Subaru Crosstrek 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Subaru Crosstrek 2022 komt later volgend jaar op de markt. Deze crossover zorgt momenteel voor goede verkopen, maar Subaru probeert dat te verbeteren. Het Crosstrek-model heeft een lange traditie en is een van de meest betrouwbare modellen in zijn segment. De nieuwe versie komt met verfrissingen in het midden van de cyclus. Dit omvat verschillende verbeteringen, waaronder de styling en het interieur.

Dit geeft Crosstrek meer technologie en maakt het uiterlijk moderner. Net als voorheen biedt Subaru een standaard AWD-systeem. We weten echter niet of de Crosstrek 2022 een nieuwe voortstuwingsoptie zal introduceren . De prijs zal iets stijgen, waardoor het nieuwe model meer gaat kosten dan zijn voorganger.

Subaru Crosstrek 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Crosstrek herontwerp 2022

Qua design zal de nieuwe Subaru Crosstrek in 2022 wat veranderingen ondergaan. Interessant is dat het nieuwe model op geen enkele manier in de buurt komt van de eerste generatie Crosstrek die in 2012 werd geïntroduceerd. Deze cross-over heeft zich van zijn roots verwijderd. Maar dat is maar goed ook, want het Crosstrek-model oogt aantrekkelijk en modern. We weten niet of er maatveranderingen zullen zijn. Hoogstwaarschijnlijk zal Subaru de afmetingen intact houden. Aan de andere kant ziet het voorschort er zeker bijgewerkt uit.

De fabrikant zorgt voor een meer rechtopstaand ontwerp van de grille en een andere vorm van de koplampen. Deze cross-over heeft nieuwe optionele wielen aan de zijkanten, terwijl de 18 inch wielen behouden blijven. De Crosstrek Sport-variant krijgt min of meer dezelfde updates. Dit model blijft zijn iconische lakwerk in Plasma Yellow Pearl aanbieden.


Subaru Crosstrek 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur details

 Het interieur krijgt meer moderne functies en het ontwerp zal iets veranderen. De Subaru Crosstrek 2022 biedt net als het vorige model nog steeds veel hoofd- en beenruimte. Ook de laadruimte is royaal. Crosstrek biedt 20,8 kubieke voet laadruimte. Het neerklappen van de achterbank biedt echter 55,3 kubieke voet ruimte. Dit model beschikt nog over een verouderd 6,5-inch touchscreen.

✓ U kunt ook controleren:


We weten niet of Subaru van plan is een nieuw en groter scherm te introduceren. Als dit niet het geval is, raden we ten zeerste een optioneel touchscreen aan. De EyeSight-beveiligingssuite van het merk is weer beschikbaar en zal beschikken over de nieuwste rijhulpsystemen. Het Crosstrek Sport-model introduceert meer comfort, sportievere stoelen en meer standaarduitrusting.

Subaru Crosstrek 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties Crosstrek en Crosstrek Sport

Onder de motorkap zal de aankomende 2022 Subaru Crosstrek waarschijnlijk dezelfde reeks motoren hebben. Er zijn nog steeds geruchten over de nieuwe aandrijfoptie. Er is echter nog niets officieel. Een 2,0-liter viercilindermotor blijft standaard en kan 152 pk produceren. Dit apparaat is verkrijgbaar in instapapparatuur en biedt ook een koppel van 145 lb-ft.


Als u meer vermogen wilt, gebruiken de uitrustingsniveaus Crosstrek Sport en Limited een grotere 2,5-liter viercilindermotor. Hij kan tot 182 pk en een koppel van 175 lb-ft produceren. Subaru biedt zowel handmatige als CVT-transmissies en de AWD-setup wordt standaard aangeboden.

Subaru Crosstrek 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru Crosstrek 2022 prijs en releasedatum

De prijs van de naderende Subaru Crosstrek 2022 begint bij 24.000 euro. Dit is een kleine prijsverhoging ten opzichte van het huidige model. Daarentegen kost de premium uitrusting ruim 27.000 euro en Crosstrek Sport rond de 28.000 euro.

De gelimiteerde versie van de topklasse kost ruim 30.000 euro. Subaru lanceert zijn nieuwe cross-over in de tweede helft van 2021.