Subaru Forester 2024: Interieur, motor en modificaties

De vijfde generatie Subaru Forester, die in maart 2018 werd geïntroduceerd, nadert langzaam het einde van zijn levenscyclus. Volgens onze berekeningen zal hij nog ongeveer anderhalf jaar op de markt zijn, terwijl Japanse media beweren dat de volgende generatie van de Subaru Forester eind 2024 op de markt komt. Net als de huidige SUV-generatie zal het herziene model in sommige regio’s ook verkrijgbaar zijn als hybride. Dit is wat we verwachten van de Subaru Forester 2024.

Subaru Forester 2024: Interieur, motor en modificaties

Ontwerp en interieurdecoratie

De volgende generatie Subaru Forester Hybrid in 2024 krijgt naar verwachting een gedurfder uiterlijk. Verwacht smallere, “intensere” koplampen, een agressievere grille, taps toelopende bumpers en een nieuw wielontwerp. Subaru’s nieuwste modellen worden gekenmerkt door hun robuuste karakter en we verwachten dat dit ook voor de volgende generatie Forester zal gelden.

Binnenin zal de volgende generatie Subaru Forester Hybrid van 2024 er naar verwachting moderner uitzien, met een slanker dashboard en minder bedieningselementen. Hij zou kunnen worden uitgerust met een 12,3-inch LCD-dashboard met drie schermindelingen: Normaal, Kaart en EyeSight. Een andere grote elektronische upgrade is waarschijnlijk Subaru’s nieuwe Starling infotainmentsysteem met een 11,6-inch staand touchscreen. Een kleine verandering is waarschijnlijk een paar USB-C poorten voor de voor- en achterpassagiers.


Technische gegevens

Subaru heeft bevestigd dat het het Toyota Hybrid System zal gebruiken in de volgende generatie van zijn e-BOXER hybride systeem in verschillende modellen. Het bedrijf is van plan om de volgende generatie hybride modellen met THS halverwege de jaren 2020 op de markt te brengen.

Subaru Forester 2024: Interieur, motor en modificaties

De volgende generatie 2024 Subaru Forester Hybrid zal naar verwachting gebruikmaken van een 2,0-liter FB20 viercilindermotor met horizontale directe inspuiting en Toyota Hybrid System (THS). De 2023 Forester Hybrid heeft dezelfde benzinemotor (FB20), maar de Japanse publicatie verwacht dat Subaru een zuinigere versie van dezelfde motor in de volgende generatie Forester Hybrid zal monteren.

Subaru heeft bevestigd dat het van plan is om halverwege de jaren 20 te starten met de productie van aandrijflijnen voor zijn volgende generatie hybride modellen op basis van Toyota Hybrid System (THS) technologie in zijn Kitamoto fabriek in Japan. Subaru is van plan om in 2025 te beginnen met de productie van de volgende generatie hybride voertuigen, waaronder de volgende generatie Forester Hybrid.

Subaru Forester 2024: Interieur, motor en modificaties

De huidige Forester Hybrid haalt een brandstofverbruik van 14,0 km/liter volgens de Japanse WLTC-methode, wat vrij laag is en geen significant voordeel ten opzichte van de 13,6 km/liter van de benzine Forester. de huidige motor heeft een vermogen van 107 kW en een koppel van 188 Nm, terwijl de elektromotor, aangedreven door een lithium-ion accu, 10 kW en een koppel van 65 Nm levert.

Subaru Forester 2024: Interieur, motor en modificaties

Datum van uitgifte

De volgende generatie Subaru Forester Hybrid 2024 zou na de zomer van 2024 kunnen debuteren. Als deze tijdlijn klopt, kunnen we verwachten dat Subaru ergens tussen september en december 2024 een tipje van de sluier oplicht over zijn RAV4 2024-concurrent. De productie van de nieuwe Forester Hybrid zou in 2025 kunnen beginnen.

Foto’s & bron: SUBARU Deutschland GmbH.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen