Subaru Outback 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De Subaru Outback 2021 krijgt meer verfrissingen. De Japanse autofabrikant is van plan in 2020 de zesde generatie te lanceren. Dit model zal veel veranderingen ondergaan. Recente geruchten zeggen echter dat de Outback 2021 ook tal van updates zal ontvangen. U kunt hetzelfde ontwerp verwachten met een paar kleine wijzigingen. Het interieur biedt iets meer updates.

De grootste upgrade is echter de gloednieuwe motor. Subaru’s Viziv-concept is nu “één ding” en veel nieuwe modellen zullen op dit concept worden gebaseerd. Verwacht echter niet zo’n sportiviteit met de outback. De crossover blijft er uitzien als een SUV-stationwagen.

Subaru Outback 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru Outback 2021 ziet er veel scherper uit

Subaru is van plan de ontwerptaal te wijzigen. In principe zullen alle toekomstige voertuigen het ontwerp van het Viziv-concept dragen. Hetzelfde zal gebeuren met de Subaru Outback 2021 . Verwacht echter niet zo’n hoog niveau van sportiviteit. Aan de andere kant kunnen we enkele gespierde aanwijzingen verwachten.

De zeshoekige grille blijft vooraan, maar is meer vierkant. Je kunt de C-vormige koplampen vergeten. Nieuwe koplampunits worden vierkant. Het Viziv-concept is aan de zijkanten beter zichtbaar. Lagere rijhoogte, grotere wielen en smallere ramen zijn gemakkelijk te zien. De nieuwe outback zal ook meer vouwen aan de deuren toevoegen. Het achterste deel ziet er veel scherper uit. De afmetingen blijven echter behouden. Dat betekent dat de Outback 2021 189,6 inch lang zal zijn .

Subaru Outback 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur

Het interieur zal ook tal van updates introduceren. Verwacht echter niet zulke dramatische veranderingen. Hoe dan ook, de Outback 2021 zal zeker meer updates opleveren. Anderzijds kunnen we een modern interieurdesign verwachten met nieuwe en grotere schermen. Een bijgewerkt infotainmentsysteem en een digitaal instrumentenpaneel zijn veilig. De Subaru Outback 2021 biedt nog steeds plaats aan vijf passagiers. We kunnen echter een beter comfort en een verbeterde rijkwaliteit verwachten.

✓ U kunt ook controleren:

De crossover biedt nu standaard het Subaru Eyesight-systeem. Dit systeem wordt geleverd met een reeks camera’s die andere voertuigen op de weg identificeren. Het systeem identificeert ook voetgangers en andere objecten. Het gezichtsvermogen verlaagt ook automatisch het gas en remt af. De beveiligingsbeoordeling is aanzienlijk verbeterd. Dit systeem heeft ook tal van rijhulpfuncties.

Subaru Outback 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aandrijflijndetails

De huidige Subaru Outback biedt een 2,5-liter viercilinder en een 3,6-liter zescilinder. De eerste eenheid levert 175 pk en 174 lb-ft koppel. De tweede motor is niet meer beschikbaar. Dat betekent dat de Subaru Outback uit 2021 een gloednieuwe 2.4 liter viercilinder krijgt.

Deze turbolader is opgenomen in het huidige Ascent-model. Het kan tot 260 pk en 277 lb-ft koppel produceren. Bovendien zal Subaru dezelfde motor onder de motorkap van het nieuwe legacy-model plaatsen. De turbomotor biedt ook een systeem met directe injectie, een CVT-transmissie en een configuratie met vierwielaandrijving.

Subaru Outback 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru Outback 2021 prijs en releasedatum

De gloednieuwe Subaru Outback 2021 kost meer dan het huidige model. Outback kost momenteel 25.000 euro. De Outback 2021 kost ongeveer 27.800 euro. De prijs is nog steeds betaalbaar. De cross-over van de nieuwe Subaru zal in de tweede helft van 2020 verkrijgbaar zijn bij dealers.