Subaru BRZ 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Na maanden van speculatie kwam het nieuws dat de Subaru BRZ 2022 dit najaar gepresenteerd zal worden samen met zijn Toyota 86 Twin. Van wat we hebben gehoord, zal het model van de volgende generatie ergens volgend jaar in de VS aankomen.

Ten slotte krijgt de Subaru BRZ zijn eerste herontwerp sinds zijn debuut in 2012. Voor nu hebben we een hoop informatie en een nieuwe geplaagde foto die het nieuwe 10-spaaks wiel van de auto onthult. Bovendien zou dit model worden aangedreven door een 2,4-liter Flat-Four. Het moet ofwel een turbocompressor gebruiken om ongeveer 260 pk te produceren, of een motor met natuurlijke aanzuiging van 217 pk.

Subaru BRZ 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru BRZ exterieurdesign

De nieuwe Subaru BRZ 2022 is een sportieve auto die er erg aantrekkelijk uitziet. We hebben de laatste tijd veel geruchten gehoord en tot slot wordt dit model bevestigd en geplaagd vóór de volledige onthulling. We hebben ook enkele spionagefoto’s die laten zien hoe het model van de volgende generatie eruit zal zien. Op het eerste gezicht zal de aankomende sportwagen relatief dezelfde afmetingen en vorm behouden. De meeste veranderingen zijn echter het meest zichtbaar aan de voorkant.

✓ U kunt ook controleren:

De nieuwe Subaru BRZ wordt nu geleverd met modelaantrekkelijke LED-koplampen, een opgefrist radiatorrooster met een honingraatpatroon. Het zijprofiel deelt dezelfde lijnen met stijlvolle wielen, verticale zij-inlaten en subtiele voorspatborden. Er zijn ook enkele kleine aanpassingen aan de achterkant. De nieuwe LED-achterlichten, die een doorlopende horizontale strook hebben om de breedte te benadrukken, en de fabrikant voegde aan het einde een geïntegreerde lipspoiler toe.

Subaru BRZ 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur updates en wijzigingen

Het interieur van de Subaru BRZ 2022 moet met een paar kleine updates sportief blijven. Echter, zoals u waarschijnlijk weet, is het interieurontwerp van dit model zeker niet zijn sterkste punt. Daarmee bedoelen we dat hij niet hetzelfde niveau van vermoeidheid krijgt als zijn rivaal Nissan 370Z. Dat gezegd hebbende, zoals gezegd, worden er enkele kleine updates verwacht en krijgen kopers een betere luxe cabine gemaakt met materialen van hogere kwaliteit. Subaru zou ook het nieuwe Infotainment & Connectivity kunnen gebruiken, zoals het onlangs gelanceerde Outback-model.

Subaru BRZ 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru BRZ-aandrijflijnspecificaties en prestaties

De nieuwe Subaru BRZ 2022 zal waarschijnlijk de 2,4-liter platte vier aandrijflijn van een bestaande Subaru gebruiken. De betrouwbare bron suggereert ofwel een turbocompressor met 260 pk of een zuigsysteem met 217 pk. Overigens zou hij standaard moeten worden geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en als enige optie gebruik maken van achterwielaandrijving.

Subaru BRZ 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Publicatiedatum en kosten

Volgens sommige speculaties zal de nieuwe generatie Subaru BRZ 2022 ergens volgend jaar in de VS aankomen. Dit model ziet er sportiever uit dan ooit en zou een turbo- of atmosferische motor kunnen gebruiken. Zoals eerder vermeld, wordt deze sportieve auto dit najaar naast het Toyota 86-model gelanceerd. Over de prijs heeft de fabrikant nog geen informatie gegeven. Volgens sommige geruchten ligt de meest waarschijnlijke kostprijs echter rond de 30.000 euro.