Subaru Ascent 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De grootste SUV in het wagenpark van Subaru is het Ascent-model. Volgens de laatste informatie komt de nieuwe Subaru Ascent in 2022 en zal hij ergens volgend jaar op de markt komen . Het aankomende model zal veel verbeteringen brengen en een bijgewerkte styling introduceren.

Als je het nog niet wist, is deze SUV erg populair bij gezinnen vanwege zijn ruime, comfortabele interieur voor zeven of acht passagiers. Een beproefde 2,4-liter turbocompressor 4 wordt onder de motorkap gebruikt, die 260 pk en 277 lb-ft koppel produceert.

Subaru Ascent 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru Ascent 2022 Facelift

Het Japanse vlaggenschip Subaru Ascent werd gelanceerd in 2019 en heeft een aanzienlijke impact op het middelgrote segment. Bovendien is de Subaru Ascent 2022 de derde generatie die een carry-over-model zal zijn. Subaru maakte onlangs bekend dat het uiterlijk niet significant zal veranderen. Fans kunnen dus dezelfde klassieke styling verwachten die op straat heel vertrouwd is.

De Subaru Ascent heeft een unieke grille, LED-koplampen en een bodemvrijheid van 8,7 inch. Standaard biedt de fabrikant dakrails, mistlampen, panelen voor de onderste deuren en chromen accenten. Touring-modellen met topklasse zien er stijlvoller uit dankzij de zijspiegels in zijdeglans zilver, de verchroomde deurgrepen en de verchroomde beschermplaat tegen onderdoorrijden.

Subaru Ascent 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Fris en modern interieur

In het interieur biedt de nieuwe Subaru Ascent 2022 alle voordelen van een grote cross-over. Dit model biedt een ruime en technische cabine. Het is geschikt voor zeven of acht personen. In de regel kunnen passagiers veel ruimte vinden op de derde rij, maar die zijn niet groot genoeg, zoals de nieuwe Volkswagen Atlas biedt. Ascent biedt nog steeds tal van aanpassingsmogelijkheden in uitrustingsvarianten. Het instapmodel heeft een verwarmd stuurwiel, verwarmde achterbank, bestuurdersstoel met geheugenfunctie, elektrisch verstelbare passagiersstoel en beklede lederen stoelen.

Het infotainmentsysteem van Subaru heeft een groot scherm met geweldige graphics en is compatibel met Apple Car Play, Android Auto en Wi-Fi-hotspots. Elk model heeft een geweldig pakket rijhulpsystemen, waaronder adaptief cruisen, automatisch noodremsysteem en hulp bij routeonderhoud.

✓ U kunt ook controleren:

Specificaties aandrijflijn

Onder de motorkap zal de aankomende Subaru Ascent 2022 waarschijnlijk dezelfde motor gebruiken als zijn voorganger. Dat betekent dat we de 2,4-liter 4-cilinder turbomotor weer konden zien, die via een continu variabele transmissie (CVT) 260 pk op alle vier de wielen kan brengen.

Deze versnellingsbak simuleert een 8-traps automaat en de bestuurder kan handmatig schakelen onder het stuur als je het niet weet. Het maximale trekgewicht van de informatie die we hebben ontvangen is hetzelfde als voorheen, 5.000 pond.

Subaru Ascent 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoeveel kost de Subaru Ascent 2022?

De huidige 3-rijige Subaru Ascent SUV op instapniveau heeft een fabrieksadviesprijs van 33.345 euro. We gaan er echter vanuit dat de prijs van het nieuwe product wat hoger zal zijn gezien de updates en wijzigingen.