Skoda Superb 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De vierde generatie van de Skoda Superb moet in 2023 verschijnen – uiteraard weer als stationwagen en sedan, die de afmetingen hebben van een luxeklasse. Het interieur en de kofferruimte blijven navenant royaal. Motoren omvatten milde en plug-in hybrides.

Wat biedt de toekomst voor de Skoda Superb familie- en bedrijfswagen? De statige 4,87 meter lange Tsjech behoort met zijn afmetingen al tot de hogere klasse, maar blijft flink onderboden in prijs. Het merk is van plan vast te houden aan deze strategie wanneer de volgende Superb in het najaar van 2023 wordt gepresenteerd. Het interieur en de kofferruimte zijn navenant royaal. De marktintroductie is gepland voor begin 2024.

tkxoqrnn- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Interessant: de nieuwe Superb begint als een stationwagen, de sedan volgt een paar maanden later. Met de nieuwe editie verandert Skoda ook de productielocatie. In plaats van in de fabriek in Kvasiny (Tsjechië), zal de Skoda Superb (2023) van de band rollen in Bratislava (Slowakije) – trouwens, zij aan zij met de nieuwe VW Passat. De verhuizing is bedoeld om de broodnodige capaciteit in Kvasiny vrij te maken voor ongeveer 150.000 extra Skoda-eenheden per jaar.

Schitterende stationwagen en sedan uit 2023

De vierde generatie van Skoda Schitterend (2023) is gebaseerd op het bekende, voortdurend evoluerende modulaire VW-systeem (MQB) en wordt, zoals voorheen, aangedreven door beproefde verbrandingsmotoren. Een puur elektrische variant is niet gepland, maar een plug-in hybride waarin een kleine elektromotor samenwerkt met een 1.4 of 1.5 liter viercilinder turbobenzinemotor. Beide benzinemotoren maken al lang deel uit van het motorengamma van de Groep.

rtjdraxf- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Het feit dat de belastingschijven in sommige belangrijke markten onder de hogere belastingschijf liggen, spreekt in het voordeel van het voortgezette gebruik van benzinemotoren met een lager vermogen – deze combinatie is momenteel te vinden in veel modellen, van de VW Golf tot de Superb. In de huidige Superb heeft de plug-in hybride 218 pk en een puur elektrische aandrijving van maximaal 55 kilometer als technische gegevens. Naast de “plughybride” plant Skoda een mild hybride variant met 48 volt technologie.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

biahbhyh- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Uitgebreide hybridisatie is niet gepland omdat prijsgevoelige klanten waarschijnlijk niet volgen. De klassieke benzinemotoren 1.5 TSI (150 PS) en 2.0 TSI (190 en 280 PS) blijven in het Skoda Superb (2023)-programma. De 2,0-liter turbobenzinemotor, intern aangeduid als de “wereldmotor”, is van bijzonder belang omdat hij ook kan worden gebruikt in regio’s met een slechte brandstofkwaliteit. De belangrijke vraag over de aanhangerbelasting kan niet zo vroeg worden beantwoord.

iduvwhpf- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Skoda Superb 2023 Afmetingen & interieur

Een van de belangrijkste innovaties is de stroomlijning van het assortiment. Aangezien er in de toekomst steeds meer volledig elektrische modellen met onafhankelijke carrosserieën gepland worden, wil Skoda de complexiteit en dus de kosten van de traditionele serie verminderen – dit geldt ook voor de Skoda Superb (2023). Een blik op de kosten is ook belangrijk voor de nieuwe Skoda-baas Thomas Schäfer, zodat hij de relatief populaire prijzen van het merk, dat net als iedereen veel geld moet investeren in elektrificatie, kan behouden.

✓ U kunt ook controleren:

In de toekomst zouden meer uitrustingspakketten en minder uitrustingslijnen meer veeleisende klanten moeten overtuigen. Achter de traditionele maar weinig gevraagde “Scout”-lijn staat een vraagteken en wordt het aantal mogelijke combinaties van motoren en transmissies aangepast aan het marktaanbod. Een bijzonder aantrekkelijk geprijsde instapvariant onder de huidige basisuitrusting “Active” is gepland. De populaire “Sportline” zal in de toekomst zeker ook beschikbaar zijn.

jleyygds- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Bij het ontwerpen van het interieur heeft het creatieve team onder leiding van Skoda designchef Oliver Stefani een balans gevonden tussen de beproefde bedieningslogica van de huidige Superb en die van het nieuwe E-model Enyaq . Dit omvat een schijnbaar vrij zwevend display op de middenconsole. In plaats van foutveroorzakende knoppen of vegen, bedienen drie gemakkelijk bereikbare draaiknoppen de belangrijkste functies. En de prijs van de Skoda Superb (2023)? Wel, het moet voortbouwen op het bestaande model, dat als sedan verkrijgbaar is vanaf 29.270 euro en als stationwagen vanaf 30.270 euro (vanaf juni 2021).