SsangYong Korando 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Na lange vertragingen brak de SsangYong Korando e-Motion in juni 2021 eindelijk door. De Korando e-Motion is het eerste geadverteerde elektrische voertuig van SsangYong en de productie startte op 14 juni 2021.

wihbgblt- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

ontwerpkenmerken

de SsangYong Korando 2022 e-Motion heeft een aangepast front, wat typisch is voor ICE-BEV-conversies, omdat de koelbehoefte bij een elektrische auto lager is. Ssangyong zei dat het ontwerp van de e-SUV is geïnspireerd door de natuur, met name dieren die zich hebben ontwikkeld om zich aan te passen aan hun omgeving, zoals de vinnen en schubben van een haai om de weerstand tegen waterwind te verminderen, waardoor het ontwerp volwassenheid toont met een dynamische stijl.

quadcfzy- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
uvfkgpxn- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In plaats van een bovenste grille heeft de elektrische Korando een strakke en gladde carrosseriekleur met een e-Motion-badge. Bovendien is er een hol en gestructureerd oppervlak in plaats van het zwarte paneel tussen de lampen. De opnieuw gevormde onderbumper heeft een gestippeld gedeelte bij de mistlampbehuizingen met een blauwe markering. De koplampen hebben ook blauwe accenten om het milieuvriendelijke rijden onder de motorkap te signaleren.

Er zijn enkele kenmerkende aanwijzingen aan de zijkanten van de Korando e-Motion, maar die zijn niet zo uitgebreid. De spiegelbehuizing is gedeeltelijk in blauw gehouden, evenals een hoogtepunt op de achterdeurpanelen. Het aerodynamische design van de 17 inch wielen is uniek voor de volledig elektrische variant van de Korando. Een oplaaddop op het linker voorspatbord dekt de EV-oplaadpoort af.

zjriwqvh- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
sqijzgul- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Er zijn enkele kleine ontwerpwijzigingen aan de achterkant. De volledig elektrische Korando heeft achterlichten van helder glas en Korando-schrift op de chromen strip ertussen. Daarnaast heeft hij een blauw SsangYong-logo en e-Motion-badge op dezelfde plek waar de ICE-variant de Korando-badge heeft. De letter “e” van de e-Motion-badge is blauw en de sportievere skidplate van de achterbumper is helemaal blauw.

Volgens SsangYong is de elektrische SUV baanbrekend in carrosseriedesign en gebruikt hij verschillende materialen voor maximale efficiëntie. Er is gebruik gemaakt van een omvangrijke maar aerodynamische contour en de styling is geschikt voor stadsritten. Verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie omvatten een aluminium motorkap, een gesloten grille om het gewicht te verminderen, de aerodynamica te verbeteren en het zwaartepunt van het voertuig te verlagen.

anwtwtiz- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
xykynbgq- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het interieurontwerp van de Korando e-Motion verschilt niet van zijn ICE-dispenser. SsangYong heeft een tweekleurig blauw en zwart kleurenschema toegepast, waarbij blauw de milieuvriendelijkheid van het model benadrukt.

SsangYong heeft het nieuwe elektrische voertuig uitgerust met enkele van de beste technologieën die het te bieden heeft, zoals: B. een 12,3-inch virtueel instrumentenpaneel, een 9-inch Infocon-infotainmentsysteem met touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto, een draadloze smartphone-oplader en 8-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen met 4-voudig verstelbare lendensteun voor de bestuurdersstoel en meer. Het bedrijf noemt de combinatie van een digitaal instrumentenpaneel en touchscreen-infotainmentsysteem in de modellen “Blaze Cockpit” en gebruikt dezelfde branding in de elektrische SUV.

De ADAS-suite van de Korando E-Motion omvat Adaptive Cruise Control (ACC), Speed ​​Limiter, Driver Attention Alert (DAA), Lane Keeping Assist (LKA) en Autonomous Emergency Braking System (AEB) met voetgangersdetectie.

✓ U kunt ook controleren:

specificaties:

de Ssang Yong Korando e-Motion maakt gebruik van een enkele elektromotor die de voorwielen laat draaien. Deze motor heeft een vermogen van 140 kW (188 pk) en 360 Nm koppel. Een LG Chem-batterijpakket van 61,5 kWh drijft de motor aan. Het biedt een bereik van ongeveer 339 km of 211 mijl in de WLTP-cyclus. Snel opladen tot 80% SoC duurt ongeveer 33 minuten. De topsnelheid is beperkt tot 156 km/h (97 mph) om het bereik te beschermen. De bestuurder kan het remregeneratieniveau aanpassen met schakelflippers achter het stuur.

ztszudhw- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

SsangYong biedt een bereikbesparende warmtepomp in de Korando e-Motion. De actieradius van een elektrisch voertuig kan in de winter aanzienlijk worden verminderd, omdat lage temperaturen de interne weerstand van lithium-ionbatterijen verhogen. Daarnaast wordt er meer energie gebruikt voor de cabineverwarming. Een warmtepomp wordt gebruikt om deze natuurlijke tekortkoming van verminderde efficiëntie in de winter te verhelpen.

Eerste beoordelingen

Shropshire Star testte de SsangYong Korando e-Motion in het VK en vond het een waardevol model. In de review wordt opgemerkt dat hij stiller rijdt dan de Korando benzine- en dieselvarianten, en dat komt niet alleen door de elektrische aandrijflijn. SsangYong heeft maatregelen genomen om het geluid te verminderen met extra geluidsisolatie in de carrosseriepanelen en achter het dashboard. Een nieuw subframe leidt ook tot minder trillingen. Acceleratie is lineair, niet spannend, maar sneller dan de ICE Korando. De actieradius tijdens de media-rit was zeer dicht bij het officieel vermelde cijfer van 211 mijl.

concurrenten

De SsangYong Korando e-Motion zou concurreren met iets kleinere elektrische SUV’s zoals de Hyundai Kona EV en de Kia e- roestvrij staal concurreren . De Kona EV biedt een bereik van 305 km (190 mijl) met het 39,2 kWh-batterijpakket en een bereik van 484 km (301 mijl) met een 64 kWh-batterijpakket met uitgebreid bereik. de Kia e-Niro is verkrijgbaar met dezelfde batterijpakketopties. Hij kan 289 km (179 mijl) afleggen in de configuraties met standaard actieradius en tot 455 km (282 mijl) in de configuraties met groter bereik.

Prijs & releasedatum

Op 15 september 2021 verscheepte SsangYong de eerste batch van de Korando e-Motion naar Europa vanuit de Zuid-Koreaanse haven Pyeongtaek. De eerste exemplaren gingen naar EV-vriendelijke Europese landen zoals Duitsland en ook Groot-Brittannië. De batch bestond uit 200 eenheden en het bedrijf zei in een blogpost (op SsangYong ALLWAYS) op 24 september 2021 dat de verkoop in de eerste markten in november 2021 zou beginnen, wat niet volgens plan verliep.

dedsjdbq- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In het VK vermeldt de website van SsangYong begin 2022 als de startdatum van de verkoop. Clive Messenger, de nieuw aangestelde verkoopmanager van SsangYong UK, heeft expertise op het gebied van elektrische voertuigen en zal naar verwachting de lancering van Korando e-Motion als zijn eerste grote rol op zich nemen. Volgens Shropshire Star zal SsangYong de Korando e-Motion aanbieden in ELX-, Ventura- en Ultimate-uitvoeringen, voor respectievelijk £ 31.995 (inclusief PiCG), £ 34.995 en £ 37.995.

Spanje is een van de eerste markten waar de Korando e-Motion wordt gelanceerd. Hier biedt SsangYong de SUV in de uitrustingsvarianten Urban en Limited aan voor respectievelijk 36.000 euro en 39.000 euro. In Nederland beginnen de prijzen voor de Korando e-Motion bij 39.990 euro.

tfxqeovt- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Later dit jaar zal SsangYong een nieuwe middelgrote elektrische SUV onthullen (codenaam: SsangYong J100). Na dit model komt er een elektrische pick-up truck, maar de realisatie van de plannen hangt af van hoe snel de nieuwe eigenaren met het revivalplan omgaan.

Ssangyong Korando 2022 e-Motion onderweg naar Australië en Nieuw-Zeeland

De SsangYong Korando e-Motion zou ook naar Nieuw-Zeeland en Australië kunnen gaan. Het zou de goedkoopste elektrische auto in de regio kunnen zijn. Drive heeft bevestiging gekregen van SsangYong Australia dat de introductie van de Korando e-Motion in Australië “wordt overwogen”. Wat betreft de lancering in Nieuw-Zeeland, heeft de lokale dealer van het merk Stuff gezegd dat de nieuwe elektrische SUV “zeker” in de pijplijn zit.

In 2021 boekte SsangYong in Australië voor het eerst sinds de oprichting in november 2018 winst in het eerste halfjaar, meldde Chosun Biz op 27 augustus 2021. De verkoop van Ssangyong in Australië en Nieuw-Zeeland groeide met 114% en 43% op jaarbasis -jaar. en respectievelijk in de eerste helft van 2021. Daarnaast zullen de hoge ambities van Nieuw-Zeeland voor elektrische voertuigen de businesscase van de Korando e-Motion in de regio versterken. Verwacht dat de lancering later dit jaar zal plaatsvinden.

SsangYong Korando 2022 E-Motion in Zuid-Korea

SsangYong neemt pre-orders aan voor de Korando E-Motion in Zuid-Korea. De nieuwe elektrische SUV start op de thuismarkt van het bedrijf in E3-uitvoering met een prijs van KRW 40.565.000 (£25.127) en zal een E5-uitvoering aanbieden met een prijs van KRW 45.987.000 (£28.486).

Ssangyong werd overgenomen door Edison Motors

Volgens rapporten uit Zuid-Korea is de Zuid-Koreaanse autofabrikant Ssangyong Motor verkocht aan een consortium onder leiding van Edison Motors voor 305 miljard won ($ 255 miljoen). Het merk Mahindra worstelt al een aantal jaren om winst te maken, met een omzetdaling van 21 procent in 2021. In de periode tussen januari en september 2021 boekte Ssangyong een operationeel verlies van 238 miljard won op een totale omzet van 1,8 biljoen won, zeggen rapporten.

In 2010 verwierf Mahindra het merk met een belang van 75 procent in de hoop de verkoop nieuw leven in te blazen en het op internationale markten te brengen. Het businessplan pakte echter niet uit zoals Mahindra had gehoopt, en Ssangyong werd een verplichting in plaats van een winstgevende tak. Bijgevolg beëindigde Mahindra zijn investeringen in Ssangyong, maar worstelde om kopers voor het Zuid-Koreaanse merk te vinden. Dit resulteerde in het faillissement van Ssangyong met een uitstaande lening van 100 miljard won. Nu Edison Motors aan het stuur zit, zal het consortium proberen het tij van het noodlijdende merk te keren met nieuwe EV-lanceringen.

Ssangyong breidt dealeraanwezigheid in het VK uit

Ssangyong Motors bevindt zich midden in een snelle expansie in het VK. Ondanks de wereldwijde omzetdaling als gevolg van tekorten aan halfgeleiders, blijft het merk zijn aanwezigheid in het VK uitbreiden met de opening van 16 nieuwe dealers vorig jaar, meldt AM Online. 14 hiervan waren ex-Mitsubishi-sites en het merk is van plan om in 2022 verder uit te breiden.

De nieuwe dealers zijn onder meer vertegenwoordigd in Peterborough, Pershore, Hull, Bicester en Southampton. Het merk zal niet snel op de pauzeknop drukken, aangezien het van plan is om medio 2022 uit te breiden naar 75 dealers. Zonder vooruitbetalingen, gratis bewegwijzering en geen kosten voor speciaal gereedschap en computerdiagnostiek, heeft het merk potentiële dealers aangetrokken.

Dave Rose, hoofd Franchising bij SsangYong Motors UK, viert deze enorme dealeruitbreiding: “We hebben grote plannen om het netwerk de komende 12 maanden nog verder uit te breiden en als we die plannen realiseren, zullen we absoluut enthousiast zijn.”