SsangYong Rexton 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Na een korte onderbreking kondigde de Koreaanse auto-industrie, vertegenwoordigd door SsangYong Motor Company, de productie aan van een vijfdeurs SUV SsangYong Rexton 2022 ontwikkeld op de technologische basis van de Mercedes-Benz-analoog van hetzelfde type.

Het nieuwe model komt tegemoet aan de behoeften van rijke mannen van middelbare leeftijd die hun auto waarderen met een harmonieuze combinatie van prestaties, rijcomfort en echt offroad-potentieel.

qclygjsu- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Restyling onderscheidde zich door nieuwe ontwerpoplossingen qua uiterlijk, aanzienlijke modernisering van het interieur van de cabine, aangepaste ophanging en chassisparameters.

Potentiële kopers hebben ook de keuze uit vier motoren met moderne hogesnelheidstractie, brandstofverbruik en operationele kenmerken.

Buiten

aroqhcbb- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In tegenstelling tot het vorige model, versierd met retro-stijlelementen, toont de nieuwe 2022 Rexton-carrosserie het sportief-agressieve uiterlijk dat kenmerkend is voor Amerikaanse en Japanse SUV’s. Traditioneel ziet de meest expressieve en representatieve Koreaanse SUV er vol uit. Het is genoteerd:

 • dynamische profielen van de geribbelde zijkanten van de luifel die samenkomen naar de voorrand;
 • decoratieve verchroming van de massieve achthoekige omtrek en getextureerde grove mazen van de nieuwe radiatoromhulling;
 • C-vormige LED-contouren van looplichten gemaakt van rechthoekige blokken frontoptiek.

De voorkant omvat: een interessante interpretatie van mistlampen, een uitstekende massieve bumper, een groot formaat ventilatieroosters en dwarslamellen van de ventilatieluchtinlaat. De offroad-entourage van het nieuwe merkmodellengamma wordt aangevuld met een reeks expressieve getrapte reliëfs.

rqhyrhve- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

de SsangYong Rexton 2022 ziet er vanuit profielperspectief minder agressief uit op video’s en promotiefoto’s. De focus ligt op typische offroad-carrosserieproporties met een korte motorruimte, een nominale helling van een plat dak met een set zilverkleurige dakrails en een achterkant die is versierd in een klassieke cross-overstijl. In het ontwerp en in de ontwerpkenmerken van de zijwanden:

 • een hoge lijn zijbeglazing;
 • stijlvolle spiegels en gegolfde lichaamreliëfs die kenmerkend zijn voor vroege merkontwikkelingen;
 • afgeronde hoeken van de rechthoekige wielkasten en bloempatroon van de 180 inch gegoten aluminium composietwielen.

Grote bodemvrijheid, compacte bodykits, de aanwezigheid van een treeplank en een beschermend rockerpaneel bevestigen de offroad-status van het nieuwe 2022 Rexton-model, verklaard door de fabrikant.

✓ U kunt ook controleren:

De kanonnen van de klassieke crossover-lay-out op de achterkant van de carrosserie zijn qua design verfijnd. In de aandachtszone bevindt zich de gebruikelijke combinatie van een massieve spoiler en een schuin aflopende achterruit, een verticaal vlak versierd met bedrijfssymbolen en getrapte reliëfs van de achterklep, merkafbeeldingen van wigvormige parkeerlichten.

wnplpybt- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In het onderste segment van het achterschip wordt de aandacht gevestigd op het ontwerp van de bodykit uit een monobloc en het diagonale schot. Het nieuwe carrosseriedesign werd positief beoordeeld door de deelnemers en bezoekers van de bedrijfspresentatie.

Innerlijk

De uitbreiding van het programma en de verbetering van de kwaliteit van de afwerkingsmaterialen voor het volume van de vijfpersoons sedan compenseren slechts gedeeltelijk de conservatieve ontwerpstijl. Met name:

dyqzobua- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
 • digitaal opruimen wordt alleen beloofd in de topversie;
 • de zijspaken van het multifunctionele stuur en de middenconsole zijn overladen met veel kleine knopjes en schakelaars;
 • de informatieve inhoud van het 7-inch Media Command-display laat te wensen over.

In tegenstelling tot de moderne automode, zijn er enorme omtrekken van luchtdeflectoren en consoles ontworpen in de stijl van tweeduizendsten met activatoren van componentopties. Niet veel beter is het uiterlijk van de tunnel, die wordt geleverd met een nominale lijst met organisaties, inclusief een koelkast, die zich in het armleuninggebied bevindt.

Er zijn geen klachten over het comfort en de ergonomie van de stoelen. De voorstoelen hebben volledige zijdelingse steun, drie verstelbereiken, verwarming en ventilatie. Het gebrek aan vergelijkbare voorzieningen wordt gedeeltelijk gecompenseerd door de bank op de tweede rij met voldoende ruimte voor elk van de drie bestuurders.

ywibxkyg- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Na een simpele ombouw van de achterbank neemt het laadvolume van de bagageruimte toe van de standaard 678 naar 2086 liter.

Technische eigenschappen

De carrosserieafmetingen van 4755 x 1900 en 1840 mm, die oorspronkelijk in de lay-out van de SUV waren opgenomen, bleven in de nieuwe versie ongewijzigd. In de structurele verschillen van het chassis Sang Yong Rexton 2022:

 • lichtgewicht rondhouten frame;
 • comfortabel voor zijn klasse veer multi-link ophanging;
 • een complete set efficiënte schijfremmen, stabilisatorstangen en actieve veiligheidssystemen.
texqndga- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het volume van de basis 2,2-liter dieselmotor liet ruimte voor een toename van het vermogen van 178 naar 199 pk. en de maximale stuwkracht verhogen tot 440 Nm. De prestatiekenmerken van de motor worden volledig gerealiseerd door een 8-traps automatische versnellingsbak met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving uit de Hyundai Transys-serie.

De proefrit is voltooid, de resultaten worden later bekend gemaakt. Volgens betrouwbare gegevens is het gemiddelde verbruik van zware olie per 100 km slechts 7,3-7,6 liter.

opties en prijzen

Op de wereldmarkt wordt het nieuwe modeljaar 2022 van de Sang Yong Rexton aangekondigd in twee belangrijke wijzigingen. De prijs van het basismodel in roebel is 45.000 euro, de kosten van het topmodel zijn 200.000 duurder.

concurrenten

concurrenten zijn Mitsubishi Pajero Sport, Toyota Hooglander , Hyundai Santa Fe , Jeep Grand Cherokee en Kia Mohave.