Subaru BRZ 2024 tS: Interieur, motor en modificaties

Subiefest California 2020 culmineerde in een Guinness Wereldrecord voor de grootste parade van Subaru voertuigen. De twee mijl lange rij van 1.751 Scoobies was de grootste bijeenkomst van Subaru-liefhebbers in de geschiedenis. Tijdens Subiefest California 2023 werd de Subaru BRZ 2024 tS onthuld, de nieuwste top-of-the-line variant van de tweedeurs sportwagen van de Japanse fabrikant.

Subaru BRZ 2024 tS: Interieur, motor en modificaties

Het goede nieuws is dat Subaru’s tuningdivisie, Subaru Tecnica International, beter bekend als STI, de hand heeft gehad in de nieuwste BRZ tS (de tS staat voor “tuned by STI”), vergelijkbaar met de eerste BRZ tS die in 2018 werd onthuld. Ja, de BRZ tS is geen volledige STI-variant, maar het lijkt erop dat Subaru de hint langzaam oppakt.

Wat is er nieuw?

In tegenstelling tot de limited edition 2018 BRZ tS is de 2024 variant echter een officieel uitrustingsmodel dat de Premium en Limited versies aanvult. Helaas is er geen grotere motor, maar de nieuwe BRZ tS is serieus genoeg om een tweede blik te rechtvaardigen. De grille en achterklep zijn versierd met tS badges, terwijl de buitenspiegels zijn uitgevoerd in Crystal Black Silica. Ze worden gecompleteerd door donkergrijze 18-inch velgen met Michelin Pilot Sport 4 laagprofielbanden.

Subaru BRZ 2024 tS: Interieur, motor en modificaties

Modernisering van ophanging en remmen

Ook al voelen we ons wat aan de droge kant zonder turbo, het is wat er onder zit dat telt. Voor het eerst gebruikt de BRZ tS STI-tunable Hitachi veerpoten op de voor- en achteras, speciaal geoptimaliseerd voor een betere wegligging, balans en rijcomfort. Brembo remklauwen met vier zuigers vooraan en Brembo remklauwen met twee zuigers en grotere remblokken en rotors zorgen voor betere remprestaties.

Subaru BRZ 2024 tS: Interieur, motor en modificaties

Boxermotor

Anderen zeggen dat een turbocompressor de BRZ van zijn stuk kan brengen, maar wij zeggen dat een boxer viercilinder met turbo hem naar een nieuw niveau kan tillen. Als dat gebeurt, zou het de eerste Subaru met turbocompressor achterwielaandrijving kunnen zijn. maar dat zit er voor de BRZ tS van 2024 niet in, en dat is maar goed ook. De standaard 2,4-liter boxerviercilinder levert 228 pk en 184 lb-ft koppel, wat volgens Subaru genoeg is voor de BRZ (wat we niet kunnen bevestigen).

Subaru BRZ 2024 tS: Interieur, motor en modificaties

We zijn het echter wel eens met Subaru’s beslissing om alle BRZ tS-modellen uit te rusten met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een Torsen sperdifferentieel dat alleen handmatig kan worden geschakeld.


Subaru EyeSight en interieur op maat

Voor het eerst in een Subaru wordt het EyeSight Driver Assistance Package standaard aangeboden in een handgeschakelde auto. Het veiligheidspakket omvat adaptieve cruise control, lane departure warning, pre-crash braking system, dodehoekdetectie, lane departure warning en botswaarschuwing.

Subaru BRZ 2024 tS: Interieur, motor en modificaties

Er zijn ook zwarte stoelen met blauwe stiksels, een met leder bekleed stuurwiel (met knoppen voor audio, Bluetooth en cruise control), rode interieuraccenten en STI logo’s op de rode startknop en het 7 inch digitale bestuurdersdisplay.

Tot de standaarduitrusting behoren ook in hoogte verstelbare LED-koplampen die reageren op stuurinput, automatische klimaatregeling met twee zones, welkomstverlichting, een vernieuwd audiosysteem en een opnieuw geconfigureerd stabiliteitscontrolesysteem met een nieuwe track-modus.

Subaru BRZ 2024 tS: Interieur, motor en modificaties

Prijs vanaf adviesprijs

De BRZ tS staat begin 2024 bij de Subaru-dealers. De fabrikant belooft later dit jaar de adviesprijs bekend te maken, maar we verwachten dat de basisprijs onder de € 37.000 zal liggen.

Foto’s & bron: SUBARU.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen