Subaru Crosstrek 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De gloednieuwe Subaru Crosstrek 2021 is een compacte SUV die, net als de vijfdeurs hatchback- modellen van vandaag , een uitstekend ontwerp biedt. Het aankomende model vertegenwoordigt een nieuwe generatie en biedt tal van functies. Zoals je misschien al weet, staat Subaru Crosstrek op hetzelfde platform als de Subaru Impreza. Hierdoor en vooral dankzij de afmetingen biedt de nieuwe Crosstrek een compact ontwerp met uitstekende aerodynamica.

Naast een mooi en compact ontwerp, biedt de Subaru Crosstrek 2021 ook veel technici binnen en een ruime cabine. In termen van prestaties wordt ook geruchten over het nieuwe hybride model en we kunnen een hoge brandstofefficiëntie en millage verwachten.

Subaru Crosstrek 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru Crosstrek 2021 koetswerkontwerp

Zoals we eerder schreven, staat de Subaru Crosstrek 2021 op hetzelfde platform als de Subaru Impreza. Deze crossover kan door zijn afmetingen echter gemakkelijk vervangen worden door een kleinere hatchback. Wat betreft veranderingen dit jaar, zal het nieuwe model meer verfrissingen naar buiten brengen.

Een nieuwe generatie wijkt echter niet af van zijn voorganger. Er wordt een kleine visuele verandering verkregen en dezelfde lijnen als voorheen blijven behouden. De voorkant van deze crossover zal het grootste deel van de facelift ondergaan. De mistlampen zijn verkrijgbaar als extra chromen accenten. De Crosstrek Hybrid onderscheidt zich van het standaard model doordat hij een glanzend zwarte achterspoiler heeft.

✓ U kunt ook controleren:

Als we naar de achterkant van het Crosstrek-model kijken, zien we ook een soortgelijk ontwerp dat de nieuwe Subaru Impreza biedt. De achterlichten zijn bijna hetzelfde als de bumper. Op Crosstrek zien we echter ook wat scherpere lijnen. Volgens het laatste rapport is de achterklep nu tien centimeter breder en biedt hij een grotere opening voor het laden van bagage. Dakrails zijn standaard op dit model. Grey Khaki en Sunshine Orange zijn twee nieuwe kleuren die ook in het huidige model verkrijgbaar zijn.

Subaru Crosstrek 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Verbetering van het interieur

Het interieur van de Subaru Crosstrek 2021 blijft stijlvol. De fabrikant zal echter meer hoogwaardige materialen toevoegen en de technici binnenin worden bijgewerkt met de nieuwste. Daarnaast is de nieuwe crossover verkrijgbaar in een configuratie met twee rijen en vijf zitplaatsen en is er voldoende ruimte voor vijf personen. Dit model biedt nog steeds een passend interieur. De laadruimte is 20,8 kubieke voet. De neerklapbare achterbank gaat echter open tot 55,3 kubieke voet.

Rijhulpfuncties zoals adaptieve cruisecontrol, pre-collision braking, grootlichtassistent en rijstrookwaarschuwingssysteem zijn standaard. Er zijn echter optionele functies beschikbaar, zoals dodehoekbewaking, stuurgevoelige koplampen en achteruitrijhulp. De standaardfuncties omvatten ook een achteruitkijkcamera, Bluetooth-telefoon en audiostreaming, automatische klimaatregeling, automatische deursloten, smartphone-integratie, vierwielaandrijving met koppelvectoring, knieairbag voor de bestuurder en een 6,5-inch touchscreen.

Subaru Crosstrek 2021 aandrijflijn

De Subaru Crosstrek 2021 blijft dezelfde schijven aanbieden. De 2,0-liter motor drijft deze SUV aan en levert 152 paarden en een koppel van 145 lb-ft. Deze aandrijflijn is standaard uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak van de modellen Base en Premium. Een CVT-automaat is echter optioneel en behoort tot de standaarduitrusting.

Het vierwielaandrijvingssysteem is standaard. In termen van brandstofverbruik levert dit model 23 mpg in de stad en 29 mpg op de snelweg met de handmatige transmissie. Met CVT levert het echter 27/33 mpg. De 2021 Subaru Crosstrek is een SUV die tot 1.500 pond kan trekken.

Subaru Crosstrek 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hybride specificaties

De volgende aandrijflijn op de lijst is gereserveerd voor een hybride versie. Deze motor bestaat uit een 2,0-liter lithium-ion lithium-ion met 4 + 8,8 kWh. Het gehele gecombineerde systeem biedt 148 pk. Hij is ook standaard uitgerust met alle vier de wielen en de CVT-transmissie. Wanneer deze volledig is opgeladen, kan de batterij 17 mijl op pure elektriciteit werken als u uw snelheid op 65 mijl per uur houdt.

Subaru Crosstrek 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru Crosstrek 2021 prijs en releasedatum

De prijs voor de Subaru Crosstrek 2021 is hetzelfde als voorheen. Dit model kost 21.350 euro voor de basisversie, die verkrijgbaar is met een handgeschakelde versnellingsbak. De keuze voor een CVT-transmissiesysteem verhoogt echter de prijs met nog eens 900 euro. De beperkte uitrusting aan de bovenkant van het assortiment biedt meer premiumfuncties en begint bij € 27.000.