Subaru WRX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Met 20 jaar geschiedenis en vier generaties achter de rug, wordt de   Subaru WRX 2022   van begin tot eind vernieuwd met alles wat je van een rally-icoon mag verwachten: een nog krachtigere boxermotor, een geavanceerder chassis, een verbeterde vierwielaandrijving en een update. Connectiviteits- en beveiligingstechnologieën.

Alles aan deze auto is gericht op hoge prestaties, zelfs het design. Sportaccessoires en grote luchtinlaten dienen aerodynamische doeleinden, of het nu gaat om het verminderen van de luchtweerstand of het verbeteren van de luchtstroom naar de motor. De agressieve styling is geïnspireerd op de Subaru VIZIV Performance Concept, een prototype dat het merk in 2017 onthulde.

Subaru WRX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Alles aan de  Subaru WRX 2022   is gloednieuw. De renovatie werd uitgevoerd vanaf een   nieuw wereldwijd platform  dat de torsiestijfheid met 28% verhoogt en het gebruik van geavanceerdere componenten voor het chassis mogelijk maakt, zoals de stabilisatorstang, die nu efficiënter is wanneer deze direct op de carrosserie wordt gemonteerd in plaats van dan het subframe zal doen.

✓ U kunt ook controleren:

Zoals alle moderne sportwagens maakt de WRX 2022 gebruik van elektronica voor een zeer aanpasbare rijervaring. De   rijmoduskiezer   biedt comfort-, normaal-, sport- en individuele programma’s om onder andere de functies van onderstel, besturing, vierwielaandrijving en transmissie te wijzigen. Het merk spreekt van maar liefst 430 aanpassingsmogelijkheden achter het stuur.

Subaru WRX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Onder de motorkap werkt een nieuwe 2,4-liter viercilinder boxermotor met turbocompressor die nu   271 pk ontwikkelt bij 5.600 tpm en 258 lb.-ft.   tussen 2.000 en 5.200 tpm. Het maakt gebruik van een Subaru Symmetrical All-Wheel Drive met Torque Vector Controle en optioneel biedt een   zestraps   handgeschakelde versnellingsbak   of een veel sneller schakelende   automatische CVT  , beter afgestelde high-performance software en een handmatige modus met acht schakelpeddels aan het stuur.

Op het gebied van technologie en   uitrusting legt  de   Subaru WRX 2022   nu de lat hoger en omvat een infotainmentsysteem met een 11,6-inch HD-scherm en het volledige scala aan EyeSight-assistenties. Hij is te configureren met een Harman Kardon 11 speaker sound system, navigatie, achteruitrijcamera en natuurlijk Recaro sportstoelen.

Subaru WRX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De lancering staat gepland voor de   eerste maanden van 2022   in de VS, dus we  kunnen hem in de zomer van datzelfde jaar in  Mexico verwachten. De belangrijkste concurrenten zijn de Hyundai Elantra N en de Audi S3 sedan.