Subaru Impreza 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Iedereen die wacht op een nieuwe versie van de Subaru Impreza 2023 wacht, nog even geduld. De compacte auto dient als instapmodel van Subaru en is verkrijgbaar als sedan en sedan. De Impreza wordt in 2023 ongewijzigd aangeboden en blijft de enige auto in zijn segment met standaard vierwielaandrijving. Een geheel nieuwe Impreza van de zesde generatie debuteert in het modeljaar 2024.

Subaru Impreza 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Onze mening Subaru Impreza 2023

De Subaru Impreza 2023 is een veelzijdige en praktische compacte auto. Hoewel hij niet de rallyattitude heeft van zijn sportievere WRX-broer, is de Impreza het overwegen waard voor dagelijks gebruik. Hij biedt comfortabel rijden, een ruim interieur en uitstekend zicht rondom. We vinden het ook leuk dat hij nog steeds standaard wordt geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak.

Hatchback of sedan, de Impreza is nog steeds niet bijzonder spannend auto . Het exterieurdesign is anoniem en zelfs in de sportversie niet bijzonder sportief. De enige motor is ook niet bijzonder krachtig.

Subaru Impreza 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Met zijn lage brandstofverbruik en ruime hatchback is de Impreza ongetwijfeld een auto geschikt voor alledaags gebruik. Bovendien dragen de uitstekende veiligheidsbeoordelingen bij aan de algehele aantrekkingskracht. Als er een nieuwe generatie uitkomt, zouden we willen dat de Impreza wordt verbeterd op het gebied van comfort en gemak.

prestaties en brandstofverbruik

Subaru biedt slechts één motoroptie voor de Impreza, een 2,0-liter viercilinder die 152 pk en 145 lb-ft koppel produceert. Vierwielaandrijving is standaard, evenals een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Voor wie niet zelf wil schakelen, biedt Subaru ook een CVT-automaat aan. Geen van beide versies van de Impreza is bijzonder snel; de laatst geteste Subaru Impreza sportsedan deed de sprint van 0 naar 100 km/u in 9,0 seconden, de Subaru Impreza Limited hatchback deed hetzelfde in een trage 9,2 seconden.

Subaru Impreza 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Hoewel de Subaru Impreza slechts twee motoren biedt, heeft hij zeven verschillende EPA-waarden, afhankelijk van uitrusting en transmissie. Voor 2022 had de handmatige Impreza-sedan een vermogen van 23/31 mpg (stad/snelweg) (we verwachten geen verandering voor 2023). Met een automatische transmissie stijgen deze cijfers tot 28/36 mpg. De Impreza Sport sedan, die alleen kan worden gespecificeerd met een automatische transmissie, behaalt 27/36 mpg vanwege het hogere gewicht.

Subaru Impreza 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Subaru Impreza hatchback behaalt 24/31 mpg met een handgeschakelde versnellingsbak en 28/36 mpg met een automatische transmissie. De Impreza Sport hatchback krijgt 22/30 mpg met de handgeschakelde vijfversnellingsbak en 27/35 mpg met de CVT. Dat zijn geen slechte cijfers voor een compacte 4WD, maar ze bevinden zich aan de onderkant van de schaal in vergelijking met andere 4WD-modellen die u misschien overweegt.

✓ U kunt ook controleren:

Impreza versus WRX

De Subaru Impreza en WRX hebben vierwielaandrijving, maar daar houden de overeenkomsten tussen de twee Subaru-modellen op. De huidige WRX-generatie, gelanceerd in 2022, deelt geen carrosseriepanelen met de Impreza. De WRX heeft knobbelige carrosseriepanelen om de aerodynamica te verbeteren. Vergeleken met de gewone Impreza is de carrosserie van de nieuwe WRX langer, breder en lager; de wielbasis van de sportwagen is ook langer. In tegenstelling tot de Impreza heeft de WRX een 2,4-liter boxermotor met turbocompressor met 271 pk en 258 Newtonmeter koppel en een handgeschakelde zesversnellingsbak als standaard alternatief voor de CVT-automaat.

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

Terwijl de Subaru Impreza 2021 de titel “Top Safety Pick” kreeg, faalde het model 2022 vanwege zijn koplampen op de op een na slechtste van vier beoordelingsniveaus “Marginaal”. De NHTSA geeft de Subaru Impreza een crashtestscore van vijf sterren, de hoogste score.

Subaru Impreza 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Subaru Impreza 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru biedt de Impreza standaard aan met actieve veiligheidstechnologie, te beginnen met de premiumuitrusting met het eigen EyeSight-systeem van het merk. Deze biedt standaard automatisch noodremmen, Lane Departure Warning en Adaptive Cruise Control. Een dodehoekwaarschuwing, een kruispuntwaarschuwing, een automatische noodremassistent en een automatisch grootlicht zijn ook verkrijgbaar in het uitrustingsniveau Limited. Dit tweede uitrustingsniveau is ook als optie verkrijgbaar voor de Impreza Premium.

laadruimte en interieur

De Subaru Impreza biedt meer beenruimte voor dan zijn concurrenten en royale beenruimte achter. In het geval van de sedan is het koffervolume kleiner, maar de hatchback biedt meer ruimte dan de Toyota Corolla-hatchback. De Honda Civic hatchback biedt meer laadruimte dan de Toyota en Subaru.

Beenruimte (voor/achter) uitstel
Subaru Impreza Sedan 43,1/36,5 inch 12,3 kubieke voet
Honda Burgerlijke sedan 42,3/37,4 inch 14,8 kubieke voet
Toyota Corolla Sedan 42,0/34,8 inch 13,1 kubieke voet

technologie

Subaru rust de basis en premium Impreza uit met een 6,5-inch touchscreen infotainmentsysteem. Voor de Sport- en Limited-modellen is een 8,0-inch exemplaar beschikbaar. Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard in het hele assortiment, maar ingebouwde navigatie is alleen beschikbaar op de Impreza Limited.

Subaru Impreza 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Subaru Impreza 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Aanbevolen trim

Wij adviseren de Premium-uitvoering van de Subaru Impreza 5-deurs hatchback. De Impreza is met zijn CVT-transmissie zeer zuinig in verbruik en heeft standaard verhoogde dakrails, wat de Impreza niet alleen een sportief uiterlijk geeft, maar ook nog eens handig is. Subaru’s EyeSight-rijhulpsysteem is ook standaard. Naar onze mening is dit de beste manier om een ​​Impreza te kopen die veel waar voor je geld biedt en over het algemeen de beste functionaliteit biedt.

De adviesprijs voor de Subaru Impreza 2023 bedraagt ​​22.300 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos