het belangrijkste verschil een langere wielbasis en meer inches in het algemeen zou zijn. Het is moeilijk om over de exacte cijfers te speculeren. We verwachten echter dat de dingen vergelijkbaar zullen zijn met de vorige generatie, die 103,9 inch tussen de assen meet.

Afgezien van het feit dat hij groter is, zou de Suzuki Grand Vitara uit 2021 een vrij vergelijkbare lay-out hebben als het standaardmodel. Dit betekent dat je op dezelfde mechanica kunt rekenen, terwijl de styling ook vrijwel hetzelfde zou moeten zijn. We rekenen op dezelfde voorkant. Het werd een jaar geleden bijgewerkt met een nieuwe grille en enkele andere nieuwe details.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Zoals u wellicht vermoedt, zou het grootste voordeel van een langere wielbasis en grotere totale afmetingen meer binnenruimte zijn. Het huidige model lijkt qua beenruimte op de tweede rij prima. Toch zou de Suzuki Grand Vitara 2021 zeker nog een paar centimeters meer opleveren. Belangrijker is dat we in vergelijking met het standaardmodel een aanzienlijk grotere laadruimte zouden zien, die in dit opzicht meer vergelijkbaar is met een hatchback.

Suzuki Grand Vitara 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aan de andere kant blijft de gehele cabine-indeling hetzelfde. Je kunt rekenen op hetzelfde dashboardontwerp, dat grotendeels van stevig plastic is gemaakt maar er behoorlijk solide en duurzaam uitziet. We houden ook van het instrumentenpaneel met een mooi digitaal scherm in het midden dat veel interessante informatie toont. Daarnaast zouden ook het infotainmentscherm en infotainmentsysteem hetzelfde blijven. Ze zijn niet bijzonder geavanceerd, maar ze zijn intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

Suzuki Grand Vitara 2021 motor

Dit aspect zou zeker geen bijzondere verandering teweeg moeten brengen. Hierdoor kunt u rekenen op bekende motoropties die van markt tot markt kunnen verschillen. In Europa kun je vertrouwen op een nieuwe 1,4-liter turbomotor die zo’n 140 pk ontwikkelt. Dezelfde motor drijft een hybride versie aan, die ook goed is voor zo’n 140 pk, maar zorgt voor een iets betere acceleratie.

Op Aziatische markten is er een eenvoudigere en goedkopere 1,5-liter atmosferische motor die ongeveer 110 pk ontwikkelt. We konden ook dieselversies zien in bepaalde markten, en deze modellen maakten gebruik van de bekende MultiJet-eenheden van Fiat.

Suzuki Grand Vitara 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Suzuki Grand Vitara 2021 releasedatum en prijs

Hoewel we nog steeds wachten op het horen van ambtenaren, suggereren veel rapporten dat de Suzuki Grand Vitara al in de zomer van 2021 zou kunnen arriveren. Zoals je zou kunnen verwachten, zou de prijs hoger zijn dan het standaardmodel, dat begint bij zo’n 17.000 euro in Europa, al verwachten we zeker geen noemenswaardige prijsstijging.