Subaru Forester 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De weer en off-road, compacte Forester cross-over SUV van Subaru concurreert in een van de drukste SUV-segmenten en wordt gekenmerkt door een bovengemiddelde bodemvrijheid, een standaard vierwielaandrijving en een standaard volledig assortiment actieve producten van veiligheidssystemen. De Forrester was volledig nieuw voor het modeljaar 2019, terwijl de versie 2021 adaptieve ledkoplampen en automatisch grootlicht standaard maakte. De Subaru Forester 2022 zou met grote veranderingen moeten komen, omdat het merk meestal wordt bijgewerkt tijdens de cyclus in het vierde productiejaar.

Subaru Forester 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru heeft het nog niet gehad over de Forester 2022, maar meerdere bronnen suggereren wat het merk in gedachten heeft voor het snelverkopende model. De compacte Forester, als onderdeel van de update tijdens de cyclus voor de vijfde generatie versie, zou komen met een herzien front-end design en een geüpdatete achterkant. De opgefriste boswachter moet nieuwe materiaalmonsters in de cabine krijgen, vergezeld van de bijgewerkte technologieën in de auto. Een deel van de update moet ook het rijhulpsysteem EyeSight van de nieuwe generatie bevatten.

Een andere belangrijke verbetering zou de toevoeging van de nieuwe turbomotor kunnen zijn. Het model zou ook een bijgewerkte CVT-eenheid en een nieuw Drive Mode Select-systeem moeten krijgen. Uit rapporten blijkt ook dat de hybride aandrijflijn niet uitgesloten is.

Subaru Forester 2022: design

De Subaru Forester 2022 zal naar verwachting in zijn bijgewerkte vorm worden verzonden, maar de gecamoufleerde prototypeversie is nog niet op de markt verschenen om ons een beter beeld te geven van mogelijke stylingupdates.

Het is echter bekend dat Subaru zijn productiemodellen voor het vierde jaar een milde stylingupdate geeft en de bijgewerkte Forester zou geen uitzondering moeten zijn. De Forester 2022 zou moeten komen met het gestroomlijnde koplampontwerp en de bijgewerkte grille-stijl. De bumperafdekking moet ook in de geoptimaliseerde vorm zijn.

Het profiel zal geen noemenswaardige verbeteringen zien, terwijl de staart ook een beperkt aantal aanpassingen zou moeten hebben, zoals: B. de bijgewerkte achterlichten.

De vernieuwde Subaru Forester brengt ook nieuwe wiel- en carrosseriekleuren.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

De Subaru Forester heeft voldoende ruimte voor vier volwassenen in de cabine en een handige 76,1 kubieke voet voor vracht. Met de achterbank omhoog geklapt, is er 34,6 kubieke voet beschikbaar voor vracht. De Forester heeft ook comfortabele en meervoudig verstelbare stoelen en duidelijke en gebruiksvriendelijke bedieningselementen.

De Subaru Forester 2022 zal geen noemenswaardige veranderingen in de cabine ondergaan, zoals de rapporten suggereren. Het model moet nieuwe materiaalmonsters en verbeterde technische functies toevoegen. Elke ranger heeft minimaal een 6,5-inch touchscreen met Apple Car Play en Android Auto. In de topklassen zal een groter 8-inch touchscreen beschikbaar zijn met de mogelijke opname van de grotere optie.

Subaru waardeert ook de veiligheid van zijn passagiers en elke uitrusting wordt geleverd met een volledige aanvulling van de actieve veiligheidssystemen van EyeSight. De bijgewerkte Forrester 2022 zou echter moeten vertrouwen op een nieuwe generatie van het Eye Sigh-systeem. Het nieuwe systeem zorgt voor veel bewustwording dankzij de voor- en achterradars. Het model maakt ook gebruik van een zeer nauwkeurige 3D-kaart. Het standaard veiligheidspakket omvat ook automatisch noodremmen, actieve rijstrookcontrole en adaptieve cruisecontrol, terwijl dodehoekbewaking optioneel kan blijven.

Subaru Forester 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru Forester 2022: aandrijflijn

De 2022 Subaru Forester moest de huidige 2,5-liter viercilindermotor met turbocompressor bevatten en 182 pk en 176 lb-ft koppel produceren. De motor moet echter worden gemengd met het herziene traploze systeem voor meer consistente prestaties over de vermogenscurve.

De Forester keert terug met de standaard vierwielaandrijving, maar er moet een nieuw Drive Mode Select-systeem komen met vijf rijmodi.

Volgens rapporten zou het volgende model ook een nieuwe turbomotor kunnen krijgen. Subaru is bezig met het upgraden van zijn hele vloot naar boxermotoren met turbocompressor met directe injectie en verbeterde brandstofefficiëntie.

Subaru en Toyota werken ook aan de nieuwe hybride technologie, en de opgefriste Forester zou ook de optie geëlektrificeerde aandrijflijn kunnen krijgen.

Subaru Forester 2022: release, prijs

Meer details over de Subaru Forester 2022 zullen halverwege 2021 dichter bij het debuut van het model verschijnen. Als rapporten van de bijgewerkte Forester waar blijken te zijn, zou er een lichte prijspiek moeten zijn over het hele bereik. De bijgewerkte Forester moet beginnen bij ongeveer 26.000 euro.