Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Als onderdeel van een speciaal evenement in Bratislava op 23 mei vond de première plaats van de vernieuwde Skoda Superb 2021- familie. Het model dat de restyling heeft overleefd, is van binnen en van buiten veranderd, heeft meer geavanceerde elektronische apparaten ontvangen en een hybride versie gekocht die oplaadbaar is via een stopcontact. Het was tijdens de presentatie over de benzine-elektrische versie van Superb iV (nu zijn alle Skoda-hybrides en elektrische voertuigen gescheiden in een apart iV-submerk) dat die richting een prioriteit is voor het bedrijf. In onze review zullen we foto’s, configuraties en prijzen presenteren, evenals technische kenmerken van de hele lijn Skoda Superb-modellen 2019-2020, inclusief de hybride versie.

We merken meteen dat de vernieuwde Superb beschikbaar zal zijn op de Europese markt na zijn debuut op de Frankfurt Motor Show in september. Geschatte startprijs – 28 duizend euro. De hybride met het iV-naamplaatje zal pas in de herfst aan de assemblagelijn van de Kvasiny-fabriek worden toegevoegd en zal dus pas begin 2020 te koop zijn.

In Rusland zal naar verwachting tegen het einde van 2020 een nieuwe Superba verschijnen in de carrosserie van een liftback en een stationwagen. In het motorengamma voor onze markt is het onwaarschijnlijk dat er een hybride- en dieselmotor zijn. Bovendien zullen de Russen het doen zonder de 1.5 TSI-motor, die als basismotor in Europa dient. Alleen de benzine “Fours” 1.4 TSI (150 pk) en 2.0 TSI (190-280 pk) zijn nog beschikbaar, die bekend zijn van de auto vóór de hervorming.

Bijgewerkt.

De liftback en de stationwagen worden aangeboden met één motor: een 2,0 liter TSI-turbocompressor met een vermogen van 190 pk, die wordt gecombineerd met een DSG7 “robot”. Auto’s met deze technologie zijn verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus: Ambition, Style en Laurin & Klement. De prijslijst is hieronder weergegeven.

wijziging ambitie stijl Laurin & Klement
2.0 TSI 190 pk / 7DSG 2.097.000 2.353.000 2.680.000
2.0 TSI 190 pk / 7DSG Combi 2.210.000 2.460.000 2.744.000

Nieuw ontwerp en matrixoptiek

Das Restyling brachte viele neue Akzente in das Äußere des Modells, erfrischte es anständig und machte es moderner. Der Nasenteil der Karosserie hat einen größeren Kühlergrill mit doppelten vertikalen Lamellen, neuen verengten Scheinwerfern, einem überarbeiteten Stoßfänger mit einer anderen Konfiguration des Lufteinlasses und der Nebelscheinwerfer erhalten. Die überarbeitete Frontoptik grenzt jetzt eng an den falschen Kühler an und ist standardmäßig sogar mit LED gefüllt. Nun, in den Top-Versionen ist eine völlig neue Option verfügbar – Voll-LED-Matrix-Scheinwerfer mit individuell gesteuerten Modulen und einer Willkommensfunktion Coming / Leaving Home.

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aan de achterzijde van de Skoda Superb 2021 verschenen nieuwe gefacetteerde lichten met een chromen brug en dynamische richtingaanwijzers, een herziene kofferklep met het SKODA-label in plaats van het klassieke embleem en een gemoderniseerde bumper.

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het vernieuwde model vertrouwt onder meer op nieuwe versies van lichtmetalen velgen in de maten 18 en 19 met het design van Crystal Black en Race Blue. Het lichaamskleurenpalet is aangevuld met verschillende nieuwe tinten.

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Naast de gebruikelijke versies is de Skoda Superb 2021 verkrijgbaar in de speciale edities Sportline en Laurin & Klement, die verschillen in een bepaald exterieurdesign. De sportieve essentie van de Sportline-versie wordt benadrukt door zwarte decoratieve elementen – deze kleur is typerend voor het frame van de radiatorgrille en de strepen tussen de achterlichten. De 18 inch Zenith wielen en 19 inch Supernova wielen geprepareerd door Sportline zijn ook verkrijgbaar in het zwart. De luxe uitrusting van Laurin & Klement kenmerkt zich op zijn beurt door de chromen sierstrip op enkele carrosseriedelen en de bijbehorende naamplaatjes op de voorspatborden.

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De installatie van nieuwe bumpers resulteerde in een lichte toename van de totale lengte van de Superba: de liftback voegde 8 mm toe (4869 mm), de stationwagen 6 mm (4862 mm). Ongeacht het carrosserietype is de wielbasis 2841 mm en de breedte niet 1864 mm. De hoogte van de Skoda Superb is 1469 mm, de Skoda Superb Combi 1477 mm.

✓ U kunt ook controleren:

Verbeterde uitrusting

Er waren geen globale veranderingen in de Skoda Superb-salon. Voor het interieur werden nieuwe bekledingsschema’s ontwikkeld, waaronder zitkussens van alcantara en leer met contrasterende stiksels. Er waren chromen elementen en lijstwerk met een originele textuur op het dashboard en de deurkaarten.

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De koper kan kiezen uit drie opties voor multimediacenters, waarvan er twee zijn uitgerust met een geïntegreerde navigator. Bolero speelt de rol van het basissysteem, gevolgd door de meer geavanceerde complexen Amundsen (8 “scherm) en Columbus (9.2”). De meest geavanceerde infotainmentsystemen hebben een SmartLink-interface, spraakopdrachten en functies voor gebarenherkenning, internettoegang, Wi-Fi-toegangspunten en SKODA Connect onlinediensten. In de duurste uitrustingsvarianten heeft de Superb een digitaal 10,25 inch dashboard, geëlektrificeerde stoelen met ventilatie en massage en akoestiek uit Canton.

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De lijst met elektronische assistenten van Superba is uitgebreid. Zo is er een adaptieve cruisecontrol ingebouwd, die gegevens van de camera’s aan de voorkant en het navigatiesysteem gebruikt om de snelheid automatisch aan te passen als je bochten nadert. Daarnaast werd de groep assistenten aangevuld met het noodhulpsysteem, dat de auto zelfstandig parkeert op een parkeerplaats aan een meerbaansweg, rekening houdend met het verkeer. Het arsenaal van het nieuwe model zal onder meer bestaan ​​uit extra veiligheidssystemen: Blind Spot Detect, Side Assistant, Lane Assistant en Front Assistant met voorspellende voetgangersbescherming. …

De bagageruimte van de Skoda Superb 2021 heeft na de restyling dezelfde indeling en indrukwekkend volume behouden. De Liftback is klaar om 625 tot 1760 liter vracht te vervoeren, de Combi-Kombi – van 660 tot 1950 liter. De hybride versie heeft een lager laadvermogen en biedt ruimte aan 485 (liftback) of 510 (stationwagon) liter bagage.

Technische gegevens Skoda Superb 2021

Het motorengamma van de vernieuwde Skoda Superb 2021 bestaat uit benzine- en dieselmotoren die voldoen aan de eisen van de Euro 6d-TEMP-norm. De drie dieselmotoren zijn als volgt:

  • 1.6 TDI 120 pk;
  • 2.0 TDI Evo 150 pk;
  • 2.0 TDI 190 pk

Het assortiment benzinemotoren omvat “Turbo Fours”:

  • 1.5 TSI 150 pk;
  • 2.0 TSI 190 pk;
  • 2.0 TSI 272 PK

Vierwielaandrijving is beschikbaar met 190 pk TDI en 272 pk TSI (standaard). Er zijn slechts twee versnellingen – 6 versnellingen “Mechanic” en “Robot” 7DSG.

De Superb iV plug-in hybride staat voor zichzelf. Hij is uitgerust met een krachtcentrale bestaande uit een 1.4 TSI-benzinemotor (156 pk, 250 Nm) en een synchrone elektromotor van 115 pk. (330 Nm). Het totale vermogen van de tandem bedraagt ​​218 pk. en 400 Nm, en de 6-traps robot DSG-transmissie is voor deze inspanning ontworpen. Door het ontwerp van het hybridesysteem kunt u de verbrandingsmotor volledig uitschakelen en zich verplaatsen met alleen elektrische energie. In deze modus kan de auto tot 55 km rijden (WLTP-cyclus), terwijl de totale gangreserve nadat de gastank volledig is gevuld 850 km is.

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De energie voor de elektromotor wordt opgeslagen in een 13 kWh lithium-ionbatterij die onder de achterbank is gemonteerd. Voor het opladen van de accu is een speciale aansluiting onder de kap in het radiatorrooster ingebouwd. De kabel kan worden aangesloten op een normaal huishoudelijk stopcontact of een 3,6 kW-oplader, die de capaciteit in 3,5 uur weer tot 100% vult. Het laadniveau van de batterij wordt tijdens het rijden op peil gehouden dankzij het terugwinnen van remenergie, waarbij de huidige balans wordt weergegeven op het scherm van het multimediasysteem.

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Skoda Superb 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Bij het rijden in een gemengde cyclus stoot de hybride Skoda Superb 2021 iV ongeveer 40 g / km kooldioxide uit in de atmosfeer. Afwijkingen van deze gemiddelde waarde zijn afhankelijk van de rijstijl en de geselecteerde modus, waarvan er drie zijn: SPORT, E-mode en HYBRID. De eerste twee modi kunnen handmatig worden geactiveerd met een knop in de middentunnel.

Foto Skoda Superb Restyling 2021 jaar