Subaru Ascent 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De gloednieuwe Subaru Ascent 2021 zal tot nu toe de beste zijn. SUV’s met drie rijen zijn een van de populairste voertuigen ter wereld geworden. Elke autofabrikant biedt minstens één zo’n model aan. Subarus Ascent is een zeer veelzijdige SUV die extra upgrades krijgt.

De service is uitstekend, Ascent ziet er fantastisch uit en het interieur is erg luxe. Toch mist dit model enkele voorzieningen en had het interieur beter gekund. De Ascent 2021 biedt vier uitrustingsniveaus. Dus als u op zoek bent naar meer luxe, dan is Subaru iets voor u.

Subaru Ascent 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru Ascent 2021 exterieur veranderingen

Ascent is tot op heden de grootste SUV van het bedrijf. De SUV met drie rijen krijgt enkele verbeteringen. De Subaru Ascent 2021 krijgt echter grotendeels prestatie-instelbare functies, terwijl het ontwerp grotendeels behouden blijft. Elektrisch inklapbare spiegels zijn nu standaard en bevatten nieuwe geïntegreerde richtingaanwijzers. Het Ascent-frame is relatief nieuw en biedt een betere rijeigenschappen dan ooit tevoren.

✓ U kunt ook controleren:

Dankzij het extra aluminiumwerk zal de Ascent SUV wat afvallen. De powergate-functie is ook nieuw en 18-inch wielen zijn standaard. De frontplaat biedt ook een scherpere uitstraling en hoogwaardige functies zoals koplampen en grille.

Subaru Ascent 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur

U kunt kiezen tussen het model met zeven of acht zitplaatsen. De Subaru Ascent 2021 is zowel praktisch als ruim van binnen. De hoofd- en beenruimte zijn royaal in de eerste twee rijen. De schouderruimte op de derde rij is onder het gemiddelde voor het segment.

Daarachter levert de bagageruimte 86,5 kubieke voet met de achterbank neergeklapt. Ook bij het instapmodel oogt het interieur modern. Wat innovaties betreft, de Ascent 2021 heeft een waarschuwingssysteem voor het geheugen van de achterbank. Het infotainmentsysteem en de displays zijn ook bijgewerkt.

Betrouwbare motor

Er is nog een 2,4 liter viercilinder leverbaar. Deze specifieke prestatie is zeer constant en levert veel prestaties. Het maakt gebruik van een standaard Subaru AWD-systeem en een CVT-transmissie is ook beschikbaar. Deze motor levert 260 pk en 278 lb-ft koppel. Als het gaat om brandstofefficiëntie, wordt de Subaru Ascent 2021 samen met 23 mpg beoordeeld.

Bovendien kan deze SUV met drie rijen 5.000 pond trekken. Het is een krachtige SUV met een uitstekende efficiëntie. Rise wordt ook geleverd met 8,7 inch bodemvrijheid. Het enige probleem voor sommige klanten is motorgeluid, dat in de toekomst kan worden verbeterd. Bovendien verwachten veel fans een optionele grinder. Dit zal echter niet snel gebeuren.

Subaru Ascent 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Subaru Ascent 2021 uitrustingsniveaus, prijs en releasedatum

Je kunt een nieuwe ladder kopen in vier verschillende configuraties. Het basismodel wordt geleverd met standaard materiaal en kost 31 100 euro. De premium uitrustingsvariant heeft klimaatregeling met drie zones, een groter touchscreen en elektrisch verstelbare stoelen.

Om deze reden begint de Subaru Ascent 2021 Premium bij 35.300 euro. Het toermodel met het langste assortiment heeft geen speciale uitrusting. Het is een model van zeer hoge kwaliteit met een prijs van meer dan 44.600 euro. New Ascent wordt gelanceerd in het laatste kwartaal van 2020.